AVRUPA SERAMİK ŞEHİRLERİ AĞI TOPLATISI YAPILDI

GENEL (KB) - Kütahya Belediyesi |
 

AVRUPA SERAMİK ŞEHİRLERİ AĞI TOPLATISI YAPILDI

Aracı Şehirler 2. Dünya Forumu oturumları kapsamında Avrupa Seramik Şehirler Ağı özel oturumu Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Türkiye Seramik Şehri Ağı’nı kurulma çalışmalarını yürüten Kütahya Belediyesi, bu alanda Aracı Şehirler 2. Dünya Forumu kapsamında özel bir oturumla yabancı ve ilimizden katılım sağlayan sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Avrupa Seramik Şehirleri Ağı özel oturumunda İspanya Seramik Şehirler Ağı Kurucusu Oriol Calvo, Kütahya’nın ve Türkiye’nin izlemesi gereken yolları anlattı. Avrupa’da 2014 yılında kurulan Seramik Şehirleri Ağı’nın her geçen gün genişlediğini ifade eden Calvo, Türkiye’nin yeni kurulacak seramik şehirleri ağı ülkeler içinde ilk sırada olduğunu ifade etti. Başta Kütahya, İznik, Çanakkle, Avanos gibi illerin içerisinde yer alacağı ağın kurulmasının bir dernek ile başladığını ifade eden Calvo, Kütahya’yı ve Türkiye’yi bu konuda desteklediklerini ifade etti. İspanya, İtalya ve Avrupa seramik şehirleri ağı başkanları ve kurucularının yer aldığı toplantıda, katılımcılar kendi tecrübelerini ve kurulum aşamasında ki bilgilerini aktardılar. Türkiye Seramik Şehirler Ağı’nın kurulmasını çok önemsediklerini ifade eden Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya ve Türkiye’deki birçok il seramik şehirler ağı kapsamında bir araya gelerek dünyaya açılmanın yolunu kolay bir hale getireceklerdir. Kütahya Belediyesi olarak ağın kurulmasında öncülük etmenin büyük bir onur olduğunu ifade eden Başkan Işık, “Oriol Calvo ve diğer seramik şehirleri ağı başkanlarının tecrübeleri bize yol haritası olacaktır. Bu ağı kurmamızla birlikte ilimiz ve Türkiye ağında bulunan iller, ürünlerini dünyaya daha rahat bir şekilde tanıtabilecekler. Katılarından dolayı tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Aracı Şehirler 2. Dünya Forumu oturumları kapsamında Avrupa Seramik Şehirler Ağı özel oturumu Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.



Türkiye Seramik Şehri Ağı’nı kurulma çalışmalarını yürüten Kütahya Belediyesi, bu alanda Aracı Şehirler 2. Dünya Forumu kapsamında özel bir oturumla yabancı ve ilimizden katılım sağlayan sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Avrupa Seramik Şehirleri Ağı özel oturumunda İspanya Seramik Şehirler Ağı Kurucusu Oriol Calvo, Kütahya’nın ve Türkiye’nin izlemesi gereken yolları anlattı. Avrupa’da 2014 yılında kurulan Seramik Şehirleri Ağı’nın her geçen gün genişlediğini ifade eden Calvo, Türkiye’nin yeni kurulacak seramik şehirleri ağı ülkeler içinde ilk sırada olduğunu ifade etti. Başta Kütahya, İznik, Çanakkle, Avanos gibi illerin içerisinde yer alacağı ağın kurulmasının bir dernek ile başladığını ifade eden Calvo, Kütahya’yı ve Türkiye’yi bu konuda desteklediklerini ifade etti. İspanya, İtalya ve Avrupa seramik şehirleri ağı başkanları ve kurucularının yer aldığı toplantıda, katılımcılar kendi tecrübelerini ve kurulum aşamasında ki bilgilerini aktardılar.

Türkiye Seramik Şehirler Ağı’nın kurulmasını çok önemsediklerini ifade eden Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya ve Türkiye’deki birçok il seramik şehirler ağı kapsamında bir araya gelerek dünyaya açılmanın yolunu kolay bir hale getireceklerdir. Kütahya Belediyesi olarak ağın kurulmasında öncülük etmenin büyük bir onur olduğunu ifade eden Başkan Işık, “Oriol Calvo ve diğer seramik şehirleri ağı başkanlarının tecrübeleri bize yol haritası olacaktır. Bu ağı kurmamızla birlikte ilimiz ve Türkiye ağında bulunan iller, ürünlerini dünyaya daha rahat bir şekilde tanıtabilecekler. Katılarından dolayı tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.