KÜTAHYA AKILLI ŞEHİR’DE 1. OLDU

KÜTAHYA
 

KÜTAHYA AKILLI ŞEHİR’DE 1. OLDU

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile basın mensuplarıyla bir araya geldi.

KÜTAHYA AKILLANDI KÜTAHYA AKILLI ŞEHİR’DE 1. OLDU Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gerçekleştirilen programda 2022 yılında Kütahya Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalar ile 2023 yılında hedefledikleri çalışmalar ve projeler hakkında sunum ve bilgilendirme bulunan Alim Işık, Kütahya’nın Akıllı Şehir uygulamalarında eşdeğer iller arasında 1. Sırada, büyükşehirler dahil 81 il arasında da 3. Sırada yer aldığını söyledi. Işık açıklamalarında şöyle konuştu: “Akıllı şehircilik dönüşümünü başlattık. Bu konuda belediye uygulamalarının kapasitesini genişleterek bilgi terminalleri, mobil uygulama, E-imar online tahsilat işlemlerini de gibi ulaşılabilir hizmetleri vatandaşımızın ayağına götürdük. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın geçen aylarda yayınlamış olduğu 2020-2023 Akıllı Şehirler Vizyon Belgesi yayınında bizim gibi maddeleri olan 51 belediye içerisinde son üç yılda çevremize kazandırdığımız 35 farklı akıllı şehir uygulamasıyla Türkiye birincisi olduk. 81 il içerisinde ise üçüncü sıradayız. 37 proje ile Gaziantep 44 proje ile, Kocaeli Belediyesi birinci ve ikinci sırada yer alıyor. Biz üçüncü sırada yer aldık. Ama normal şehirler içerisinde Türkiye’de akıllı şehir uygulamalarında başlatan ve yaygın olarak kullanan ilk belediyeyiz.”
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile basın mensuplarıyla bir araya geldi.

KÜTAHYA AKILLANDI

KÜTAHYA AKILLI ŞEHİR’DE 1. OLDU

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gerçekleştirilen programda 2022 yılında Kütahya Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalar ile 2023 yılında hedefledikleri çalışmalar ve projeler hakkında sunum ve bilgilendirme bulunan Alim Işık, Kütahya’nın Akıllı Şehir uygulamalarında eşdeğer iller arasında 1. Sırada, büyükşehirler dahil 81 il arasında da 3. Sırada yer aldığını söyledi.

Işık açıklamalarında şöyle konuştu:

“Akıllı şehircilik dönüşümünü başlattık. Bu konuda belediye uygulamalarının kapasitesini genişleterek bilgi terminalleri, mobil uygulama, E-imar online tahsilat işlemlerini de gibi ulaşılabilir hizmetleri vatandaşımızın ayağına götürdük. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın geçen aylarda yayınlamış olduğu 2020-2023 Akıllı Şehirler Vizyon Belgesi yayınında bizim gibi maddeleri olan 51 belediye içerisinde son üç yılda çevremize kazandırdığımız 35 farklı akıllı şehir uygulamasıyla Türkiye birincisi olduk. 81 il içerisinde ise üçüncü sıradayız. 37 proje ile Gaziantep 44 proje ile, Kocaeli Belediyesi birinci ve ikinci sırada yer alıyor. Biz üçüncü sırada yer aldık. Ama normal şehirler içerisinde Türkiye’de akıllı şehir uygulamalarında başlatan ve yaygın olarak kullanan ilk belediyeyiz.”

Kütahya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.