Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a yapılması planlanan VAZO KULE Projesi ile ilgili gelinen son durumu sorduk.

KÜTAHYA (TG) - Telgraf Gazetesi |
 

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a yapılması planlanan VAZO KULE Projesi ile ilgili gelinen son durumu sorduk.

Vazo Kule Projesi’ni uzman çini sanatçılarımızın da içinde bulunduğu bir komisyon kararıyla yaklaşık 15 bin kişiye yakın Kütahyalı hemşerilerimizin tercihi ile belirledik.

Zeynep DÖNMEZ: Vazo Kule Projeniz hangi aşamada? Ulusal medyaya taşınan, “Proje yapılmadan 620 bin ödendi” haberleri yapılmıştı. Bu konu hakkında da söz hakkınız doğuyor. Bu konu hakkında da açıklamalarınızı rica edelim. Başkan IŞIK, “Okudum bu haberi. Bunu yazanlar bir projenin uygulamaya geçilmeden önce, ihalesi yapılmadan önce proje ihalesi yapılacağını, bu proje ihaleleri içerisinde; avam projesi, kesin mimari projeleri ve uygulama projesi olmak üzere birçok projenin çizildiğini ve bunlarında dünyanın hiçbir yerinde bedavaya yapılmayacağını bilmemiş olmalarına üzüldüm. Ha biliyorlar da böyle yazdılarsa burada art niyet olduğunu düşünüyorum. İkincisi o haberde yer alan Vazokule Projesi bizim son karar kıldığımız projede değil. Vazo Kule Projesi’ni uzman çini sanatçılarımızın da içinde bulunduğu bir komisyon kararıyla yaklaşık 15 bin kişiye yakın Kütahyalı hemşerilerimizin tercihi ile belirledik. O haberdeki fotoğraf doğru değil. Dolayısıyla orada bir kasıt olduğu ortada ama işin doğrusunu yazmışlar, algı yaratma amaçlı yazıldığını düşünüyorum. Bu boyutta bir projenin 620 bin liralık kesin mimarı, avam proje ve uygulama projeleri; mühendislik, statik, zemin etüdü, elektrik, makine… Hepsi dâhil 620 bin lira bir proje bedelidir. Bunu keşke açık yazsalardı 620 bin lira nasıl ödenmiş, diye… Kaldı ki ödendiği falan da yok. Sadece kesin mimarı ve avam projenin bedeli ödenmiştir. Uygulama projeleri henüz teslim edilmedi. Ona yönelik bir kuruş da ödenmedi. Henüz yapılmadan 620 bin lira ödendi, gibi bir algı kasıtlıdır. Yapanlara havale ediyoruz, bizi çok ilgilendiren bir konu değil. Ama işin aslı budur. Yaklaşık bir ay gibi bir sürede uygulama projelerimizin tamamı teslim edilecek. Ondan sonra taahhüt ne ise sözleşmede onun parası ödenecek ve yapım ihalesine çıkacağız. Yapım ihalesi sürecimizi de başlattık. Zaten şartnamede, “uygulama projeleri belediye tarafından teslim edilecektir” diye de yazdık. Dolayısı ile yapım ihalesine başvuran firmalarda o ödenmiş olan paranın ihale bedeli içerisinde alınacağını da bilecekler.   Yapım ihalesi yaklaşık 2 ay gibi zaman alıyor, açık ihale ile. Belki yap-işlet-devret modeli ile çıkacağız ihaleye. İki ay sürerse Eylül gibi ihalenin takvimi belli olur ve yapılmış olur. Ondan sonra da süreç başlayacak.” dedi.
Vazo Kule Projesi’ni uzman çini sanatçılarımızın da içinde bulunduğu bir komisyon kararıyla yaklaşık 15 bin kişiye yakın Kütahyalı hemşerilerimizin tercihi ile belirledik.

Zeynep DÖNMEZ: Vazo Kule Projeniz hangi aşamada? Ulusal medyaya taşınan, “Proje yapılmadan 620 bin ödendi” haberleri yapılmıştı. Bu konu hakkında da söz hakkınız doğuyor. Bu konu hakkında da açıklamalarınızı rica edelim.

Başkan IŞIK, “Okudum bu haberi. Bunu yazanlar bir projenin uygulamaya geçilmeden önce, ihalesi yapılmadan önce proje ihalesi yapılacağını, bu proje ihaleleri içerisinde; avam projesi, kesin mimari projeleri ve uygulama projesi olmak üzere birçok projenin çizildiğini ve bunlarında dünyanın hiçbir yerinde bedavaya yapılmayacağını bilmemiş olmalarına üzüldüm. Ha biliyorlar da böyle yazdılarsa burada art niyet olduğunu düşünüyorum. İkincisi o haberde yer alan Vazokule Projesi bizim son karar kıldığımız projede değil. Vazo Kule Projesi’ni uzman çini sanatçılarımızın da içinde bulunduğu bir komisyon kararıyla yaklaşık 15 bin kişiye yakın Kütahyalı hemşerilerimizin tercihi ile belirledik. O haberdeki fotoğraf doğru değil. Dolayısıyla orada bir kasıt olduğu ortada ama işin doğrusunu yazmışlar, algı yaratma amaçlı yazıldığını düşünüyorum. Bu boyutta bir projenin 620 bin liralık kesin mimarı, avam proje ve uygulama projeleri; mühendislik, statik, zemin etüdü, elektrik, makine… Hepsi dâhil 620 bin lira bir proje bedelidir. Bunu keşke açık yazsalardı 620 bin lira nasıl ödenmiş, diye… Kaldı ki ödendiği falan da yok. Sadece kesin mimarı ve avam projenin bedeli ödenmiştir. Uygulama projeleri henüz teslim edilmedi. Ona yönelik bir kuruş da ödenmedi. Henüz yapılmadan 620 bin lira ödendi, gibi bir algı kasıtlıdır. Yapanlara havale ediyoruz, bizi çok ilgilendiren bir konu değil. Ama işin aslı budur. Yaklaşık bir ay gibi bir sürede uygulama projelerimizin tamamı teslim edilecek. Ondan sonra taahhüt ne ise sözleşmede onun parası ödenecek ve yapım ihalesine çıkacağız. Yapım ihalesi sürecimizi de başlattık. Zaten şartnamede, “uygulama projeleri belediye tarafından teslim edilecektir” diye de yazdık. Dolayısı ile yapım ihalesine başvuran firmalarda o ödenmiş olan paranın ihale bedeli içerisinde alınacağını da bilecekler.

 

Yapım ihalesi yaklaşık 2 ay gibi zaman alıyor, açık ihale ile. Belki yap-işlet-devret modeli ile çıkacağız ihaleye. İki ay sürerse Eylül gibi ihalenin takvimi belli olur ve yapılmış olur. Ondan sonra da süreç başlayacak.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.