Atlantik Sultanı Başak Mireli... Atlantik'i tek başına geçen ilk Türk kadın denizci oldu

SPOR
 

Atlantik Sultanı Başak Mireli... Atlantik'i tek başına geçen ilk Türk kadın denizci oldu

Başak Mireli, Atlantik Okyanusu’nu yelkenliyle tek başına geçen ilk Türk kadın denizci oldu.İSTANBUL (İGFA) - Amatör denizci Başak Mireli Öcel, teknesi İstanbul ile tek başına gerçekleştirdiği Atlantik seyrini tamamladı. 23 Aralık 2022 tarihinde yola çıkan Mireli Öcel, 16 Ocak’ta Martinik’e vardı. Başak Mireli Öcel, Atlantik Okyanusu’nu yelkenliyle tek başına geçen ilk Türk kadın denizci oldu. Bu gönderiyi Instagram'da gör Basak Mireli & Omer Ocel (@sailing_istanbul)'in paylaştığı bir gönderi Hatırlanacağı gibi, 13 yaşından bu yana yelken sporuyla uğraşan Başak Mireli Öcel, eşiyle birlikte dünya turuna başlamıştı. ODTÜ’de psikoloji ve sosyoloji eğitimi alan Mireli Öcel, mezuniyetinin ardından uluslararası şirketlerde görev yaptı. Başak Mireli Öcel, daha sonra kariyerini terk ederek, dünya turuna çıkmıştı.

Başak Mireli, Atlantik Okyanusu’nu yelkenliyle tek başına geçen ilk Türk kadın denizci oldu.

İSTANBUL (İGFA) - Amatör denizci Başak Mireli Öcel, teknesi İstanbul ile tek başına gerçekleştirdiği Atlantik seyrini tamamladı.

23 Aralık 2022 tarihinde yola çıkan Mireli Öcel, 16 Ocak’ta Martinik’e vardı.

Başak Mireli Öcel, Atlantik Okyanusu’nu yelkenliyle tek başına geçen ilk Türk kadın denizci oldu.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Basak Mireli & Omer Ocel (@sailing_istanbul)'in paylaştığı bir gönderi

Hatırlanacağı gibi, 13 yaşından bu yana yelken sporuyla uğraşan Başak Mireli Öcel, eşiyle birlikte dünya turuna başlamıştı. ODTÜ’de psikoloji ve sosyoloji eğitimi alan Mireli Öcel, mezuniyetinin ardından uluslararası şirketlerde görev yaptı. Başak Mireli Öcel, daha sonra kariyerini terk ederek, dünya turuna çıkmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.