Ahmet Erbaş, “KÖYLERDEKİ REFAHI ARTTIRMAK ZORUNDAYIZ.”

GENEL
 

Ahmet Erbaş, “KÖYLERDEKİ REFAHI ARTTIRMAK ZORUNDAYIZ.”

Ahmet Erbaş, “KÖYLERDEKİ REFAHI ARTTIRMAK ZORUNDAYIZ.”

Ahmet Erbaş, “KÖYLERDEKİ REFAHI ARTTIRMAK ZORUNDAYIZ.” Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya’nın ilçe ve köylerinde yaşanan su sıkıntısına ve gölet ihtiyacına dikkat çekerek “Dünya gıda krizine doğru giderken tarım arazilerimizi susuz bırakmayalım” çağrısında bulundu.  MHP Kütahya Milletvekili Erbaş, seçim bölgesinin ihtiyaçlarını dile getirdiği yazılı açıklamasında, 2023 yılında orman kesim ücretlerinde %100 artış müjdesini orman köylüleri adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklediklerini de ifade etti. MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: KÜTAHYA’NIN İSTİKLAL MÜCADELESİNDEKİ YERİ ÇOK ÖNEMLİ “Bu yıl Kurtuluş Savaşımızın, Büyük Taarruzun ve Dumlupınar’ın 100. yılını idrak ettik. Kütahya’mızın, cumhuriyetimizin kurulmasında, istiklal mücadelemizin zaferle sonuçlanmasında çok ama çok önemli bir yeri bulunuyor. Şu anda Kütahya’nın Domaniç ilçesinde yani Osmanlı Devleti’nin kurulduğu bu kadim ilçemizin köylerinde su sıkıntısı yaşanıyor. Acil olarak Pazar Alanı Göleti’nin bitmesi lazım. Emet’te Günlüce Göleti, Hisarcık’ta Pullar, Güldüren, Dereköy, Beyköy Karapınar Göleti, Gediz’de Murat Dağı Göleti, Simav’da Simav ve Örenler Barajlarının acil şekilde tamamlanması lazım. TARIM ARAZİLERİMİZİ SUSUZ BIRAKMAYALIM Dünya gıda krizine doğru giderken tarım arazilerimizi susuz bırakmayalım. Bu göletleri ve barajları planlarken kaç hektar sulama yapacak veya köy nüfusu ne kadar düşüncesiyle yani bürokratik bir kafayla bakmayalım. Bu göletler aynı zamanda orman yangınlarımızın can suyudur.  Kurtuluşumuzun 100. yılı geçti. Cumhuriyetin 100. yılında Kütahya’da bir tane dahi suyu olmayan, telefonu çekmeyen, elektrik kesintisi yaşayan köyümüzün kalmaması lazım. Şehirlerimizin nüfus artışının önüne geçmenin en önemli yolu, köylerdeki refahı artırmaktır.” KÜTAHYA, ORMAN MEMLEKETİ MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi; “Ormansız ve ağaçsız toprak vatan değildir.” sözünü hatırlatarak orman memleketi olan Kütahya’nın köylerinde pek çoğu insanın geçimini ormandan sağladığına dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti:  “Orman köylerimizin terk edilmesini istemiyorsak, orman köylülerimize olan gelir desteğini arttırmamız lazım. Orman ürünleri dünyayla kıyaslandığında pandemi öncesine göre çok ciddi oranda değerlendi. Gelirler arttı fakat bu orman köylümüze yansımadı.  Bu senenin başında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla kesim ücretlerinde %50 artış oldu ama ekonomik gerçeklere baktığımız zaman bu artışın yeterli olmadığı ortadadır.  ORMAN KESİM ÜCRETİ MÜJDESİ BEKLİYORUZ Bu nedenle 2023 yılında orman kesim ücretlerinde %100 artış müjdesini orman köylülerimiz adına sayın Cumhurbaşkanımızdan bekliyoruz.  Ayrıca orman köylüsüne verilen kesim izni ile ilgili bazı bölgelerimizde revizeye ihtiyaç vardır. Verilen kesim izin süresi yetmemektedir.”
Ahmet Erbaş, “KÖYLERDEKİ REFAHI ARTTIRMAK ZORUNDAYIZ.”

