“KALKINMANIN ARACI ULAŞIM VE YOLLARDIR.”

KÜTAHYA (Telgraf Gazetesi) - Haberler |
 

“KALKINMANIN ARACI ULAŞIM VE YOLLARDIR.”

Bir kentin kalkınmasının en önemli aracının ulaşım ve yollar olduğuna dikkat çeken MHP’li Ahmet Erbaş, Kütahya ve ilçelerinin ihtiyaçları ile ilgili olarak şunları söyledi:

Ahmet Erbaş, “KALKINMANIN ARACI ULAŞIM VE YOLLARDIR.” Bir kentin kalkınmasının en önemli aracının ulaşım ve yollar olduğuna dikkat çeken MHP’li Ahmet Erbaş, Kütahya ve ilçelerinin ihtiyaçları ile ilgili olarak şunları söyledi: “Kütahya sanayide 50 bin, çinide 10 bin çalışanı ve 900 milyon $ ‘a yakın ihracatıyla ile isimsiz kahramanların yaşadığı bir sanayi ve kültür şehridir. Bu sanayi ve kültür şehrinin acil şekilde yollara ve kavşaklara ihtiyacı vardır. Bu şehrin kalkınması bölge olarak güney Marmara’ya bağlanmaktan geçer.  Burada iki bağlantı yolumuz var. Biri Kütahya-Bozüyük-Bursa, diğeri de Domaniç’ten Kocayayla’ya geçerek İnegöl. Kocayayla’da kışın hava şartlarını baz alırsak kullanma oranımız çok düşüyor. Çünkü yol tehlikeli.  Yaptığım her açıklamamda buraya bir tırmanma şeridi olmasını istedim, bir kez daha hatırlatıyorum.  Elbette yeterli değil ama Tavşanlı Ticaret Odasının yaptırmış olduğu bir çalışma var. 7 kilometrelik bir tünel ile yol yaklaşık 40 km kısaltılıyor. Bu sayede zamandan ve yakıttan tasarruf edeceğimiz gibi Kütahya’mızın kalkınması için de altın bir dokunuş yapmış oluruz. Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi Yolu için en sağlıklı çözüm, farklı seviyeli kavşak projesidir.  Ayrıca merkezde birinci organize sanayi bölgesi için kavşak ve alt-üst geçit, Kütahya’nın girişine Şanlıurfa’da olduğu gibi bir akıllı kavşak istiyoruz. Çünkü bu kavşaktan her yıl 10 milyon araç geçiyor. Fakat yaklaşık 9 milyonu şehri görmüyor.  Kent merkezindeki Kütahya-Afyon Yolu Tren Garı önüne mutlak kavşak şart. Şehir Hastanesi bağlantı yolunun da yapılmasını istiyoruz. Bu bağlantı yolunun ambulans geçişleri ve hastaneye ulaşım için çok önemli olduğuna inanıyorum.  Ambulansın şehrin ortasında hemzemin geçitte beklemesi gibi bir durum oluşmaması için ki, şu anda böyle bir durum vardır, şimdiden planlanması gerekmektedir. Ayrıca Dursunbey-Harmancık-Tavşanlı Yolunun, Tavşanlı- Domaniç, Tavşanlı-Dudurga-Seyitömer, Tavşanlı-Emet, Abide-Simav, Simav-Dağardı yollarının 2023 yılında tamamlanmasını bekliyoruz.”
Bir kentin kalkınmasının en önemli aracının ulaşım ve yollar olduğuna dikkat çeken MHP’li Ahmet Erbaş, Kütahya ve ilçelerinin ihtiyaçları ile ilgili olarak şunları söyledi:

Ahmet Erbaş, “KALKINMANIN ARACI ULAŞIM VE YOLLARDIR.”

Bir kentin kalkınmasının en önemli aracının ulaşım ve yollar olduğuna dikkat çeken MHP’li Ahmet Erbaş, Kütahya ve ilçelerinin ihtiyaçları ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Kütahya sanayide 50 bin, çinide 10 bin çalışanı ve 900 milyon $ ‘a yakın ihracatıyla ile isimsiz kahramanların yaşadığı bir sanayi ve kültür şehridir.

Bu sanayi ve kültür şehrinin acil şekilde yollara ve kavşaklara ihtiyacı vardır. Bu şehrin kalkınması bölge olarak güney Marmara’ya bağlanmaktan geçer. 
Burada iki bağlantı yolumuz var. Biri Kütahya-Bozüyük-Bursa, diğeri de Domaniç’ten Kocayayla’ya geçerek İnegöl. Kocayayla’da kışın hava şartlarını baz alırsak kullanma oranımız çok düşüyor. Çünkü yol tehlikeli. 
Yaptığım her açıklamamda buraya bir tırmanma şeridi olmasını istedim, bir kez daha hatırlatıyorum. 

Elbette yeterli değil ama Tavşanlı Ticaret Odasının yaptırmış olduğu bir çalışma var. 7 kilometrelik bir tünel ile yol yaklaşık 40 km kısaltılıyor. Bu sayede zamandan ve yakıttan tasarruf edeceğimiz gibi Kütahya’mızın kalkınması için de altın bir dokunuş yapmış oluruz.

Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi Yolu için en sağlıklı çözüm, farklı seviyeli kavşak projesidir. 

Ayrıca merkezde birinci organize sanayi bölgesi için kavşak ve alt-üst geçit, Kütahya’nın girişine Şanlıurfa’da olduğu gibi bir akıllı kavşak istiyoruz. Çünkü bu kavşaktan her yıl 10 milyon araç geçiyor. Fakat yaklaşık 9 milyonu şehri görmüyor. 

Kent merkezindeki Kütahya-Afyon Yolu Tren Garı önüne mutlak kavşak şart. Şehir Hastanesi bağlantı yolunun da yapılmasını istiyoruz. Bu bağlantı yolunun ambulans geçişleri ve hastaneye ulaşım için çok önemli olduğuna inanıyorum. 

Ambulansın şehrin ortasında hemzemin geçitte beklemesi gibi bir durum oluşmaması için ki, şu anda böyle bir durum vardır, şimdiden planlanması gerekmektedir.

Ayrıca Dursunbey-Harmancık-Tavşanlı Yolunun, Tavşanlı- Domaniç, Tavşanlı-Dudurga-Seyitömer, Tavşanlı-Emet, Abide-Simav, Simav-Dağardı yollarının 2023 yılında tamamlanmasını bekliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.