Vali Ali Çelik: 300 bin vatandaşımıza ulaşacağız

KÜTAHYA (TG) - Telgraf Gazetesi |
 

Vali Ali Çelik: 300 bin vatandaşımıza ulaşacağız

Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 2021 Afet Eğitim Yılı faaliyetleri kapsamında vatandaşları afetler hakkında bilinçlendirmek için afet eğitim çadırı açtı. Afet eğitim çalışmaları hakkında bilgiler veren Vali Ali Çelik, “Bugüne dek 130 bin vatandaşımıza ulaştık. Hedefimiz 300 bin” dedi

Kütahya Valisi Ali Çelik, İçişleri Bakanlığınca ilan edilen “2021 Afet Eğitim Yılı” faaliyetleri kapsamında, Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Zafer Meydanı’na kurulan “Afet Eğitim Çadırı”nı ziyaret etti. Çadırda ilkokul öğrencilerinin deprem tatbikatını izleyen Vali Çelik, çocuklara afet öncesi, afet esnası ve sonrasında neler yapılması gerektiğini sordu. Aldığı doğru yanıtlardan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Çelik, eğitimde elde edilen bilgilerin davranışa dönüşmesini istedi. Afet farkındalık eğitimleri hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Vali Çelik, bugüne kadar 130 bin kişiye ulaşıldığını söyledi. 300 bin kişiye afet eğitimi verilmesinin hedeflendiğini belirten Vali Çelik, “AFAD İl Müdürlüğümüzün koordinesinde üniversitelerle, kamu kurumlarıyla, sivil toplum kuruluşları ve sanayi sektörümüzle yoğun bir iş birliği çalışması devam ediyor.  İnşallah tüm vatandaşlarımız deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası yapılması gerekenler konusunda duyarlılığını artırırlar. Depremler bir doğa olayı; ama deprem sonrasında bizlerin hazırlıksız olması, bunu bir afete dönüştüren temel etken” diye konuştu. Ziyarette AFAD Kütahya İl Müdürü Ahmet Ali Artun, eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 2021 Afet Eğitim Yılı faaliyetleri kapsamında vatandaşları afetler hakkında bilinçlendirmek için afet eğitim çadırı açtı. Afet eğitim çalışmaları hakkında bilgiler veren Vali Ali Çelik, “Bugüne dek 130 bin vatandaşımıza ulaştık. Hedefimiz 300 bin” dedi

Kütahya Valisi Ali Çelik, İçişleri Bakanlığınca ilan edilen “2021 Afet Eğitim Yılı” faaliyetleri kapsamında, Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Zafer Meydanı’na kurulan “Afet Eğitim Çadırı”nı ziyaret etti.

Çadırda ilkokul öğrencilerinin deprem tatbikatını izleyen Vali Çelik, çocuklara afet öncesi, afet esnası ve sonrasında neler yapılması gerektiğini sordu. Aldığı doğru yanıtlardan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Çelik, eğitimde elde edilen bilgilerin davranışa dönüşmesini istedi.

Afet farkındalık eğitimleri hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Vali Çelik, bugüne kadar 130 bin kişiye ulaşıldığını söyledi.

300 bin kişiye afet eğitimi verilmesinin hedeflendiğini belirten Vali Çelik, “AFAD İl Müdürlüğümüzün koordinesinde üniversitelerle, kamu kurumlarıyla, sivil toplum kuruluşları ve sanayi sektörümüzle yoğun bir iş birliği çalışması devam ediyor.  İnşallah tüm vatandaşlarımız deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası yapılması gerekenler konusunda duyarlılığını artırırlar. Depremler bir doğa olayı; ama deprem sonrasında bizlerin hazırlıksız olması, bunu bir afete dönüştüren temel etken” diye konuştu.

Ziyarette AFAD Kütahya İl Müdürü Ahmet Ali Artun, eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.