“Tiyatro Oyunu Seyrettik”

KÜTAHYA (Telgraf Gazetesi) - Haberler |
 

“Tiyatro Oyunu Seyrettik”

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel sosyal medya hesabından yapmış olduğu canlı yayınla gündemi değerlendi.

“Tiyatro Oyunu Seyrettik” AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel sosyal medya hesabından yapmış olduğu canlı yayınla gündemi değerlendi.  İmamoğlu’na verilen henüz kesinleşmemiş cezası hakkında değerlendirmede bulunan Gazel, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Hukukçu olarak, hukuki bir zeminde değerlendireceğim. Geçtiğimiz günlerde bir süreç oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi esnasında Ekrem İmamoğlu YSK üyelerine hakaret etti. Onun öncesinde seçim sürecinde Ordu Valisi’ne aynı şekilde bir hakareti bulunmuştu. Tabi yargılanması devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde yaşayan 86 milyon ülke evladıyız. Bu sınırlar içerisinde yaşayan insanların tabi olduğu bazı kaideler vardır. Ceza hukuku kuralları vardır. Herkes bu kurallar içerisinde hareket etmek zorundadır. Türk ceza kanununda tarifi yapılmış bir suçu insan işlerse bunun karşılığında bir cezada alacaktır. İstanbul Büyükşehir Başkanı olmasıyla cezadan kurtulması söz konusu değildir. Yerel mahkeme bir karar vermiş, Ekrem İmamoğlu’nun YSK Üyelerine sarf ettiği bu sözü bir hakaret olarak değerlendiriyor ve ceza veriyor. Tabi suçun unsurlarında ağırlaşan ya da hafiflettirici sebepler vardır. Ben kararı henüz görmedim. Bunun istinad süreci var, istinaf sürecinden sonra yargıtay süreci var. Karar istinaftan geçerse, yargıtaydan da geçerse ceza onanacak. Henüz kesin karar söz konusu değil.  Sanki Ekrem İmamoğlu hakaret etmemiş. İmamoğlu, bu suçu işlememiş gibi bir fikir hürriyeti beyan etmiş de bunun üzerine ceza almış gibi olayı lanse etmeye çalışıyorlar. Üzerine basarak söylüyorum. Burada olay bir fikir suçu değil, bir küfür suçudur. Yani Imamoğlu yapmış olduğu hukuka aykırı hareketin, bireysel eyleminin sonucunda ceza almıştır. 6’lı masa bunu şekilde lanse ederek girişimde bulunuyorlar.  Cezanın açıklandığı gün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ceza verildi mi, diyor. Verildi, diyorlar. Yaşasın, diyor. Birbirlerine çak işareti yapıyorlar, sarılıyorlar, seviniyorlar. İnsan ceza aldığı zaman böyle mutlu olabilir mi? Bunun içerisinde tiyatro olduğu çok açık.  Hukuk sınırları içerisinde eğer bu savunulacak ise, “hakaret etmedim” demesi gerekiyor. Etmedi mi, etti. Birbirlerine sarılıp, “ceza aldık” diye seviniyorlar. Seçim için mağduriyet üretmek istiyorlar.” Zeynep DÖNMEZ
AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel sosyal medya hesabından yapmış olduğu canlı yayınla gündemi değerlendi.

“Tiyatro Oyunu Seyrettik”

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel sosyal medya hesabından yapmış olduğu canlı yayınla gündemi değerlendi. 

İmamoğlu’na verilen henüz kesinleşmemiş cezası hakkında değerlendirmede bulunan Gazel, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Hukukçu olarak, hukuki bir zeminde değerlendireceğim. Geçtiğimiz günlerde bir süreç oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi esnasında Ekrem İmamoğlu YSK üyelerine hakaret etti. Onun öncesinde seçim sürecinde Ordu Valisi’ne aynı şekilde bir hakareti bulunmuştu. Tabi yargılanması devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde yaşayan 86 milyon ülke evladıyız. Bu sınırlar içerisinde yaşayan insanların tabi olduğu bazı kaideler vardır. Ceza hukuku kuralları vardır. Herkes bu kurallar içerisinde hareket etmek zorundadır. Türk ceza kanununda tarifi yapılmış bir suçu insan işlerse bunun karşılığında bir cezada alacaktır. İstanbul Büyükşehir Başkanı olmasıyla cezadan kurtulması söz konusu değildir. Yerel mahkeme bir karar vermiş, Ekrem İmamoğlu’nun YSK Üyelerine sarf ettiği bu sözü bir hakaret olarak değerlendiriyor ve ceza veriyor. Tabi suçun unsurlarında ağırlaşan ya da hafiflettirici sebepler vardır. Ben kararı henüz görmedim. Bunun istinad süreci var, istinaf sürecinden sonra yargıtay süreci var. Karar istinaftan geçerse, yargıtaydan da geçerse ceza onanacak. Henüz kesin karar söz konusu değil. 

Sanki Ekrem İmamoğlu hakaret etmemiş. İmamoğlu, bu suçu işlememiş gibi bir fikir hürriyeti beyan etmiş de bunun üzerine ceza almış gibi olayı lanse etmeye çalışıyorlar. Üzerine basarak söylüyorum. Burada olay bir fikir suçu değil, bir küfür suçudur. Yani Imamoğlu yapmış olduğu hukuka aykırı hareketin, bireysel eyleminin sonucunda ceza almıştır. 6’lı masa bunu şekilde lanse ederek girişimde bulunuyorlar. 

Cezanın açıklandığı gün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ceza verildi mi, diyor. Verildi, diyorlar. Yaşasın, diyor. Birbirlerine çak işareti yapıyorlar, sarılıyorlar, seviniyorlar. İnsan ceza aldığı zaman böyle mutlu olabilir mi? Bunun içerisinde tiyatro olduğu çok açık. 


Hukuk sınırları içerisinde eğer bu savunulacak ise, “hakaret etmedim” demesi gerekiyor. Etmedi mi, etti.

Birbirlerine sarılıp, “ceza aldık” diye seviniyorlar. Seçim için mağduriyet üretmek istiyorlar.” Zeynep DÖNMEZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.