Munzur Vadisi'ndeki örtü yangını bölgesinde soğutma çalışmaları sürüyor

GENEL (Telgraf Gazetesi) - Haberler |
 

Munzur Vadisi'ndeki örtü yangını bölgesinde soğutma çalışmaları sürüyor

Munzur Vadisi'ndeki örtü yangını bölgesinde soğutma çalışmaları sürüyor

TUNCELİ (AA) - Valilikten yapılan açıklamada, milli parktaki Fırtına Veli Çeşmesi mevkisinde 4 gün önce başlayan örtü yangınının dün akşam üzeri kontrol altına alındığı hatırlatıldı.Yangın bölgesinin tedbir amaçlı havadan takibe alındığı aktarılan açıklamada, "Bugün de nihai soğutma çalışmalarını yapmak üzere Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, profesyonel gönüllü dağcı grupları, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri ve jandarma komandolar helikopterle bölgeye indirildi. Arkadaşlarımız münferit tütmelere müdahale etmektedir." ifadeleri kullanıldı.Açıklamada, kentin Nazımiye ilçesi Kutuderesi bölgesinde çıkan örtü yangınının söndürülmesi için de havadan helikopterler ve karadan ekiplerce çalışma yürütüldüğü kaydedildi.Muhabir: Sidar Can Eren
Munzur Vadisi'ndeki örtü yangını bölgesinde soğutma çalışmaları sürüyor

TUNCELİ (AA) - Valilikten yapılan açıklamada, milli parktaki Fırtına Veli Çeşmesi mevkisinde 4 gün önce başlayan örtü yangınının dün akşam üzeri kontrol altına alındığı hatırlatıldı.

Yangın bölgesinin tedbir amaçlı havadan takibe alındığı aktarılan açıklamada, "Bugün de nihai soğutma çalışmalarını yapmak üzere Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, profesyonel gönüllü dağcı grupları, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri ve jandarma komandolar helikopterle bölgeye indirildi. Arkadaşlarımız münferit tütmelere müdahale etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, kentin Nazımiye ilçesi Kutuderesi bölgesinde çıkan örtü yangınının söndürülmesi için de havadan helikopterler ve karadan ekiplerce çalışma yürütüldüğü kaydedildi.

Muhabir: Sidar Can Eren

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.