ÜÇÜNCÜ BÖLÜM – Üniversite başarı sıralamaları neye göre değerlendiriliyor? Dumlupınar Üniversitesi başarı sıralamalarında hangi seviyede?

KÜTAHYA (Telgraf Gazetesi) - Haberler |
 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM – Üniversite başarı sıralamaları neye göre değerlendiriliyor? Dumlupınar Üniversitesi başarı sıralamalarında hangi seviyede?

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM – Üniversite başarı sıralamaları neye göre değerlendiriliyor? Dumlupınar Üniversitesi başarı sıralamalarında hangi seviyede?

  Telgraf Gazetesi olarak Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal ile çok özel bir söyleşi gerçekleştirdik. Tüm sorularımızı yanıtlayan Prof. Dr. Kazım Uysal’la bu bölümde Üniversite başarı sıralamalarının hangi kritere göre değerlendirildiğini ve DPÜ’nün başarı sıralamalarındaki durumunu konuştuk.   ÜÇÜNCÜ BÖLÜM – Üniversite başarı sıralamaları neye göre değerlendiriliyor? Dumlupınar Üniversitesi başarı sıralamalarında hangi seviyede? Zeynep DÖNMEZ: Dumlupınar Üniversitesi’nin başarılarını inkar etmiyoruz. Oldukça başarılı bir üniversitemiz var. Ancak fazlası olmalı. Akademik ve eğitim açısından ilklerde yer alması en büyük temennilerimiz arasında. Dumlupınar Üniversitesi neden her alanda ya da çoğu alanda üst sıralarda yer almıyor? Üniversite başarı sıralamaları neye göre değerlendiriliyor? DPÜ Rektörü Kazım UYSAL: Biliyorsunuz ülkemizdeki üniversiteler araştırma üniversiteleri, araştırmaya aday üniversiteler, eğitim üniversiteleri, öncelikli alan üniversiteleri gibi böyle sınıflara ayrıldı. Biz bu sınıflar içerisinde eğitim üniversitesiyiz.  Araştırma üniversitelerimiz Türkiye’deki ilk 10-20 üniversite. ODTÜ, Ege, Kayseri gibi… Alt yapısı daha güçlü, bizden daha köklü üniversiteler bu araştırma üniversiteleri. Ve bu değerlendirme kriterlerinde araştırma çıktılarını esas aldıkları için (düşünün; onların araştırma görevlileri, laboratuvar imkanları bizlerden fazla. Ürettikleri yayın bizden fazla) elbette bizim önümüzde olacaklar. Biz ise eğitim ağırlık bir üniversiteyiz. Dolayısıyla araştırmada onlara yetişmek zor.  Yetişilmez diye bir şey yok ama hemen olmaz bu. Zeynep DÖNMEZ: Peki, eğitim üniversitesi olarak kaçıncı sıradayız?  Şunu söyleyebilirim. Göreve geldiğimde 84. Sıradaydık URAP’ ın sıralamasında. Ama artık dediğim gibi rakamlarla grafiklerle konuşacağız. Verilerle konuşacağız. Ben giderken kaçıncı sırada olduğumuzu göreceğiz. Mutlaka bu düşecek. Neden biliyor musunuz? Yaptığımız bu iyileştirmelerden dolayı… Tabi bizim geçeceğimiz üniversiteler yerinde oturmuyor onlarda çalışıyor. Ama bizler daha çok çalışıp onları geçeceğiz buna eminim. Teknokent’ te en son sıradaymışız. İki sene sonra göreceğiz. Hiç lafa gerek yok. Evet şuan ki durumdan memnun değiliz Zeynep Hanım. Sizde memnun değilsiniz… Bir DPÜ Öğretim Üyesi olarak bende memnun değilim. Ama ben şunu söylüyorum; iyileştirmemiz gereken kalemlerde hep iyileştirmeler yapıyoruz. Ve bu üniversiteyi mutlaka hak ettiği yere taşıyacağız.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM – Üniversite başarı sıralamaları neye göre değerlendiriliyor? Dumlupınar Üniversitesi başarı sıralamalarında hangi seviyede?

 

Telgraf Gazetesi olarak Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal ile çok özel bir söyleşi gerçekleştirdik. Tüm sorularımızı yanıtlayan Prof. Dr. Kazım Uysal’la bu bölümde Üniversite başarı sıralamalarının hangi kritere göre değerlendirildiğini ve DPÜ’nün başarı sıralamalarındaki durumunu konuştuk.

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM – Üniversite başarı sıralamaları neye göre değerlendiriliyor? Dumlupınar Üniversitesi başarı sıralamalarında hangi seviyede?

Zeynep DÖNMEZ:

Dumlupınar Üniversitesi’nin başarılarını inkar etmiyoruz. Oldukça başarılı bir üniversitemiz var. Ancak fazlası olmalı. Akademik ve eğitim açısından ilklerde yer alması en büyük temennilerimiz arasında. Dumlupınar Üniversitesi neden her alanda ya da çoğu alanda üst sıralarda yer almıyor? Üniversite başarı sıralamaları neye göre değerlendiriliyor?

DPÜ Rektörü Kazım UYSAL:

Biliyorsunuz ülkemizdeki üniversiteler araştırma üniversiteleri, araştırmaya aday üniversiteler, eğitim üniversiteleri, öncelikli alan üniversiteleri gibi böyle sınıflara ayrıldı. Biz bu sınıflar içerisinde eğitim üniversitesiyiz.

 Araştırma üniversitelerimiz Türkiye’deki ilk 10-20 üniversite. ODTÜ, Ege, Kayseri gibi… Alt yapısı daha güçlü, bizden daha köklü üniversiteler bu araştırma üniversiteleri. Ve bu değerlendirme kriterlerinde araştırma çıktılarını esas aldıkları için (düşünün; onların araştırma görevlileri, laboratuvar imkanları bizlerden fazla. Ürettikleri yayın bizden fazla) elbette bizim önümüzde olacaklar. Biz ise eğitim ağırlık bir üniversiteyiz. Dolayısıyla araştırmada onlara yetişmek zor.  Yetişilmez diye bir şey yok ama hemen olmaz bu.

Zeynep DÖNMEZ:

Peki, eğitim üniversitesi olarak kaçıncı sıradayız?

 Şunu söyleyebilirim. Göreve geldiğimde 84. Sıradaydık URAP’ ın sıralamasında.

Ama artık dediğim gibi rakamlarla grafiklerle konuşacağız. Verilerle konuşacağız. Ben giderken kaçıncı sırada olduğumuzu göreceğiz. Mutlaka bu düşecek. Neden biliyor musunuz? Yaptığımız bu iyileştirmelerden dolayı…

Tabi bizim geçeceğimiz üniversiteler yerinde oturmuyor onlarda çalışıyor. Ama bizler daha çok çalışıp onları geçeceğiz buna eminim.

Teknokent’ te en son sıradaymışız. İki sene sonra göreceğiz. Hiç lafa gerek yok. Evet şuan ki durumdan memnun değiliz Zeynep Hanım. Sizde memnun değilsiniz… Bir DPÜ Öğretim Üyesi olarak bende memnun değilim. Ama ben şunu söylüyorum; iyileştirmemiz gereken kalemlerde hep iyileştirmeler yapıyoruz. Ve bu üniversiteyi mutlaka hak ettiği yere taşıyacağız.

Kütahya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.