Gazilerin Onur Günü

KÜTAHYA (TG) - Telgraf Gazetesi |
 

Gazilerin Onur Günü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi sonrasında Mareşallik ve Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül her yıl Gaziler Günü olarak kutlanıyor. Bu yıl ki kutlama programı il protokolü, gaziler ve gazi yakınlarının katılımı ile Atatürk Anıtına Çelenk sunma töreni ile başladı.

Sakarya Meydan Muharebesinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından verilen Gazilik unvanı 100. Yılında, 19 Eylül Gaziler Günü gurur ve minnetle kutlandı. Gün nedeniyle ilk program Zafer Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı, Kütahya Belediyesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği çelenklerinin sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Atatürk Anıtı önündeki program Muharip Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Mevlüt Çubuk’un günün anısına yaptığı konuşma ile devam etti. Programın sonunda Gaziler, il protokolü ve katılımcılar ile birlikte dev Türk Bayrağı açtılar. Atatürk Anıtı önündeki programın ardından il protokolü ilk önce Muharip Gaziler Dernek Başkanı Şaban Başoğlu ve üyelerini ziyaret etti. Protokol üyeleri daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı A. Asım Okat ve dernek üyelerini ziyaret ettiler. Burada bir konuşma yapan dernek başkanı Okat gazilik unvanını gururla taşıdıklarını ifade etti. Katılımcılara hitap eden Kütahya Valisi Ali Çelik, “Birlik olmak bu toprakların en büyük gücü. Bunu kaybetmediğimiz sürece Türk milleti sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi. Programlara Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler, Fazıl Kasap, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, daire müdürleri, MHP İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Şaban Başoğlu ve dernek üyeleri, sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı A. Asım Okat ve dernek üyeleri ile gazi yakınları katıldı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi sonrasında Mareşallik ve Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül her yıl Gaziler Günü olarak kutlanıyor. Bu yıl ki kutlama programı il protokolü, gaziler ve gazi yakınlarının katılımı ile Atatürk Anıtına Çelenk sunma töreni ile başladı.

Sakarya Meydan Muharebesinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından verilen Gazilik unvanı 100. Yılında, 19 Eylül Gaziler Günü gurur ve minnetle kutlandı. Gün nedeniyle ilk program Zafer Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı, Kütahya Belediyesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği çelenklerinin sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Atatürk Anıtı önündeki program Muharip Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Mevlüt Çubuk’un günün anısına yaptığı konuşma ile devam etti. Programın sonunda Gaziler, il protokolü ve katılımcılar ile birlikte dev Türk Bayrağı açtılar.

Atatürk Anıtı önündeki programın ardından il protokolü ilk önce Muharip Gaziler Dernek Başkanı Şaban Başoğlu ve üyelerini ziyaret etti. Protokol üyeleri daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı A. Asım Okat ve dernek üyelerini ziyaret ettiler. Burada bir konuşma yapan dernek başkanı Okat gazilik unvanını gururla taşıdıklarını ifade etti. Katılımcılara hitap eden Kütahya Valisi Ali Çelik, “Birlik olmak bu toprakların en büyük gücü. Bunu kaybetmediğimiz sürece Türk milleti sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

Programlara Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler, Fazıl Kasap, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, daire müdürleri, MHP İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Şaban Başoğlu ve dernek üyeleri, sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı A. Asım Okat ve dernek üyeleri ile gazi yakınları katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.