Cumartesi Pazarı'nın yerine ne yapılacak?

KÜTAHYA (TG) - Telgraf Gazetesi |
 

Cumartesi Pazarı'nın yerine ne yapılacak?

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile her sene sonlarına doğru yapmış olduğumuz değerlendirme röportajını gerçekleştirdik. Bu röportajda da merak ettiğiniz, sormamızı istediğiniz soruları kendisine yönelttiğimiz gibi, projelerine dair gelişmeleri ve hedeflerini konuştuk.

CUMARTESİ PAZARI’NIN YERİNE NE YAPILACAK? BAŞKAN IŞIK: Biz önce o tarihi dokuya yakışır anıtlar kurulunun da onayını alan bir proje ile yenilemek için çıktık. İhalesine çıktık geçen sene. Dalgalanmadan kısa süre önceydi. Kimse önünü göremediği için teklif vermemişti. Bunda da bir hayır varmış. Sonra o dalgalı süreçte biz yeniden çalışmalarımızı devam ettirdik. Yıkımı ile ilgili süreci başlattık. Temizlendikten sonra şehrimizin tüm erkleri, vatandaşlarımız başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, eski belediye başkanlarımız da dahil olmak üzere bize ulaşmaya başladılar. Ne olur buraya bişey yapma, yaptırma, dediler. Dedim ki, “bizim vatandaşlarımıza, esnaflarımıza sözümüz var bu projeyi yapacağız diye çıktık. Ama görüşelim. Dedğerlendirelim.” Çünkü şehrin ortak malıdır, burası. Pazacılar Odası ve ilgili yönetimlerle görüştük. Alternatif olacak şekilde o bölgeye hemen 150 metre yakınında metruk binaların ve boş arsanın olduğu daha büyük bir alanı kamulaştırdık. Devam ediyor. Orayı parka dönüştüreceğiz. İhalesine çıkacağız. Anıtlar Kurulu’nun onayı da gerekiyor. Sonra 2023 bütçemiz içerisine aldık. Çok güzel bir yeşil alan ve park olacak. Yakın mesefade de yeniden bir Pazar alanı oluşturacağız.
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile her sene sonlarına doğru yapmış olduğumuz değerlendirme röportajını gerçekleştirdik. Bu röportajda da merak ettiğiniz, sormamızı istediğiniz soruları kendisine yönelttiğimiz gibi, projelerine dair gelişmeleri ve hedeflerini konuştuk.

CUMARTESİ PAZARI’NIN YERİNE NE YAPILACAK?


BAŞKAN IŞIK: Biz önce o tarihi dokuya yakışır anıtlar kurulunun da onayını alan bir proje ile yenilemek için çıktık. İhalesine çıktık geçen sene. Dalgalanmadan kısa süre önceydi. Kimse önünü göremediği için teklif vermemişti. Bunda da bir hayır varmış. Sonra o dalgalı süreçte biz yeniden çalışmalarımızı devam ettirdik. Yıkımı ile ilgili süreci başlattık. Temizlendikten sonra şehrimizin tüm erkleri, vatandaşlarımız başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, eski belediye başkanlarımız da dahil olmak üzere bize ulaşmaya başladılar. Ne olur buraya bişey yapma, yaptırma, dediler. Dedim ki, “bizim vatandaşlarımıza, esnaflarımıza sözümüz var bu projeyi yapacağız diye çıktık. Ama görüşelim. Dedğerlendirelim.” Çünkü şehrin ortak malıdır, burası. Pazacılar Odası ve ilgili yönetimlerle görüştük. Alternatif olacak şekilde o bölgeye hemen 150 metre yakınında metruk binaların ve boş arsanın olduğu daha büyük bir alanı kamulaştırdık. Devam ediyor. Orayı parka dönüştüreceğiz. İhalesine çıkacağız. Anıtlar Kurulu’nun onayı da gerekiyor. Sonra 2023 bütçemiz içerisine aldık. Çok güzel bir yeşil alan ve park olacak. Yakın mesefade de yeniden bir Pazar alanı oluşturacağız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.