Ahmet Erbaş, “KÖYLERDEKİ REFAHI ARTTIRMAK ZORUNDAYIZ.”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya’nın ilçe ve köylerinde yaşanan su sıkıntısına ve gölet ihtiyacına dikkat çekerek “Dünya gıda krizine doğru giderken tarım arazilerimizi susuz bırakmayalım” çağrısında bulundu. 

MHP Kütahya Milletvekili Erbaş, seçim bölgesinin ihtiyaçlarını dile getirdiği yazılı açıklamasında, 2023 yılında orman kesim ücretlerinde %100 artış müjdesini orman köylüleri adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklediklerini de ifade etti.

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

KÜTAHYA’NIN İSTİKLAL MÜCADELESİNDEKİ YERİ ÇOK ÖNEMLİ
“Bu yıl Kurtuluş Savaşımızın, Büyük Taarruzun ve Dumlupınar’ın 100. yılını idrak ettik. Kütahya’mızın, cumhuriyetimizin kurulmasında, istiklal mücadelemizin zaferle sonuçlanmasında çok ama çok önemli bir yeri bulunuyor.
Şu anda Kütahya’nın Domaniç ilçesinde yani Osmanlı Devleti’nin kurulduğu bu kadim ilçemizin köylerinde su sıkıntısı yaşanıyor. Acil olarak Pazar Alanı Göleti’nin bitmesi lazım. Emet’te Günlüce Göleti, Hisarcık’ta Pullar, Güldüren, Dereköy, Beyköy Karapınar Göleti, Gediz’de Murat Dağı Göleti, Simav’da Simav ve Örenler Barajlarının acil şekilde tamamlanması lazım.

TARIM ARAZİLERİMİZİ SUSUZ BIRAKMAYALIM
Dünya gıda krizine doğru giderken tarım arazilerimizi susuz bırakmayalım. Bu göletleri ve barajları planlarken kaç hektar sulama yapacak veya köy nüfusu ne kadar düşüncesiyle yani bürokratik bir kafayla bakmayalım. Bu göletler aynı zamanda orman yangınlarımızın can suyudur. 
Kurtuluşumuzun 100. yılı geçti. Cumhuriyetin 100. yılında Kütahya’da bir tane dahi suyu olmayan, telefonu çekmeyen, elektrik kesintisi yaşayan köyümüzün kalmaması lazım. Şehirlerimizin nüfus artışının önüne geçmenin en önemli yolu, köylerdeki refahı artırmaktır.”

KÜTAHYA, ORMAN MEMLEKETİ
MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi; “Ormansız ve ağaçsız toprak vatan değildir.” sözünü hatırlatarak orman memleketi olan Kütahya’nın köylerinde pek çoğu insanın geçimini ormandan sağladığına dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti: 
“Orman köylerimizin terk edilmesini istemiyorsak, orman köylülerimize olan gelir desteğini arttırmamız lazım. Orman ürünleri dünyayla kıyaslandığında pandemi öncesine göre çok ciddi oranda değerlendi. Gelirler arttı fakat bu orman köylümüze yansımadı. 
Bu senenin başında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla kesim ücretlerinde %50 artış oldu ama ekonomik gerçeklere baktığımız zaman bu artışın yeterli olmadığı ortadadır. 

ORMAN KESİM ÜCRETİ MÜJDESİ BEKLİYORUZ
Bu nedenle 2023 yılında orman kesim ücretlerinde %100 artış müjdesini orman köylülerimiz adına sayın Cumhurbaşkanımızdan bekliyoruz. 
Ayrıca orman köylüsüne verilen kesim izni ile ilgili bazı bölgelerimizde revizeye ihtiyaç vardır. Verilen kesim izin süresi yetmemektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.