ÖNCE KENDİMİZE VE ŞEHRİMİZE GÜVENMELİYİZ

GENEL (KB) - Kütahya Belediyesi |
 

ÖNCE KENDİMİZE VE ŞEHRİMİZE GÜVENMELİYİZ

TÜBİTAK tarafından desteklenen ‘Kütahya Bilimle Şenleniyor’ projesi kapsamında, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ‘Kütahya ve Kentleşme; Nasıl Bir Kent Hayal Ediyoruz?’ paneline konuşmacı olarak katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde Kütahya Belediyesinin de paydaşlığını yaptığı ‘Kütahya Bilimle Şenleniyor’ projesinin konuğu Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık oldu. ‘Kütahya ve Kentleşme; Nasıl Bir Kent Hayal Ediyoruz?’ konulu söyleşide Kütahya DPÜ Doç. Dr. Murat Yaman, ZEKA Genel Sekreteri Veli Oğuz ile birlikte Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, konuşmacı olarak katıldı. Başkan Işık konuşmasında şehirde yapılan ve Türkiye’ye öncülük eden Akıllı Kent Uygulamalarından söz etti. Türkiye’de ilk defa Kütahya Belediyesinin geliştirdiği ve uyguladığı akıllı çöp konteynerleri sisteminin Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi. Diğer taraftan Akıllı Kent Uygulamaları içinde yer alan akıllı durak, Wi-Fi, engelliler için Kioks, akıllı bilet toplama sistemi gibi birçok uygulamanın hayata geçtiğini ifade etti. Kütahya’nın yapılan her şeyi eleştirmemesi gerektiğini belirten Başkan Işık, “Nasıl Bir Kütahya Hayal Ediyorsunuz? Denildiğinde, teknolojiyi sindirmiş ve entegre olmuş, Türkiye’de tercih edilen ilk beş il konumunda olan, yaşayanların huzur ve refah içinde bir yaşam sürdüğü Kütahya için yola çıktık. Bu söylediklerimizin bir kısmını hayata geçirdik. Gençlerimiz bizim için çok önemli. Onlarla her fırsatta bir arada oluyoruz. Bazen hemşerilerimizin ‘Kütahya’da yapılamaz, Kütahya’da olmaz’ gibi söylemlerini duyuyoruz. Küçük detaylara takılıp kalmamalıyız. Detaylar bizim ve şehrimizin zamanını çalıyor. Öncelikle kendimize ve şehrimize inanmalıyız. Başka iller nasıl yapıyorsa bizde yapabilir ve yapıyoruz” dedi.
TÜBİTAK tarafından desteklenen ‘Kütahya Bilimle Şenleniyor’ projesi kapsamında, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ‘Kütahya ve Kentleşme; Nasıl Bir Kent Hayal Ediyoruz?’ paneline konuşmacı olarak katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde Kütahya Belediyesinin de paydaşlığını yaptığı ‘Kütahya Bilimle Şenleniyor’ projesinin konuğu Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık oldu. ‘Kütahya ve Kentleşme; Nasıl Bir Kent Hayal Ediyoruz?’ konulu söyleşide Kütahya DPÜ Doç. Dr. Murat Yaman, ZEKA Genel Sekreteri Veli Oğuz ile birlikte Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, konuşmacı olarak katıldı. Başkan Işık konuşmasında şehirde yapılan ve Türkiye’ye öncülük eden Akıllı Kent Uygulamalarından söz etti. Türkiye’de ilk defa Kütahya Belediyesinin geliştirdiği ve uyguladığı akıllı çöp konteynerleri sisteminin Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi. Diğer taraftan Akıllı Kent Uygulamaları içinde yer alan akıllı durak, Wi-Fi, engelliler için Kioks, akıllı bilet toplama sistemi gibi birçok uygulamanın hayata geçtiğini ifade etti.

Kütahya’nın yapılan her şeyi eleştirmemesi gerektiğini belirten Başkan Işık, “Nasıl Bir Kütahya Hayal Ediyorsunuz? Denildiğinde, teknolojiyi sindirmiş ve entegre olmuş, Türkiye’de tercih edilen ilk beş il konumunda olan, yaşayanların huzur ve refah içinde bir yaşam sürdüğü Kütahya için yola çıktık. Bu söylediklerimizin bir kısmını hayata geçirdik. Gençlerimiz bizim için çok önemli. Onlarla her fırsatta bir arada oluyoruz. Bazen hemşerilerimizin ‘Kütahya’da yapılamaz, Kütahya’da olmaz’ gibi söylemlerini duyuyoruz. Küçük detaylara takılıp kalmamalıyız. Detaylar bizim ve şehrimizin zamanını çalıyor. Öncelikle kendimize ve şehrimize inanmalıyız. Başka iller nasıl yapıyorsa bizde yapabilir ve yapıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.