Ahmet Erbaş Kütahya Adliyesi için konuştu, “ADALET VE DEMOKRASİ MÜZESİ OLSUN.”

KÜTAHYA (TG) - Telgraf Gazetesi |
 

Ahmet Erbaş Kütahya Adliyesi için konuştu, “ADALET VE DEMOKRASİ MÜZESİ OLSUN.”

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş Tarihi Kütahya Adliyesi’nin yıkılmadan korunmasını ve müze haline getirilmesini istedi.

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş Kültür ve Turizm Bakanlığı talepte bulundu. Yayınladığı basın bildirisinde yeni adliye binası tamamlandıktan sonra tarihi Kütahya Adliyesi’nin Türkiye’deki ilk adalet ve demokrasi müzesi olmasının çağrısını yaptı. Erbaş basın bildirisinde, “Adalet Bakanımız 2022’de Kütahya’mıza yapılacak olan yeni adalet sarayının temelini atmıştır. Hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bir isim var ki, o da demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen siyasi tarihimizin en büyük ayıbına maruz kalan şehidimiz Adnan Menderes’tir. 21 Temmuz 1946'daki ilk çok partili seçimde Kütahya'dan milletvekili seçilen Adnan Menderes'in siyasi hayatı, 14 yıl sonra 27 Mayıs 1960 darbesinde yine aynı kentte tutuklanmasıyla sona erdi. Merhum Menderes 26 Mayıs’ı 27 Mayıs’a bağlayan gece sabah karşı Kütahya’da gözaltına alınmıştır. Gözaltına alındığı yer, şu andaki tarihi adliye sarayındaki başsavcılık odasıdır. Aynı zamanda bu tarihi binanın içerisinde talik hatla çini kitabesi bulunan tarihi bir mescit vardır ki bu mescidin dünyada örneği yoktur, gizli kalmış bir hazinemizdir. 1907 yılında yapılan bu binamız tıpkı Yassıada’da olduğu gibi adalet ve demokrasi müzesi olsun. Türkiye’deki ilk adalet ve demokrasi müzesi Kütahya’mızda olsun.” Sözlerine yer verdi.
MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş Tarihi Kütahya Adliyesi’nin yıkılmadan korunmasını ve müze haline getirilmesini istedi.

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş Kültür ve Turizm Bakanlığı talepte bulundu. Yayınladığı basın bildirisinde yeni adliye binası tamamlandıktan sonra tarihi Kütahya Adliyesi’nin Türkiye’deki ilk adalet ve demokrasi müzesi olmasının çağrısını yaptı.

Erbaş basın bildirisinde, “Adalet Bakanımız 2022’de Kütahya’mıza yapılacak olan yeni adalet sarayının temelini atmıştır. Hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Bir isim var ki, o da demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen siyasi tarihimizin en büyük ayıbına maruz kalan şehidimiz Adnan Menderes’tir.

21 Temmuz 1946'daki ilk çok partili seçimde Kütahya'dan milletvekili seçilen Adnan Menderes'in siyasi hayatı, 14 yıl sonra 27 Mayıs 1960 darbesinde yine aynı kentte tutuklanmasıyla sona erdi.

Merhum Menderes 26 Mayıs’ı 27 Mayıs’a bağlayan gece sabah karşı Kütahya’da gözaltına alınmıştır. Gözaltına alındığı yer, şu andaki tarihi adliye sarayındaki başsavcılık odasıdır.

Aynı zamanda bu tarihi binanın içerisinde talik hatla çini kitabesi bulunan tarihi bir mescit vardır ki bu mescidin dünyada örneği yoktur, gizli kalmış bir hazinemizdir.

1907 yılında yapılan bu binamız tıpkı Yassıada’da olduğu gibi adalet ve demokrasi müzesi olsun. Türkiye’deki ilk adalet ve demokrasi müzesi Kütahya’mızda olsun.” Sözlerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.