Yedigöller Projesi'nin durumu hakkında bilgi

KÜTAHYA (TG) - Telgraf Gazetesi |
 

Yedigöller Projesi'nin durumu hakkında bilgi

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile her sene sonlarına doğru yapmış olduğumuz değerlendirme röportajını gerçekleştirdik. Bu röportajda da merak ettiğiniz, sormamızı istediğiniz soruları kendisine yönelttiğimiz gibi, projelerine dair gelişmeleri ve hedeflerini konuştuk.

Editör: YEDİGÖLLER PROJESİ’NİN DETAYLARINI SORDU VATANDAŞLAR, PROJE KAPSAMINDA NELER YAPILACAK? NE ZAMAN TAMAMLANACAK? BAŞKAN IŞIK: Yedigöller Projemiz toplamda 255 bin metrekarelik bir alanın dönüştürülmesi projesi. Bunun içerisinde mevcut göllerimizin temizlenme sürecini tamamladık. Daha önce su analizi ile başlamıştık. Yaptırdığımız analiz sonucunda oranın 1. Sınıf ile 2. Sınıf su arasında bir suya sahip olduğu, zaman içerisinde doğal sirkülasyonla 1. Sınıf suya dönüştürülecek şekilde çalışmamızı yapacağız. Bu analizler bittikten sonra oradaki sazlık ve diğer sonradan getirilip atılmış olan pislikleri temizledik. İki kez ihaleye çıktık. O dalgalanma sürecinde ihaleye girenler olmadı. Sonra piyasa normalleşince tamamını 1. Etap olarak toplamda 350 bin metrekare olmak üzere (100 bin metrekarelik kısımda bazı mülkiyet sorunları var, onların kamulaştırma işlemleri devam ediyor.) İnşaallah daha sonraki süreçlerde oda eklendiğinde toplam 350 bin metre karelik bir alanın dönüştürülmesi projesi çok büyük bir proje. Önümüzdeki yıl, Cumhuriyet’imizin 100. Yılında 29 Ekim 2023 tarihinde açılacak şekilde planladık. Sözleşme süresi biraz uzun olsa da 29 Ekim’de bitirilecek şekilde sözünü aldık. Müteahhitimiz hızlı bir şekilde imalatına başladı, devam ediyor. Editör: YEDİGÖLLER PROJESİ’NİN KAPSAMINDA NELER VAR? BU PROJEYE ÇOK ÖNEM VERDİĞİNİZİ BİLİYORUM. NEDEN ÖNEMLİ BU PROJE? BAŞKAN IŞIK: Orada birkaç projemiz birlikte değerlendiriliyor. Sportif olta balıkçılığı projemiz var, Kuş Köyü Projemiz var. Trafik Eğitim Pisti Projemiz var içerisinde. Onun dışında Çocuk Köyü projemiz var. Piknik alanları var dumanlı ve dumansız olmak üzere. Gezinti ve bisiklet alanlarımız, kafeterya, restoran yine çocuklarımızın ata binebileceği gezinti alanları ve yeşil alanlar var. Tamamen bir reglasyon olacak. Bitince inşaallah şehrimizin ufkunu açacak, kabuğunu kırdıracak, dışarıya açılımını sağlayacak çok önemli bir yaşam alanına dönüşecek. Çok önem verdiğimiz bir proje idi. Şükürler olsun başladı ve devam ediyor. Herhangi bir sıkıntı yok. Önümüzdeki yıl Allah nasip ederse açacağız. ÖZEL RÖPORTAJ/ ZEYNEP DÖNMEZ
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile her sene sonlarına doğru yapmış olduğumuz değerlendirme röportajını gerçekleştirdik. Bu röportajda da merak ettiğiniz, sormamızı istediğiniz soruları kendisine yönelttiğimiz gibi, projelerine dair gelişmeleri ve hedeflerini konuştuk.

Editör: YEDİGÖLLER PROJESİ’NİN DETAYLARINI SORDU VATANDAŞLAR, PROJE KAPSAMINDA NELER YAPILACAK? NE ZAMAN TAMAMLANACAK?


BAŞKAN IŞIK: Yedigöller Projemiz toplamda 255 bin metrekarelik bir alanın dönüştürülmesi projesi. Bunun içerisinde mevcut göllerimizin temizlenme sürecini tamamladık. Daha önce su analizi ile başlamıştık. Yaptırdığımız analiz sonucunda oranın 1. Sınıf ile 2. Sınıf su arasında bir suya sahip olduğu, zaman içerisinde doğal sirkülasyonla 1. Sınıf suya dönüştürülecek şekilde çalışmamızı yapacağız. Bu analizler bittikten sonra oradaki sazlık ve diğer sonradan getirilip atılmış olan pislikleri temizledik. İki kez ihaleye çıktık. O dalgalanma sürecinde ihaleye girenler olmadı. Sonra piyasa normalleşince tamamını 1. Etap olarak toplamda 350 bin metrekare olmak üzere (100 bin metrekarelik kısımda bazı mülkiyet sorunları var, onların kamulaştırma işlemleri devam ediyor.) İnşaallah daha sonraki süreçlerde oda eklendiğinde toplam 350 bin metre karelik bir alanın dönüştürülmesi projesi çok büyük bir proje. Önümüzdeki yıl, Cumhuriyet’imizin 100. Yılında 29 Ekim 2023 tarihinde açılacak şekilde planladık. Sözleşme süresi biraz uzun olsa da 29 Ekim’de bitirilecek şekilde sözünü aldık. Müteahhitimiz hızlı bir şekilde imalatına başladı, devam ediyor.

Editör: YEDİGÖLLER PROJESİ’NİN KAPSAMINDA NELER VAR? BU PROJEYE ÇOK ÖNEM VERDİĞİNİZİ BİLİYORUM. NEDEN ÖNEMLİ BU PROJE?


BAŞKAN IŞIK: Orada birkaç projemiz birlikte değerlendiriliyor. Sportif olta balıkçılığı projemiz var, Kuş Köyü Projemiz var. Trafik Eğitim Pisti Projemiz var içerisinde. Onun dışında Çocuk Köyü projemiz var. Piknik alanları var dumanlı ve dumansız olmak üzere. Gezinti ve bisiklet alanlarımız, kafeterya, restoran yine çocuklarımızın ata binebileceği gezinti alanları ve yeşil alanlar var. Tamamen bir reglasyon olacak. Bitince inşaallah şehrimizin ufkunu açacak, kabuğunu kırdıracak, dışarıya açılımını sağlayacak çok önemli bir yaşam alanına dönüşecek. Çok önem verdiğimiz bir proje idi. Şükürler olsun başladı ve devam ediyor. Herhangi bir sıkıntı yok. Önümüzdeki yıl Allah nasip ederse açacağız.

ÖZEL RÖPORTAJ/ ZEYNEP DÖNMEZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.