Vazokule Projesi hakkında

KÜTAHYA (TG) - Telgraf Gazetesi |
 

Vazokule Projesi hakkında

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile her sene sonlarına doğru yapmış olduğumuz değerlendirme röportajını gerçekleştirdik. Bu röportajda da merak ettiğiniz, sormamızı istediğiniz soruları kendisine yönelttiğimiz gibi, projelerine dair gelişmeleri ve hedeflerini konuştuk.

EDİTÖR: VAZOKULE PROJESİ RAFA MI KALKTI? BAŞKAN IŞIK: Hayır. Devam edecek. Vazokule’yi öncelikle Yap-İşlet-Devret yönetimiyle belediyemizin bütçesinden para harcamadan şehrimize kazandırmayı planladık. Yine iki kez ihaleye çıktık. Fakat bu projenin hareketliliğinden dolayı bir yatırımcı gelmedi. Şuan da bir yatırımcı ciddi olarak ilgileniyor. Anlaşabilrsek Yap-İşlet-Devret yönetimiyle, değilse belediye bütçemizden mutlaka yapacağım. Orası bir kültür, sanat, ticaret ve iş merkezi olacak. Öyle ulusal medyada bilmeyenlerin yazdığı gibi orası bir hediyelik vazo değil! Yani Zafer Meydanı’ndaki vazokule değil orası. İş merkezi! Malesef. Memleketimizle işte ne kadar ilgisiz oldukları burada ortaya çıkıyor. Bunları vatandaşımız konuşsa hiç alınmayız. Kırılmayız. Ama şehrin temsilcisi konumundaki kişilerin ağzından bu tür doğru olmayan haberler yapılınca sadece hayıflanıyoruz. Vazokule projesi’ne engel olmak isteyenler oldu mu, peki? Bu projeye engel olmak isteyen çok kişi çıktı. Mimarlar Odası dahil. İşi olmaması rağmen çok özür diliyorum burunun sokmaya kalktı. ÇED Raporu dahil her türlü yasal prosedürü tamamlanmış, hemen kazma vurulacak şekle getirilmiş bir projedir. Sadece kaynak konusu üzerinde durduğumuz konu. Eğer Yap-İşlet- Devret veya kat karşılığı şeklinde belediyenin kasasından para çıkmadan yapabilirsek önceliğimiz bu. Değilse 2023 yılı içerisinde bu netleşecek. Olmazsa belediyemizin kaynaklarıyla onun ihalesini yapıp yapacağız. EDİTÖR: Şimdi şöyle bir durumda söz konusu aslında. Projeler çok ütopik geliyor olabilir, bu konuda tabi birşey söyleyemiyorum. Maliyetlerini tartışmıyorum. Diğer şehirlerin yerel yönetimlerini incelediğimizde pandemiyle ve ekonomik iniş çıkışlar dolayısı ile duraksama dönemine girilmiş oldukları görülüyor. Yani bu sadece bizim belediyemize ait bir sorun ya da bahane olarak görülmemeli. Asli görevlerden bahsetmiyorum. Bunlar mecburi yapılmalı. Bahanesini vatandaş olarak kabul etmiyorum. Ama projeler konusunda aksaklıklar Türkiye çapında söz konusu. Başkan Işık: Özellikle bu konuyu açtığınız için çok teşekkür ederim. Bir çok yerel yönetimde özel idareler de dahil olmak üzere pandemi sürecinde öncelikler değişti. Bizde de değişti tabi. Yani esnafımızın dükkanı kapalıyken onlara kira yardımı, yardım yapma gibi konular öne çıkmış iken biz bir taraftan da bu işleri yapalım ama kaynaklarımızı dikkatli kullanalım diye planladık. O süreçte biz tüm projelerimizin proje hazırlık, ihale süreci gibi yasal prosedürleri hallettik. Ama bu iki yıllık sürede vatandaşlarımız pandemi nedeniyle evlerinden dışarıya çıkamadıkları, iş yerlerini açamadıkları için tamamen şehrin merkezindeki alt yapı sorunlarını çözdük. ÖZEL RÖPORTAJ / ZEYNEP DÖNMEZ
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile her sene sonlarına doğru yapmış olduğumuz değerlendirme röportajını gerçekleştirdik. Bu röportajda da merak ettiğiniz, sormamızı istediğiniz soruları kendisine yönelttiğimiz gibi, projelerine dair gelişmeleri ve hedeflerini konuştuk.

