Rektör Kavuncu KSBÜ Hakkında Merak Edilenleri Tv 100’de Cevapladı

KÜTAHYA (Telgraf Gazetesi) - Haberler |
 

Rektör Kavuncu KSBÜ Hakkında Merak Edilenleri Tv 100’de Cevapladı

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, TV 100'de yayınlanan “Üniversite Yolunda” programında, Bengü Kontekin'in, KSBÜ hakkında merak edilen konular ile ilgili, sorularını cevapladı.

Rektör Kavuncu, Üniversitemizin gelişerek büyüdüğünü ifade ederek, KSBÜ'yü tercih eden öğrencilerin, evrensel bilime katkı sağlamayı amaç edinen ve birebir ilgilenen akademisyenler ile birlikte, en iyi eğitim imkânlarına sahip olduklarını ifade etti.   ●Rektör Kavuncu'nun konuşmasından satır başları; Türkiye'nin sağlık temalı ilk devlet üniversitelerinden birisiyiz. Sağlığın her alanında olan bir üniversiteyiz. Enerjimizi sağlığa odaklıyoruz.   Sağlık deyince sadece hasta bakımı, sağlık hizmetleri diye düşünmemek gerekiyor. Mese La bünyemizde bulunan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde de, sağlık teknolojileri ile ilgili çalışmalar yapmak üzere kurulmuş bir üniversitedir. Dolayısıyla sadece bir hastaya bakmak değil, baktığınız hastaya cihazı üretebilmek, yazılımı oluşturmak -ki ülkemizin ihtiyacı bu- biz bunun da peşindeyiz doğrusu.  Kütahya zengin su kaynakları ile meşhur olan bir şehir. Biz de bundan faydalanarak, bunun zemininde, rehabilitasyon tıbbında ve termal sağlık turizminde mükemmelleşmek adına kendimize bir misyon biçtik. Kütahya'ya ciddi anlamda sağlık turisti geliyor. Pandemiden dolayı şu an sekteye uğradı ve istediğimiz yerde değil. Biz üniversite olarak bu misyonu üstlenmiş durumdayız. Umarım Türkiye'ye örnek modeller oluştururuz. Sağlığın bazı alanlarına özellikle yoğunlaştık.  Kütahya bir termal kenti. Fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında önemli derecede bir kapasiteye ve kaliteye sahip durumda bir iliz şu an.  Yeni meslekler ortaya çıktı ve çıkacaklar var. Özellikle yeni açtığımız bölümleri, bunları gözeterek açıyoruz. Örneğin Adli Bilimler Bölümü. Türkiye'de devlet üniversitelerinden bir ilk. Tıp Fakültesinde öğretim üyesi başına 6 öğrenci, Diş Hekimliği Fakültesinde ise öğretim üyesi başına 9 öğrenci düşüyor. Birebir ilgilenme var. Öğrencilere çok ciddi bir akademik kadroyla eğitim veriyoruz.  Sosyokültürel dersler ile öğrencilerimize Kütahya'nın tarihi, kültürel ve doğa güzelliklerini tanıtıyoruz.
KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, TV 100'de yayınlanan “Üniversite Yolunda” programında, Bengü Kontekin'in, KSBÜ hakkında merak edilen konular ile ilgili, sorularını cevapladı.

Rektör Kavuncu, Üniversitemizin gelişerek büyüdüğünü ifade ederek, KSBÜ'yü tercih eden öğrencilerin, evrensel bilime katkı sağlamayı amaç edinen ve birebir ilgilenen akademisyenler ile birlikte, en iyi eğitim imkânlarına sahip olduklarını ifade etti.

 

●Rektör Kavuncu'nun konuşmasından satır başları;

Türkiye'nin sağlık temalı ilk devlet üniversitelerinden birisiyiz. Sağlığın her alanında olan bir üniversiteyiz. Enerjimizi sağlığa odaklıyoruz.
 
Sağlık deyince sadece hasta bakımı, sağlık hizmetleri diye düşünmemek gerekiyor. Mese

La bünyemizde bulunan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde de, sağlık teknolojileri ile ilgili çalışmalar yapmak üzere kurulmuş bir üniversitedir. Dolayısıyla sadece bir hastaya bakmak değil, baktığınız hastaya cihazı üretebilmek, yazılımı oluşturmak -ki ülkemizin ihtiyacı bu- biz bunun da peşindeyiz doğrusu. 

Kütahya zengin su kaynakları ile meşhur olan bir şehir. Biz de bundan faydalanarak, bunun zemininde, rehabilitasyon tıbbında ve termal sağlık turizminde mükemmelleşmek adına kendimize bir misyon biçtik. Kütahya'ya ciddi anlamda sağlık turisti geliyor. Pandemiden dolayı şu an sekteye uğradı ve istediğimiz yerde değil. Biz üniversite olarak bu misyonu üstlenmiş durumdayız. Umarım Türkiye'ye örnek modeller oluştururuz. Sağlığın bazı alanlarına özellikle yoğunlaştık. 
Kütahya bir termal kenti. Fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında önemli derecede bir kapasiteye ve kaliteye sahip durumda bir iliz şu an. 

Yeni meslekler ortaya çıktı ve çıkacaklar var. Özellikle yeni açtığımız bölümleri, bunları gözeterek açıyoruz. Örneğin Adli Bilimler Bölümü. Türkiye'de devlet üniversitelerinden bir ilk.

Tıp Fakültesinde öğretim üyesi başına 6 öğrenci, Diş Hekimliği Fakültesinde ise öğretim üyesi başına 9 öğrenci düşüyor. Birebir ilgilenme var. Öğrencilere çok ciddi bir akademik kadroyla eğitim veriyoruz. 

Sosyokültürel dersler ile öğrencilerimize Kütahya'nın tarihi, kültürel ve doğa güzelliklerini tanıtıyoruz.

Kütahya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.