Ahmet Erbaş Kütahya OSB İçin Alayunt'a Yükleme İstasyonu İstedi

KÜTAHYA (TG) - Telgraf Gazetesi |
 

Ahmet Erbaş Kütahya OSB İçin Alayunt'a Yükleme İstasyonu İstedi

TBMM 2023 Yılı Plan Bütçe komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Bütçesi üzerine bir konuşma yapan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya OSB'nin demir yolu istasyonunu hatırlattı.

Erbaş konuşmasında, “Şu anda ihracat 14 milyon tonu geçti. Alayunt istasyonu, şu andaki OSB'ye 600 metre devlet demiryollarına sizin tabirinizle oraya bir kılçıkla çok güzel bir yükleme istasyonu yapabiliriz ki, bu istasyonun Kütahya OSB'ni şaha kaldıracağına inanıyorum. Ayrıca bu istasyon, Türkiye'de de bu kadar kısa mesafede kurulabilecek en kolay yükleme merkezi olur. Çünkü burada fazla bir istimlak da yok, bu arazinin yüzde 95'i sizlere aittir.” İfadelerinde bulundu.  YOL 2024'TEN, 2023'E ÇEKİLSİN Hisarcık-Gediz ve Tavşanlı-Domaniç yollarının ihalesinden dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na teşekkür eden MHP Milletvekili Erbaş; “Sayın Bakanım, zatıalilerinizin Kütahya'ya ziyaretlerinden sonra Tavşanlı-Domaniç yolunun ve Hisarcık-Gediz yollarının ihalesi yapıldı. Bunlar için çok teşekkür ediyorum. Yine, yapımı devam eden Gediz-Simav arası, Gediz-Uşak arası, Tavşanlı-Emet arası yollar da büyük bir hızla devam etmektedir. Bizdeki bilgi notlarına göre çoğunun 2024'te biteceği söyleniyor. Bunlar da eğer 2023'e kaydırılabilirse Kütahya gerçekten bundan çok mutlu olur. Yine, Simav için çok önemli olan Dağardı yolu, Sındırgı yolu ve Tavşanlı-Dursunbey yolları da bizler için çok önemlidir.” konuşması yaptı.
TBMM 2023 Yılı Plan Bütçe komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Bütçesi üzerine bir konuşma yapan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya OSB'nin demir yolu istasyonunu hatırlattı.

Erbaş konuşmasında, “Şu anda ihracat 14 milyon tonu geçti. Alayunt istasyonu, şu andaki OSB'ye 600 metre devlet demiryollarına sizin tabirinizle oraya bir kılçıkla çok güzel bir yükleme istasyonu yapabiliriz ki, bu istasyonun Kütahya OSB'ni şaha kaldıracağına inanıyorum. Ayrıca bu istasyon, Türkiye'de de bu kadar kısa mesafede kurulabilecek en kolay yükleme merkezi olur. Çünkü burada fazla bir istimlak da yok, bu arazinin yüzde 95'i sizlere aittir.” İfadelerinde bulundu. 

YOL 2024'TEN, 2023'E ÇEKİLSİN
Hisarcık-Gediz ve Tavşanlı-Domaniç yollarının ihalesinden dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na teşekkür eden MHP Milletvekili Erbaş; “Sayın Bakanım, zatıalilerinizin Kütahya'ya ziyaretlerinden sonra Tavşanlı-Domaniç yolunun ve Hisarcık-Gediz yollarının ihalesi yapıldı. Bunlar için çok teşekkür ediyorum. Yine, yapımı devam eden Gediz-Simav arası, Gediz-Uşak arası, Tavşanlı-Emet arası yollar da büyük bir hızla devam etmektedir. Bizdeki bilgi notlarına göre çoğunun 2024'te biteceği söyleniyor. Bunlar da eğer 2023'e kaydırılabilirse Kütahya gerçekten bundan çok mutlu olur. Yine, Simav için çok önemli olan Dağardı yolu, Sındırgı yolu ve Tavşanlı-Dursunbey yolları da bizler için çok önemlidir.” konuşması yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.