KANAL KÜTAHYA YAPILACAK!

KÜTAHYA (TG) - Telgraf Gazetesi |
 

KANAL KÜTAHYA YAPILACAK!

Sosyal medyada gündeme gelen Kanal Kütahya Projesi'nin yürütme kararının durdurulmasına ilişkin gelen soruları Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık'a sorduk.

 Zeynep Dönmez, “Sayın Başkan, sosyal medyada CHP Meclis Üyesi Ruhsen Kumdalı'nın sosyal medya hesaplarından paylaşığı “En büyük Vizyon Proje olarak lanse edilen “KANAL KÜTAHYA" ile ilgili Sinerköylülerin vekili değerli Av. Yusuf Çolak vasıtasıyla Kütahya İdare Mahkemesi Yürütmeyi Durdurma Kararı almıştır. (…)” yazısı üzerine vatandaşlar Vizyon Proje'miz diye bahsettiğiniz “Kanal Kütahya” Projesinin hayata geçirilip geçirilmeyeceğini merak ediyor.”  Vatandaşların talepleri üzerine soruyoruz. Kanal Kütahya Projesi beklemede mi, yoksa iptal mi edildi?  Başkan Işık, “Sinerköy' den beş vatandaşımız söz konusu projemiz ile ilgili imar planının iptal edilmesi ile alakalı bir avukat aracılığı ile idari mahkemesine dava açmışlar. Dava sürecinde de kanal Kütahya Projesi'nin geçtiği alanda kamu yararı olması gerekiyor. Bir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kamu Yararı; iki, Tarım Bakanlığı Toprak Reformu Genel Müdürlüğü'nün de onayı olması gerekiyor.” “Yapılmayacak diye sevinenleri üzeceğiz. Kanal Kütahya Yapılacak!” Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mızın onayı zamanında çıktı. Devam ediyor. Tarım Bakanlığı'mızın onayı ise biraz gecikti. Tarım Bakanlığı'ndaki idareci değişiminden kaynaklıydı. Bakan Yardımcısı değişmişti. Süre biraz uzadığı için o arada idare mahkemesi “Tarım Bakanlığı'nın onayı gelmediği” gerekçesi ile yürütmeyi durdurma kararı vermiş. Ama bir gün sonra da Tarım Bakanlığı'nın onayı geldi. Şimdi biz onaya istinaf Mahkemesi'ne itirazımızı yapıp, onayımızı gösterip devam edeceğiz. Merak etmesinler, her hangi bir olumsuzluk yok. Sadece hukuki bir süreçten kaynaklanan ve onay gecikmesinden kaynaklanan bir yürütmeyi durdurma kararıdır. Tabi ki yargıya belgelerimizi götürdüğümüzde bunun sonuçlanmasını bekleyeceğiz.  Zeynep Dönmez, “CHP Meclis Üyesi Ruhsen Kumdalı'nın sosyal medyasında ve gruplarda paylaştığı gibi, projede bir mağduriyet ya da hukuksuzluk yok o zaman. Böyle diyebilir miyiz? ” Başkan Işık, “Hayır… Hayır… Kesinlikle yok. Tamamen bir belgenin zamanında söz konusu dava sürecinde mahkemeye iletilmesi geciktiği için… Süreç bitmiş de iptal olan bir şey yok. Zil takıp oynamak isteyenleri üzeceğiz. Böyle bir şey yok. Kanal Kütahya, Kütahya'nın vizyon projedir. Allah nasip ederse şehrimizi de dünya kendi yapacak bir projelerden birisi. En kısa zamanda o yasal prosedür tamamlandığında projemizin uygulamaya geçeceğiz.”
Sosyal medyada gündeme gelen Kanal Kütahya Projesi'nin yürütme kararının durdurulmasına ilişkin gelen soruları Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık'a sorduk.

 Zeynep Dönmez, “Sayın Başkan, sosyal medyada CHP Meclis Üyesi Ruhsen Kumdalı'nın sosyal medya hesaplarından paylaşığı “En büyük Vizyon Proje olarak lanse edilen “KANAL KÜTAHYA" ile ilgili Sinerköylülerin vekili değerli Av. Yusuf Çolak vasıtasıyla Kütahya İdare Mahkemesi Yürütmeyi Durdurma Kararı almıştır. (…)” yazısı üzerine vatandaşlar Vizyon Proje'miz diye bahsettiğiniz “Kanal Kütahya” Projesinin hayata geçirilip geçirilmeyeceğini merak ediyor.” 

Vatandaşların talepleri üzerine soruyoruz. Kanal Kütahya Projesi beklemede mi, yoksa iptal mi edildi? 
Başkan Işık, “Sinerköy' den beş vatandaşımız söz konusu projemiz ile ilgili imar planının iptal edilmesi ile alakalı bir avukat aracılığı ile idari mahkemesine dava açmışlar. Dava sürecinde de kanal Kütahya Projesi'nin geçtiği alanda kamu yararı olması gerekiyor. Bir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kamu Yararı; iki, Tarım Bakanlığı Toprak Reformu Genel Müdürlüğü'nün de onayı olması gerekiyor.”

“Yapılmayacak diye sevinenleri üzeceğiz. Kanal Kütahya Yapılacak!”
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mızın onayı zamanında çıktı. Devam ediyor. Tarım Bakanlığı'mızın onayı ise biraz gecikti. Tarım Bakanlığı'ndaki idareci değişiminden kaynaklıydı. Bakan Yardımcısı değişmişti. Süre biraz uzadığı için o arada idare mahkemesi “Tarım Bakanlığı'nın onayı gelmediği” gerekçesi ile yürütmeyi durdurma kararı vermiş. Ama bir gün sonra da Tarım Bakanlığı'nın onayı geldi. Şimdi biz onaya istinaf Mahkemesi'ne itirazımızı yapıp, onayımızı gösterip devam edeceğiz. Merak etmesinler, her hangi bir olumsuzluk yok. Sadece hukuki bir süreçten kaynaklanan ve onay gecikmesinden kaynaklanan bir yürütmeyi durdurma kararıdır. Tabi ki yargıya belgelerimizi götürdüğümüzde bunun sonuçlanmasını bekleyeceğiz. 

Zeynep Dönmez, “CHP Meclis Üyesi Ruhsen Kumdalı'nın sosyal medyasında ve gruplarda paylaştığı gibi, projede bir mağduriyet ya da hukuksuzluk yok o zaman. Böyle diyebilir miyiz? ”

Başkan Işık, “Hayır… Hayır… Kesinlikle yok. Tamamen bir belgenin zamanında söz konusu dava sürecinde mahkemeye iletilmesi geciktiği için… Süreç bitmiş de iptal olan bir şey yok. Zil takıp oynamak isteyenleri üzeceğiz. Böyle bir şey yok. Kanal Kütahya, Kütahya'nın vizyon projedir. Allah nasip ederse şehrimizi de dünya kendi yapacak bir projelerden birisi. En kısa zamanda o yasal prosedür tamamlandığında projemizin uygulamaya geçeceğiz.”

Kütahya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.