TOPLU ULAŞIMA ZAM YAPILDI

KÜTAHYA (Telgraf Gazetesi) - Haberler |
 

TOPLU ULAŞIMA ZAM YAPILDI

Kütahya Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısında toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldığı açıklandı.

OY BİRLİĞİ İLE ULAŞIMA ZAM Kütahya Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısında toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldığı açıklandı. Kütahya Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda 23 madde görüşülerek karara bağlandı. ALİM IŞIK ZAM TEKLİFLERİNİ KABUL ETMEDİ İşletme tarafından teklif edilen zam tarifesini ve komisyonun teklif ettiği fiyat tarifesini yüksek bulan Belediye Başkanı Alim Işık, “ Esnaflarımızın geçirdiği zor süreci dikkate aldığımızda zor günler yaşadıklarını biliyoruz. Ama bu süreci sadece esnaflarımız değil vatandaşlarımızda yaşadı. Elbette ki orta yolda buluşmanın her iki taraf için doğru olan bir tercih olacağına inanıyorum. ” dedi. BAŞKAN IŞIK “BU SÜRECİ SADECE ESNAFLARIMIZ DEĞİL VATANDAŞLARIMIZDA YAŞADI. DENGELEMEMİZ GEREKİYOR”  Zam tekliflerinin dengelenmesi gerektiğini belirten ve önerilerini sunan Başkan Işık, “ Eğer meclisimizin tüm grupları da bu öneriye katılırsa düzenlemeyi yapalım. Bunun dışında daha fazlasını vatandaşlarımıza anlatmakta zorluk çekeriz. Takdir edersiniz bu toplu taşımayı kullanan birçok vatandaşımız var. Tabi ki hattın uzunluğunu da dikkate aldığımız da esnaflarımızın da bu mağduriyetlerini dengelememiz lazım.” Dedi. OSMAN ZEYBEK, “ İKAMETKART İLE BİNİŞ YAPAN ÖĞRENCİLERİMİZİN ÜCRET TARİFESİNİ ARTTIRMAK YERİNE DÜŞÜRMEMİZ GEREKİYOR.” AK Parti Belediye Meclis Üyesi Zeybek, “ Şahsi olarak bir konuya dikkat çekmek istiyorum. İkametkart ile biniş yapan öğrencilerimizin ücret tarifesini arttırmak yerine düşürmemiz gerektiğini öneriyorum. 2.00 TL olarak düzenleyelim ki özendirici olsun. İkametkart alan öğrenci şehrimiz açısından önemli. Şehir nüfusumuz kritik seviyede seyrediyor. Böyle bir önerim var.” dedi.   Belediye Meclis Toplantısı’nda Özel Halk Otobüsleri Taşıyıcılar Kooperatifi’nin denetimli özel halk otobüsleri için zam talebi istemi görüşüldü. TOPLANTIDA OY BİRLİĞİYLE ALINAN KARARLA TOPLU ULAŞIMDA;  Lise öğrencileri için 2.05 TL olan ulaşım ücreti 2.25 TL, Üniversite öğrencileri için 2.25 TL olan ulaşım ücreti 2.75 TL, Sivil vatandaşlar için olan tam bilet fiyatı 2.75 TL iken 3.10 TL, Tek kullanımlık bilet 3.80 TL iken 4.00 TL, İkamet Kart’a sahip olan üniversite öğrencileri için uygulanan tarife ise 2.35 TL oldu. Bunun yanında Başkan Işık, “Sosyal yardıma muhtaç olan ailelerinin çocuklarında ikametkart olduğu takdirde tüm ulaşım masrafları Kütahya Belediyesi tarafından karşılanacak” dedi. ZEYNEP DÖNMEZ (Fotoğraf temsilidir)
Kütahya Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısında toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldığı açıklandı.

OY BİRLİĞİ İLE ULAŞIMA ZAM

Kütahya Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısında toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldığı açıklandı.

Kütahya Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda 23 madde görüşülerek karara bağlandı.

ALİM IŞIK ZAM TEKLİFLERİNİ KABUL ETMEDİ

İşletme tarafından teklif edilen zam tarifesini ve komisyonun teklif ettiği fiyat tarifesini yüksek bulan Belediye Başkanı Alim Işık, “ Esnaflarımızın geçirdiği zor süreci dikkate aldığımızda zor günler yaşadıklarını biliyoruz. Ama bu süreci sadece esnaflarımız değil vatandaşlarımızda yaşadı. Elbette ki orta yolda buluşmanın her iki taraf için doğru olan bir tercih olacağına inanıyorum. ” dedi.

BAŞKAN IŞIK “BU SÜRECİ SADECE ESNAFLARIMIZ DEĞİL VATANDAŞLARIMIZDA YAŞADI. DENGELEMEMİZ GEREKİYOR”

 Zam tekliflerinin dengelenmesi gerektiğini belirten ve önerilerini sunan Başkan Işık, “ Eğer meclisimizin tüm grupları da bu öneriye katılırsa düzenlemeyi yapalım. Bunun dışında daha fazlasını vatandaşlarımıza anlatmakta zorluk çekeriz. Takdir edersiniz bu toplu taşımayı kullanan birçok vatandaşımız var. Tabi ki hattın uzunluğunu da dikkate aldığımız da esnaflarımızın da bu mağduriyetlerini dengelememiz lazım.” Dedi.

OSMAN ZEYBEK, “ İKAMETKART İLE BİNİŞ YAPAN ÖĞRENCİLERİMİZİN ÜCRET TARİFESİNİ ARTTIRMAK YERİNE DÜŞÜRMEMİZ GEREKİYOR.”

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Zeybek, “ Şahsi olarak bir konuya dikkat çekmek istiyorum. İkametkart ile biniş yapan öğrencilerimizin ücret tarifesini arttırmak yerine düşürmemiz gerektiğini öneriyorum. 2.00 TL olarak düzenleyelim ki özendirici olsun. İkametkart alan öğrenci şehrimiz açısından önemli. Şehir nüfusumuz kritik seviyede seyrediyor. Böyle bir önerim var.” dedi.

 

Belediye Meclis Toplantısı’nda Özel Halk Otobüsleri Taşıyıcılar Kooperatifi’nin denetimli özel halk otobüsleri için zam talebi istemi görüşüldü.

TOPLANTIDA OY BİRLİĞİYLE ALINAN KARARLA TOPLU ULAŞIMDA;

 Lise öğrencileri için 2.05 TL olan ulaşım ücreti 2.25 TL,

Üniversite öğrencileri için 2.25 TL olan ulaşım ücreti 2.75 TL,

Sivil vatandaşlar için olan tam bilet fiyatı 2.75 TL iken 3.10 TL,

Tek kullanımlık bilet 3.80 TL iken 4.00 TL,

İkamet Kart’a sahip olan üniversite öğrencileri için uygulanan tarife ise 2.35 TL oldu.

Bunun yanında Başkan Işık, “Sosyal yardıma muhtaç olan ailelerinin çocuklarında ikametkart olduğu takdirde tüm ulaşım masrafları Kütahya Belediyesi tarafından karşılanacak” dedi.

ZEYNEP DÖNMEZ

(Fotoğraf temsilidir)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.