Ahmet Erbaş, ”İlaç sektörünün iştahını kabartan bir ülke olmamalıyız.”

KÜTAHYA (Telgraf Gazetesi) - Haberler |
 

Ahmet Erbaş, ”İlaç sektörünün iştahını kabartan bir ülke olmamalıyız.”

86 Milyon vatandaşımız var, 60 Milyar Dolar ilaç harcamamız var, diye konuşan Ahmet Erbaş, antidepresan ilaçların kullanımının yoğun olduğu vurguladı.

Ahmet Erbaş, ”İlaç sektörünün iştahını kabartan bir ülke olmamalıyız.”   Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, TBMM’de 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı üzerine konuşma yaptı. 86 Milyon vatandaşımız var, 60 Milyar Dolar ilaç harcamamız var, diye konuşan Ahmet Erbaş, antidepresan ilaçların kullanımının yoğun olduğu vurguladı. “Bu rakamların sebebi, sevgi, saygı ve huzur eksikliğidir. “ Erbaş, “Dikkatinizi çekmek istiyorum ki, antideprasan ilaçları önemli bir yer teşkil etmektedir. Kişi başı 800 Dolar gibi yıllık ilaç harcamamız var. İster yerli olsun ister yabancı fark etmez, ilaç sektörünün iştahını kabartan bir ülke olmamalıyız.” Diye konuşarak ilaç kullanımının çok fazla olduğunun belirtirken, bu rakamların sebebinin sevgi, saygı ve huzur eksikliğinden kaynaklı olduğunu vurguladı.   “Beşeriyet barışa ve huzura susamıştır.” Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in ifade ettiği gibi, beşeriyet barışa ve huzura susamıştır. Daha güvenli, daha huzurlu, daha adil bir dünyaya ulaşmak için açlıkla, yoksullukla, gelir ve servet dağılımındaki adaletsizliklerle küresel çapta mücadale etmek insani ve vicdani görevdir. Bu görev içerisinde kültürümüzü dünyaya yaymakta vardır. Fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmekte vardır.   “Ruh Sağlığı Kanun Teklifi”ni meclis gündemine bir an önce getirmeliyiz.” İstediğimiz kadar fabrika kuralım, binalar, yollar, yatırımlar, devasa organizasyonlar yapalım ama güvenin huzurun, ahlakın, samimiyetin olmadığı yerde kısacası insanlığın olmadığı yerde bunların hiç bir anlamı yoktur. Gazi Mustafa Kemal Atürk’ün ifade ettiği gibi, “ Bir millet savaş alanlarında ne kadar zafer elde ederse etsin, o zaferin sürekli sonuçlar vermesi ancak kültür ordusu ile mümkündür.” Şeklinde konuştu.  Zeynep DÖNMEZ
86 Milyon vatandaşımız var, 60 Milyar Dolar ilaç harcamamız var, diye konuşan Ahmet Erbaş, antidepresan ilaçların kullanımının yoğun olduğu vurguladı.

Ahmet Erbaş, ”İlaç sektörünün iştahını kabartan bir ülke olmamalıyız.”

 

Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, TBMM’de 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı üzerine konuşma yaptı.

86 Milyon vatandaşımız var, 60 Milyar Dolar ilaç harcamamız var, diye konuşan Ahmet Erbaş, antidepresan ilaçların kullanımının yoğun olduğu vurguladı.

“Bu rakamların sebebi, sevgi, saygı ve huzur eksikliğidir. “

Erbaş, “Dikkatinizi çekmek istiyorum ki, antideprasan ilaçları önemli bir yer teşkil etmektedir. Kişi başı 800 Dolar gibi yıllık ilaç harcamamız var. İster yerli olsun ister yabancı fark etmez, ilaç sektörünün iştahını kabartan bir ülke olmamalıyız.” Diye konuşarak ilaç kullanımının çok fazla olduğunun belirtirken, bu rakamların sebebinin sevgi, saygı ve huzur eksikliğinden kaynaklı olduğunu vurguladı.

 

“Beşeriyet barışa ve huzura susamıştır.”

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in ifade ettiği gibi, beşeriyet barışa ve huzura susamıştır. Daha güvenli, daha huzurlu, daha adil bir dünyaya ulaşmak için açlıkla, yoksullukla, gelir ve servet dağılımındaki adaletsizliklerle küresel çapta mücadale etmek insani ve vicdani görevdir. Bu görev içerisinde kültürümüzü dünyaya yaymakta vardır. Fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmekte vardır.

 

“Ruh Sağlığı Kanun Teklifi”ni meclis gündemine bir an önce getirmeliyiz.”

İstediğimiz kadar fabrika kuralım, binalar, yollar, yatırımlar, devasa organizasyonlar yapalım ama güvenin huzurun, ahlakın, samimiyetin olmadığı yerde kısacası insanlığın olmadığı yerde bunların hiç bir anlamı yoktur. Gazi Mustafa Kemal Atürk’ün ifade ettiği gibi, “ Bir millet savaş alanlarında ne kadar zafer elde ederse etsin, o zaferin sürekli sonuçlar vermesi ancak kültür ordusu ile mümkündür.” Şeklinde konuştu.  Zeynep DÖNMEZ

Kütahya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.