Kutsal Yolculuk: Hicret belgeselinin çekimleri devam ediyor

GENEL
 

Kutsal Yolculuk: Hicret belgeselinin çekimleri devam ediyor

 Fatih Karaboğa anlatımıyla Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ayak izlerinden Kutsal Yolculuk: Hicret belgeselinin çekimleri tüm hızıyla devam ediyor.   Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) Sevr Mağarası'ndan başlayarak çıktığı yolculuğun tüm zorluklarını yeniden yaşayan belgesel ekibi, Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) konakladığı, dinlendiği ve yürüdüğü yolları yeniden yürüyor. 8 günlük zorlu yolculukta Peygamber Efendimiz'in ayak izinden tüm gerçekliği ile yeniden yürüyerek anlatan Fatih Karaboğa ve belgesel ekibi, yolculuğun sonuna yaklaştı. 480 Km'lik yolculuğun büyük kısmını yayan yapan ekip, Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) yaşadığı tüm zorlukları yerinde deneyimledi. Uzun ve titiz bir çalışma sonucunda hazırlanan projenin Yapımını No23 Prodüksiyon'un yapımcılığını Tuğba Tuna Bilgin'in üstleniyor. Yönetmen koltuğunda Hakan Karadağ'ın oturduğu Kutsal Yolculuk: Hicret belgeselinin anlatımını ise Fatih Karaboğa üsleniyor. Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) Sevr Mağarası'ndan başlayıp 8 günde tamamladığı 480 Km'lik Hicret yolculuğunu konu alan belgeselde, Peygamber Efendimiz 'in (S.A.V.) konakladığı, yemek yediği ve dinlendiği yerleri gerçekliği ile yeniden yaşanacak.   Konusu: Sevr Mağarası'ndan başlayıp Kuba'da son bulan 480 km'lik bir yol, Rasülullah Efendimizle beraber 4 kişi olan bir grup tarafından tamamlandı.  Yolun yarısı tamamıyla çöllerle kaplı olduğu için açık alandaki tehlikelerle baş ettiler. Geriye kalan bölüm ise derin vadiler, sarp geçitlerle doğaya karşı bir mücadele gerçekleştirdiler. Tüm bu koşulların yanı sıra Ümmü Hub, Zî-selem, Mecâh, Rakûbe gibi yerlerden geçip ilerlemek ise çok güçtü. Kutsal Yolculuk: Hicret belgeselinde "Hicret güzergahı, ibn-i İshak, ibn-i Hibbân, Taberî, ibn-i Kesir, Bilâdî, İdrisî, Ensârî gibi ünlü siyer tarihçilerinin eserlerinden yola çıkarak yer isimleri belli olup müşterek zikredilen 41 yeri ihtiva etmektedir".   Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

 Fatih Karaboğa anlatımıyla Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ayak izlerinden Kutsal Yolculuk: Hicret belgeselinin çekimleri tüm hızıyla devam ediyor.  

Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) Sevr Mağarası'ndan başlayarak çıktığı yolculuğun tüm zorluklarını yeniden yaşayan belgesel ekibi, Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) konakladığı, dinlendiği ve yürüdüğü yolları yeniden yürüyor. 8 günlük zorlu yolculukta Peygamber Efendimiz'in ayak izinden tüm gerçekliği ile yeniden yürüyerek anlatan Fatih Karaboğa ve belgesel ekibi, yolculuğun sonuna yaklaştı. 480 Km'lik yolculuğun büyük kısmını yayan yapan ekip, Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) yaşadığı tüm zorlukları yerinde deneyimledi.

Uzun ve titiz bir çalışma sonucunda hazırlanan projenin Yapımını No23 Prodüksiyon'un yapımcılığını Tuğba Tuna Bilgin'in üstleniyor. Yönetmen koltuğunda Hakan Karadağ'ın oturduğu Kutsal Yolculuk: Hicret belgeselinin anlatımını ise Fatih Karaboğa üsleniyor.

Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) Sevr Mağarası'ndan başlayıp 8 günde tamamladığı 480 Km'lik Hicret yolculuğunu konu alan belgeselde, Peygamber Efendimiz 'in (S.A.V.) konakladığı, yemek yediği ve dinlendiği yerleri gerçekliği ile yeniden yaşanacak.

 

Konusu:

Sevr Mağarası'ndan başlayıp Kuba'da son bulan 480 km'lik bir yol, Rasülullah Efendimizle beraber 4 kişi olan bir grup tarafından tamamlandı.  Yolun yarısı tamamıyla çöllerle kaplı olduğu için açık alandaki tehlikelerle baş ettiler. Geriye kalan bölüm ise derin vadiler, sarp geçitlerle doğaya karşı bir mücadele gerçekleştirdiler. Tüm bu koşulların yanı sıra Ümmü Hub, Zî-selem, Mecâh, Rakûbe gibi yerlerden geçip ilerlemek ise çok güçtü. Kutsal Yolculuk: Hicret belgeselinde "Hicret güzergahı, ibn-i İshak, ibn-i Hibbân, Taberî, ibn-i Kesir, Bilâdî, İdrisî, Ensârî gibi ünlü siyer tarihçilerinin eserlerinden yola çıkarak yer isimleri belli olup müşterek zikredilen 41 yeri ihtiva etmektedir".

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.