Yüzbaşı Şekip Efendi Şehitliği 30 Ağustos’ta ziyarete açılacak

KÜTAHYA (Telgraf Gazetesi) - Haberler |
 

Yüzbaşı Şekip Efendi Şehitliği 30 Ağustos’ta ziyarete açılacak

Vali Ali Çelik, Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Yüzbaşı Şekip Efendi’nin Kütahya’nın Altıntaş ilçesindeki şehitliğinde devam eden çalışmaları inceledi.

üzbaşı Şekip Efendi Şehitliği proje uygulamasının kesintisiz sürdürüldüğünü belirten Vali Çelik, şehitliği yenilenen haliyle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ziyarete açmayı hedeflediklerini söyledi.  Şehitliğin manevi ruhuna ve ziyaretçilerin günün büyük bir bölümünü geçireceği şekilde tasarlandığını ifade eden Vali Çelik, alanda yürüyüş yolları, dinlenme alanları ve çocuk oyun parkı olacağını kaydetti. Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık ile Başkan Yardımcısı Kutyar Özer olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Çelik, “Ecdadımızın isimlerine, kahramanlıklarına yarışır bir şehitlikle vefa borcumuzu bir nebze olsun ödemek istiyoruz” dedi. Vali Çelik’e Altıntaş Kaymakamı Mehmet Can İrdelp, Dumlupınar Kaymakamı Salih Sak, Altıntaş Belediye Başkanı Arif Teke, Dumlupınar Belediye Başkanı Şemsettin Akağaç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal ile Kütahya Müze Müdür Vekili Seher Altunkaynak Duğan eşlik etti.
Vali Ali Çelik, Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Yüzbaşı Şekip Efendi’nin Kütahya’nın Altıntaş ilçesindeki şehitliğinde devam eden çalışmaları inceledi.

üzbaşı Şekip Efendi Şehitliği proje uygulamasının kesintisiz sürdürüldüğünü belirten Vali Çelik, şehitliği yenilenen haliyle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ziyarete açmayı hedeflediklerini söyledi.  Şehitliğin manevi ruhuna ve ziyaretçilerin günün büyük bir bölümünü geçireceği şekilde tasarlandığını ifade eden Vali Çelik, alanda yürüyüş yolları, dinlenme alanları ve çocuk oyun parkı olacağını kaydetti. Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık ile Başkan Yardımcısı Kutyar Özer olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Çelik, “Ecdadımızın isimlerine, kahramanlıklarına yarışır bir şehitlikle vefa borcumuzu bir nebze olsun ödemek istiyoruz” dedi.

Vali Çelik’e Altıntaş Kaymakamı Mehmet Can İrdelp, Dumlupınar Kaymakamı Salih Sak, Altıntaş Belediye Başkanı Arif Teke, Dumlupınar Belediye Başkanı Şemsettin Akağaç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal ile Kütahya Müze Müdür Vekili Seher Altunkaynak Duğan eşlik etti.

Kütahya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.