EDİTÖR: VAZOKULE PROJESİ RAFA MI KALKTI?


BAŞKAN IŞIK: Hayır. Devam edecek. Vazokule’yi öncelikle Yap-İşlet-Devret yönetimiyle belediyemizin bütçesinden para harcamadan şehrimize kazandırmayı planladık. Yine iki kez ihaleye çıktık. Fakat bu projenin hareketliliğinden dolayı bir yatırımcı gelmedi. Şuan da bir yatırımcı ciddi olarak ilgileniyor. Anlaşabilrsek Yap-İşlet-Devret yönetimiyle, değilse belediye bütçemizden mutlaka yapacağım. Orası bir kültür, sanat, ticaret ve iş merkezi olacak. Öyle ulusal medyada bilmeyenlerin yazdığı gibi orası bir hediyelik vazo değil! Yani Zafer Meydanı’ndaki vazokule değil orası. İş merkezi!

Malesef. Memleketimizle işte ne kadar ilgisiz oldukları burada ortaya çıkıyor. Bunları vatandaşımız konuşsa hiç alınmayız. Kırılmayız. Ama şehrin temsilcisi konumundaki kişilerin ağzından bu tür doğru olmayan haberler yapılınca sadece hayıflanıyoruz. Vazokule projesi’ne engel olmak isteyenler oldu mu, peki?
Bu projeye engel olmak isteyen çok kişi çıktı. Mimarlar Odası dahil. İşi olmaması rağmen çok özür diliyorum burunun sokmaya kalktı. ÇED Raporu dahil her türlü yasal prosedürü tamamlanmış, hemen kazma vurulacak şekle getirilmiş bir projedir. Sadece kaynak konusu üzerinde durduğumuz konu. Eğer Yap-İşlet- Devret veya kat karşılığı şeklinde belediyenin kasasından para çıkmadan yapabilirsek önceliğimiz bu. Değilse 2023 yılı içerisinde bu netleşecek. Olmazsa belediyemizin kaynaklarıyla onun ihalesini yapıp yapacağız.


EDİTÖR: Şimdi şöyle bir durumda söz konusu aslında. Projeler çok ütopik geliyor olabilir, bu konuda tabi birşey söyleyemiyorum. Maliyetlerini tartışmıyorum. Diğer şehirlerin yerel yönetimlerini incelediğimizde pandemiyle ve ekonomik iniş çıkışlar dolayısı ile duraksama dönemine girilmiş oldukları görülüyor. Yani bu sadece bizim belediyemize ait bir sorun ya da bahane olarak görülmemeli. Asli görevlerden bahsetmiyorum. Bunlar mecburi yapılmalı. Bahanesini vatandaş olarak kabul etmiyorum. Ama projeler konusunda aksaklıklar Türkiye çapında söz konusu.


Başkan Işık: Özellikle bu konuyu açtığınız için çok teşekkür ederim. Bir çok yerel yönetimde özel idareler de dahil olmak üzere pandemi sürecinde öncelikler değişti. Bizde de değişti tabi. Yani esnafımızın dükkanı kapalıyken onlara kira yardımı, yardım yapma gibi konular öne çıkmış iken biz bir taraftan da bu işleri yapalım ama kaynaklarımızı dikkatli kullanalım diye planladık. O süreçte biz tüm projelerimizin proje hazırlık, ihale süreci gibi yasal prosedürleri hallettik. Ama bu iki yıllık sürede vatandaşlarımız pandemi nedeniyle evlerinden dışarıya çıkamadıkları, iş yerlerini açamadıkları için tamamen şehrin merkezindeki alt yapı sorunlarını çözdük.
ÖZEL RÖPORTAJ / ZEYNEP DÖNMEZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.