Art Niyetli Söylemlere İnanmayın

KÜTAHYA (TG) - Telgraf Gazetesi |
 

Art Niyetli Söylemlere İnanmayın

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Sultanbağı Mahallesinde kentsel dönüşüm amacıyla yıkımı devam eden binalarda incelemelerde bulundu. Başkan Işık yaptığı açıklamada Kütahyalıların her ortamda söylenen sözlere itibar etmemelerini belirterek, kentsel dönüşümün yerinde dönüşüm olacağını belirtti.

Sultanbağı Mahallesinde kentsel dönüşüm için yıkımı devam eden evlerde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, kentsel dönüşümle ilgili gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Işık, Kütahyalıların rahat olması isterken, kentsel dönüşümün yerinde olacağını söyledi. Başkan Işık; “Sultanbağı Mahallemizde 1453 konutlarına gönüllü olarak takas yöntemiyle geçmiş olan vatandaşlarımızdan belediyemize intikal etmiş binaların yıkımı ile ilgili çalışmaları yerinde inceliyoruz. Şuana kadar 193 binanın takas yöntemiyle mülkiyet değişimi gerçekleşti. 150’ye yakın binamızın da yıkımı Temmuz ayına kadar devam edecek. Şuanda 42 binamızın yıkımı tamamlandı. Yapılan ihale sonucunda yıkım işini alan müteahhit iki ekiple, mahallemizde işlemleri tamamlanan ve abonelikleri iptal edilmiş binalarımızı sırasıyla yıkmaya başladılar” dedi. HEMŞERİLERİM RAHAT OLSUN Yerinde dönüşüm çalışmalarında kimsenin malını kimseye peşkeş çektirmeyeceklerini bir kez daha vurgulayan Başkan Işık; “Sultanbağlı hemşerilerim rahat olsun. Altını çizerek tüm hemşehrilerime bir kez daha açıklıyorum. Yerinde dönüşüm çalışmalarımızda, kimsenin arsasını elinden alıp, bir müteahhite peşkeş çekecek bir anlayış asla bizde yok. Müteahhitle, belediyemizin sahip olduğu arsalar içinde olmak üzere ya da TOKİ ile anlaşacağız. Arsa karşılığı, ne kadar büyük hisse ile buraları yenileyebilirsek, hep beraber bunu pazarlıkla vereceğiz. Onun dışında her türlü söylem kafa bulandırmaya yönelik, art niyetli söylemdir. Lütfen vatandaşlarımız bu tür söylemlere itibar etmesin. Gönülleri rahat olsun. Biz bu işin başında olduğumuz sürece, kimsenin bir karış toprağını kimseye peşkeş çektirmeyiz. Değerinin altında da değerlendirtmeyiz. Fen İşleri Müdürlüğümüzün ekipleri, her gün yapılan yıkımları denetimli bir şekilde kontrol ediyorlar. Bir sıkıntı olduğunda ise anında müdahalemiz ve desteğimiz devam ediyor. Kazasız belasız bir yıkım çalışması temenni ediyorum. Bize yardımlarını esirgemeyen mahalle muhtarımız ve çalışma arkadaşları ile mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum” dedi. BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ Sultanbağı Muhtarı Muhittin Karabulut ise konuşmasında; “Başkanımıza yıkım çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Başkanımız az önce vatandaşın kafasında karmaşıklığa neden olabilecek konular hakkında açıklamalarda bulundu. Başkanımız bunları açık bir şekilde ifade etti. Kimsenin evi alınacak değil. Anlaşmaya göre oranında ne ise yerinde yapılacak. Yerinde kentsel dönüşüm yapılacak. Biz başkanımızla sürekli irtibattayız" dedi. 
Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Sultanbağı Mahallesinde kentsel dönüşüm amacıyla yıkımı devam eden binalarda incelemelerde bulundu. Başkan Işık yaptığı açıklamada Kütahyalıların her ortamda söylenen sözlere itibar etmemelerini belirterek, kentsel dönüşümün yerinde dönüşüm olacağını belirtti.

Sultanbağı Mahallesinde kentsel dönüşüm için yıkımı devam eden evlerde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, kentsel dönüşümle ilgili gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Işık, Kütahyalıların rahat olması isterken, kentsel dönüşümün yerinde olacağını söyledi. Başkan Işık; “Sultanbağı Mahallemizde 1453 konutlarına gönüllü olarak takas yöntemiyle geçmiş olan vatandaşlarımızdan belediyemize intikal etmiş binaların yıkımı ile ilgili çalışmaları yerinde inceliyoruz. Şuana kadar 193 binanın takas yöntemiyle mülkiyet değişimi gerçekleşti. 150’ye yakın binamızın da yıkımı Temmuz ayına kadar devam edecek. Şuanda 42 binamızın yıkımı tamamlandı. Yapılan ihale sonucunda yıkım işini alan müteahhit iki ekiple, mahallemizde işlemleri tamamlanan ve abonelikleri iptal edilmiş binalarımızı sırasıyla yıkmaya başladılar” dedi.

HEMŞERİLERİM RAHAT OLSUN

Yerinde dönüşüm çalışmalarında kimsenin malını kimseye peşkeş çektirmeyeceklerini bir kez daha vurgulayan Başkan Işık; “Sultanbağlı hemşerilerim rahat olsun. Altını çizerek tüm hemşehrilerime bir kez daha açıklıyorum. Yerinde dönüşüm çalışmalarımızda, kimsenin arsasını elinden alıp, bir müteahhite peşkeş çekecek bir anlayış asla bizde yok. Müteahhitle, belediyemizin sahip olduğu arsalar içinde olmak üzere ya da TOKİ ile anlaşacağız. Arsa karşılığı, ne kadar büyük hisse ile buraları yenileyebilirsek, hep beraber bunu pazarlıkla vereceğiz. Onun dışında her türlü söylem kafa bulandırmaya yönelik, art niyetli söylemdir. Lütfen vatandaşlarımız bu tür söylemlere itibar etmesin. Gönülleri rahat olsun. Biz bu işin başında olduğumuz sürece, kimsenin bir karış toprağını kimseye peşkeş çektirmeyiz. Değerinin altında da değerlendirtmeyiz. Fen İşleri Müdürlüğümüzün ekipleri, her gün yapılan yıkımları denetimli bir şekilde kontrol ediyorlar. Bir sıkıntı olduğunda ise anında müdahalemiz ve desteğimiz devam ediyor. Kazasız belasız bir yıkım çalışması temenni ediyorum. Bize yardımlarını esirgemeyen mahalle muhtarımız ve çalışma arkadaşları ile mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Sultanbağı Muhtarı Muhittin Karabulut ise konuşmasında; “Başkanımıza yıkım çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Başkanımız az önce vatandaşın kafasında karmaşıklığa neden olabilecek konular hakkında açıklamalarda bulundu. Başkanımız bunları açık bir şekilde ifade etti. Kimsenin evi alınacak değil. Anlaşmaya göre oranında ne ise yerinde yapılacak. Yerinde kentsel dönüşüm yapılacak. Biz başkanımızla sürekli irtibattayız" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.