Zafer Meydanı hakkında

KÜTAHYA
 

Zafer Meydanı hakkında

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile her sene sonlarına doğru yapmış olduğumuz değerlendirme röportajını gerçekleştirdik. Bu röportajda da merak ettiğiniz, sormamızı istediğiniz soruları kendisine yönelttiğimiz gibi, projelerine dair gelişmeleri ve hedeflerini konuştuk.

EDİTÖR: ZAFER MEYDANI’NI HAKKINDA KISA BİR BİLGİ RİCA EDELİM. BAŞKAN IŞIK:Zafer Meydanı gibi bir projeyi bu şehre kazandırdık. 60 yıldır hiç kimsenin çivi çakmadığı, sadece asfaltlar eskidiğinde üzerine asfalt atılmış. (Yaklaşık 60 cm boyutunda kazıldığında gördük, üst üste 10’lar cmlik 6- 7 kez yenilenmiş taşları gördük.) Altındaki doğalgaz hattından, su ve kanalizasyon hattına kadar tamamı yenilendi. Ve bu şehre yakışan Türkiye’nin en büyük meydanı. 17 bin metrekare, şehrin tam merkezinde, tüm yolların kesiştiği bir alanda bir meydan şehrimize kazandırdık. Altını çiziyorum. Bu meydanın en büyük özelliği şehrin ruhuna uygun olması.bu şehir tarih, kültür ve sanat özelliği olan bir şehir. Orada hepsi var artık. Ama bir de akıllı şehir uygulamalarının uygulandığı modernleşme de var. Çünkü orayı tamamen trafiğe kapatıp bir meydan yapamazdık. Hem aynı anda yaya trafiğine, hem araç trafiğine, hem dinlenme ve tören alanı, hem de toplanma alanı olarak kullanabileceğimiz sert zeminli alan var. Bunların hepsinin üzerinde beyinler çalıştı. Projelendirildi öyle yapıldı. Eleştiriler oluyor. Yeiş alan az diye. Şu an da 3 katı alan var arttırdık yeşil alanı ama burası meydan. Park değil. Şehrimize hediye ettik. Hayırlı uğurlu olsun. ÖZEL RÖPORTAJ / ZEYNEP DÖNMEZ
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile her sene sonlarına doğru yapmış olduğumuz değerlendirme röportajını gerçekleştirdik. Bu röportajda da merak ettiğiniz, sormamızı istediğiniz soruları kendisine yönelttiğimiz gibi, projelerine dair gelişmeleri ve hedeflerini konuştuk.

EDİTÖR: ZAFER MEYDANI’NI HAKKINDA KISA BİR BİLGİ RİCA EDELİM.


BAŞKAN IŞIK:Zafer Meydanı gibi bir projeyi bu şehre kazandırdık. 60 yıldır hiç kimsenin çivi çakmadığı, sadece asfaltlar eskidiğinde üzerine asfalt atılmış. (Yaklaşık 60 cm boyutunda kazıldığında gördük, üst üste 10’lar cmlik 6- 7 kez yenilenmiş taşları gördük.) Altındaki doğalgaz hattından, su ve kanalizasyon hattına kadar tamamı yenilendi. Ve bu şehre yakışan Türkiye’nin en büyük meydanı. 17 bin metrekare, şehrin tam merkezinde, tüm yolların kesiştiği bir alanda bir meydan şehrimize kazandırdık. Altını çiziyorum. Bu meydanın en büyük özelliği şehrin ruhuna uygun olması.bu şehir tarih, kültür ve sanat özelliği olan bir şehir. Orada hepsi var artık. Ama bir de akıllı şehir uygulamalarının uygulandığı modernleşme de var. Çünkü orayı tamamen trafiğe kapatıp bir meydan yapamazdık. Hem aynı anda yaya trafiğine, hem araç trafiğine, hem dinlenme ve tören alanı, hem de toplanma alanı olarak kullanabileceğimiz sert zeminli alan var. Bunların hepsinin üzerinde beyinler çalıştı. Projelendirildi öyle yapıldı. Eleştiriler oluyor. Yeiş alan az diye. Şu an da 3 katı alan var arttırdık yeşil alanı ama burası meydan. Park değil. Şehrimize hediye ettik. Hayırlı uğurlu olsun.

ÖZEL RÖPORTAJ / ZEYNEP DÖNMEZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.