AİZANOİ’DE YENİ DÖNEM BAŞLADI

KÜTAHYA (Telgraf Gazetesi) - Haberler |
 

AİZANOİ’DE YENİ DÖNEM BAŞLADI

27 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle basın mensupları onuruna Kütahya Valiliği tarafından UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Aizanoi Antik Kenti’nde tanıtım ve bilgilendirme programı düzenlendi.

Vali Ali Çelik’in Kastamonu Küre ilçesinde koordinasyon görevi nedeniyle programa katılamazken, Vali Çelik’i temsilen programa Vali Vekili Aydın Börü vekalet etti. Börü, “Kelimenin tam anlamıyla Aizanoi’de taş üstüne taş koyuluyor. Aizanoi, antik bir vaha olarak ayağa kalktığı zaman Kütahya’mız İç Ege’de önemli bir turizm destinasyonu olacaktır. Sayın Valimize, ilimiz için girişimlerde bulunan milletvekillerimize, hayırsever iş insanımız Rıza Güral’a ve tüm paydaşlara desteklerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi. Programda birer konuşma yapan AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ile Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık da bugüne dek yapılan çalışmalar için teşekkür ederek Aizanoi için ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık konuşmasında, “Yoncalı Termal ve Turizm Derneği ile yapmış olduğumuz bir iş birliği protokolü çerçevesinde Kütahya Merkezde ve özellikle Yoncalı’da konaklayan misafirlerimizin, konaklama süreleri içerisinde gezi turları düzenleyebilmeleri amacıyla, Belediyemizin desteği ile bir protokol imzaladık. Gelen misafirlerimizin bir gününü, Çavdarhisar’ın da içinde bulunacağı bir rota için çalışma yapılıyor. Önümüzdeki hafta ilk turlar başlayacak. Bizde merkeze gelen turistleri bu dünya harikası tarihin buluşma yeri olarak değerlendirebileceğimiz bu eserleri göstermeliyiz ve dünyaya daha iyi tanıtmalıyız. Belediye olarak bugüne kadar yaptığımız destekler gibi bundan sonra da desteklerimizi sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.  
27 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle basın mensupları onuruna Kütahya Valiliği tarafından UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Aizanoi Antik Kenti’nde tanıtım ve bilgilendirme programı düzenlendi.

Vali Ali Çelik’in Kastamonu Küre ilçesinde koordinasyon görevi nedeniyle programa katılamazken, Vali Çelik’i temsilen programa Vali Vekili Aydın Börü vekalet etti. Börü, “Kelimenin tam anlamıyla Aizanoi’de taş üstüne taş koyuluyor. Aizanoi, antik bir vaha olarak ayağa kalktığı zaman Kütahya’mız İç Ege’de önemli bir turizm destinasyonu olacaktır. Sayın Valimize, ilimiz için girişimlerde bulunan milletvekillerimize, hayırsever iş insanımız Rıza Güral’a ve tüm paydaşlara desteklerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

Programda birer konuşma yapan AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ile Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık da bugüne dek yapılan çalışmalar için teşekkür ederek Aizanoi için ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık konuşmasında, “Yoncalı Termal ve Turizm Derneği ile yapmış olduğumuz bir iş birliği protokolü çerçevesinde Kütahya Merkezde ve özellikle Yoncalı’da konaklayan misafirlerimizin, konaklama süreleri içerisinde gezi turları düzenleyebilmeleri amacıyla, Belediyemizin desteği ile bir protokol imzaladık. Gelen misafirlerimizin bir gününü, Çavdarhisar’ın da içinde bulunacağı bir rota için çalışma yapılıyor. Önümüzdeki hafta ilk turlar başlayacak. Bizde merkeze gelen turistleri bu dünya harikası tarihin buluşma yeri olarak değerlendirebileceğimiz bu eserleri göstermeliyiz ve dünyaya daha iyi tanıtmalıyız. Belediye olarak bugüne kadar yaptığımız destekler gibi bundan sonra da desteklerimizi sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.