KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNİN DÖNÜŞÜMÜ PROJESİ NE DURUMDA?

KÜTAHYA
 

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNİN DÖNÜŞÜMÜ PROJESİ NE DURUMDA?

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNİN DÖNÜŞÜMÜ PROJESİ NE DURUMDA?

Telgraf Gazetesi’ne ulaştırdığınız soruları yetkili, ilgili ve etkililerimize sormaya devam ediyor, sesinize söz oluyoruz. Gelen sorular doğrultusunda Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a sorularınızı ilettik.   Zeynep DÖNMEZ: KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ DÖNÜŞÜMÜ PROJESİ NE DURUMDA? Başkan IŞIK: Oda malum sanayi sitemiz dar. İnköy Mahallemiz sınırları içerisindeki toplam bin 150 dekarda yaklaşık bin 600 iş yerinden oluşan dönüşüm projemizi başlattık. 1. Etabıyla ilgili talep toplama süreci tamamlandı. 1 Ekim tarihine kadar ücretlerini yatıran 505 iş yeri sahibimiz netleşti. Ama parasını ya da evrağını yetiştiremeyen vatandaşlarımız içinde 18-25 Ekim tarihleri içinde ek bir müracaat süresi aldık TOKİ ile yazışmamızdan sonra. Ondan sonra tahmini 520 iş yerimiz verilecek. Herkesin talebi yerine gelecek şekilde 90 ila 152 m2lik iş yerlerimizin 1.Etabının ihale süreci yapılacak. Bunda da bir sıkıntı yok. İnşallah 2. Ve 3. Etapları da kısa sürede başlatıp sanayi dönüşümünü de sağlayacağız. Birde geçen meclis toplantımızda 2. OSB’nin genişleme alan talebi ile bin 150 dekarlık alanı tahsis edeceğiz. 2. OSB’ye tahsis edilmesi üzere meclis kararımızı aldık. İmar düzenlemesi yapıldı. Bu süreçte de orada bin 152 dekarlık yeni bir sanayi alanı oluşacak. Yine meclis toplantımızda aldığımız karar Çalca Mahallemizde yaklaşık 260 dekarlık orta ölçekli sanayi projemiz için imar düzenlemesi, kurum görüşleri yapıldı. Yine eski Azot Fabrikamızın karşısında belediyemize ait olan yaklaşık 110 dekarlık alanda da yine orta ölçekli sanayi sitemiz ile ilgili çalışmalarımız başlıyor. Yani Eskişehir yolunun sağlı sollu iki tarafı Kütahya’ya girişte sanayi işletmeleri ile donatılacak şekilde bir planlamamız var. İnşaallah en kısa sürede onlarında ihale, inşaat süreçlerini başlatacağız.
KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNİN DÖNÜŞÜMÜ PROJESİ NE DURUMDA?

Telgraf Gazetesi’ne ulaştırdığınız soruları yetkili, ilgili ve etkililerimize sormaya devam ediyor, sesinize söz oluyoruz. Gelen sorular doğrultusunda Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a sorularınızı ilettik.

 

Zeynep DÖNMEZ: KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ DÖNÜŞÜMÜ PROJESİ NE DURUMDA?

Başkan IŞIK: Oda malum sanayi sitemiz dar. İnköy Mahallemiz sınırları içerisindeki toplam bin 150 dekarda yaklaşık bin 600 iş yerinden oluşan dönüşüm projemizi başlattık. 1. Etabıyla ilgili talep toplama süreci tamamlandı. 1 Ekim tarihine kadar ücretlerini yatıran 505 iş yeri sahibimiz netleşti. Ama parasını ya da evrağını yetiştiremeyen vatandaşlarımız içinde 18-25 Ekim tarihleri içinde ek bir müracaat süresi aldık TOKİ ile yazışmamızdan sonra. Ondan sonra tahmini 520 iş yerimiz verilecek. Herkesin talebi yerine gelecek şekilde 90 ila 152 m2lik iş yerlerimizin 1.Etabının ihale süreci yapılacak. Bunda da bir sıkıntı yok. İnşallah 2. Ve 3. Etapları da kısa sürede başlatıp sanayi dönüşümünü de sağlayacağız.

Birde geçen meclis toplantımızda 2. OSB’nin genişleme alan talebi ile bin 150 dekarlık alanı tahsis edeceğiz. 2. OSB’ye tahsis edilmesi üzere meclis kararımızı aldık. İmar düzenlemesi yapıldı. Bu süreçte de orada bin 152 dekarlık yeni bir sanayi alanı oluşacak.

Yine meclis toplantımızda aldığımız karar Çalca Mahallemizde yaklaşık 260 dekarlık orta ölçekli sanayi projemiz için imar düzenlemesi, kurum görüşleri yapıldı.

Yine eski Azot Fabrikamızın karşısında belediyemize ait olan yaklaşık 110 dekarlık alanda da yine orta ölçekli sanayi sitemiz ile ilgili çalışmalarımız başlıyor. Yani Eskişehir yolunun sağlı sollu iki tarafı Kütahya’ya girişte sanayi işletmeleri ile donatılacak şekilde bir planlamamız var. İnşaallah en kısa sürede onlarında ihale, inşaat süreçlerini başlatacağız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.