Kütahya'yı marka yaptık

KÜTAHYA (TG) - Telgraf Gazetesi |
 

Kütahya'yı marka yaptık

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile her sene sonlarına doğru yapmış olduğumuz değerlendirme röportajını gerçekleştirdik. Bu röportajda da merak ettiğiniz, sormamızı istediğiniz soruları kendisine yönelttiğimiz gibi, projelerine dair gelişmeleri ve hedeflerini konuştuk.

Editör: GEÇEN SENE BU GÜNLERDE YAPMIŞTIK YİNE BÖYLE BİR RÖPORTAJI. “KÜTAHYA’YI MARKALAŞTIRACAĞIM” DEMİŞTİNİZ. “KÜTAHYA TÜRKİYE’DE İLK 5’TE OLACAK” VAADİNİZ DE VARDI. GELDİĞİMİZ NOKTADA KÜTAHYA NE DURUMDA? Başkan Işık, “Türkiye’nin markası olduk. herkes burayı takip ediyor.” Kütahya marka oldu. Kütahya’nın şu an da ilk 3’te ve ilk 1’de olduğu alanlar var. Şu an da özellikle Kütahya’da yaşayanlar açısından burada gençlerimizn kalmaya başlaması zaten bunun en önemli göstergesinden birisi. Gerçekten söylüyorum özellikle son 5 aydır Türkiye’nin bir çok ilinde ve dünyanın birçok ülkesinden bize geldiği gibi, şehrimizin diğer valiliğimiz başta olmak üzere, sanayi odalarımız başta olmak üzere bir çok yatırımcı akını var. Marka yapacağız, dedik. Şu an da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın üç hafta önce yayınladığı 2020-2023 Akıllı Şehirler Vizyon Belgesi’nde yayınladığı örnek uygulamalar açısından şu an da Kütahya ili kendisiyle eş değer durumda olan 51 il içerisinde son üç yılda uygulamaya koyduğumuz 35 proje ile 1. Oldu. 81 il içerisinde 3. Oldu. Bizden önce iki il var büyükşehir. Biri 37 proje ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi. Diğeri de 40 proje ile Kocaeli. Türkiye’nin markası olduk. Şu anda nasıl olduk, diye herkes burayı takip ediyor. Türkiye’de iki ilde Enerji Bakanlığı ile Danimarka Enerji Bakanlığı Enerji Ajansı’nın 2017 yılında imzalamış olduğu iş birliği protokolü çerçevesinde bölgesel ısıtma ve soğutma sistemlerinin Türkiye’de uygulanabilirliğinin ve bununla ilgili işlemlerin yapılması konusunda yürütülen projenin pilot ili Kütahya. Dolayısı ile devletimizin resmi kurumları, yatırımcılar, Kütahya’da yaşayanlar nezdinde şu an da Türkiye’de adından söz edilen illerin başında Kütahya geliyor. Buna ister inansınlar, ister inanmasınlar. Ama devletin rakamları, resmi belgeler ve kurumlar nezdinde Kütahya çok ayrı bir yerde. Hiç bir ilde 1500, 1600 küçük sanayi sitesi dönüşümü ile ilgili proje yok. Kütahya’da var. Aynı anda kentsel dönüşüm amaçlı 1500 tane konutun uygulamaya konulduğu başka bir ilde yok. Bunların hepsi bu şehrin gerçekten istikbal vaad eden, Türkiye’nin en güvenli bölgesinin, en güvenli şehri olmasının avantajı. Yatırımcı güven arıyor. Şimdiye kadar niye gelmedi bu insanlar? Eksiğimiz neydi? Nitelikli yatak kapasitemizi arttıracağız. 5 yıldızlı oteller lazım. Birinin temeli atıldı. 2 yıl içerisinde bitecek. 168 oteli ilk 5 yıldızlı otelin temeli atıldı. Devam ediyor. Yap-işlet-Devret ile Harlek Otel 5 yıldız almak için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na müracaat etti. Mevcut otogarın yanındaki belediyemizinde bir kısmını sattığı parselde 500 yataklı ve 1000 kişilik kongre merkezinin olduğu 5 yıldızlı termal otel projesi Kültür Bakanlığı’ndan teşvik alma süreci devam ediyor. Yakında inşaallah temelini atarız. Oda başladığı zaman Kütahya’nın başka hiç bir eksiği kalmıyor.  
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile her sene sonlarına doğru yapmış olduğumuz değerlendirme röportajını gerçekleştirdik. Bu röportajda da merak ettiğiniz, sormamızı istediğiniz soruları kendisine yönelttiğimiz gibi, projelerine dair gelişmeleri ve hedeflerini konuştuk.

Editör: GEÇEN SENE BU GÜNLERDE YAPMIŞTIK YİNE BÖYLE BİR RÖPORTAJI. “KÜTAHYA’YI MARKALAŞTIRACAĞIM” DEMİŞTİNİZ. “KÜTAHYA TÜRKİYE’DE İLK 5’TE OLACAK” VAADİNİZ DE VARDI. GELDİĞİMİZ NOKTADA KÜTAHYA NE DURUMDA?


Başkan Işık, “Türkiye’nin markası olduk. herkes burayı takip ediyor.” Kütahya marka oldu. Kütahya’nın şu an da ilk 3’te ve ilk 1’de olduğu alanlar var. Şu an da özellikle Kütahya’da yaşayanlar açısından burada gençlerimizn kalmaya başlaması zaten bunun en önemli göstergesinden birisi. Gerçekten söylüyorum özellikle son 5 aydır Türkiye’nin bir çok ilinde ve dünyanın birçok ülkesinden bize geldiği gibi, şehrimizin diğer valiliğimiz başta olmak üzere, sanayi odalarımız başta olmak üzere bir çok yatırımcı akını var. Marka yapacağız, dedik. Şu an da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın üç hafta önce yayınladığı 2020-2023 Akıllı Şehirler Vizyon Belgesi’nde yayınladığı örnek uygulamalar açısından şu an da Kütahya ili kendisiyle eş değer durumda olan 51 il içerisinde son üç yılda uygulamaya koyduğumuz 35 proje ile 1. Oldu. 81 il içerisinde 3. Oldu. Bizden önce iki il var büyükşehir. Biri 37 proje ile Gaziantep Büyükşehir
Belediyesi. Diğeri de 40 proje ile Kocaeli. Türkiye’nin markası olduk. Şu anda nasıl olduk, diye herkes burayı takip ediyor. Türkiye’de iki ilde Enerji Bakanlığı ile Danimarka Enerji Bakanlığı Enerji Ajansı’nın 2017 yılında imzalamış olduğu iş birliği protokolü çerçevesinde bölgesel ısıtma ve soğutma sistemlerinin Türkiye’de uygulanabilirliğinin ve bununla ilgili işlemlerin yapılması konusunda yürütülen projenin pilot ili Kütahya. Dolayısı ile devletimizin resmi kurumları, yatırımcılar, Kütahya’da yaşayanlar nezdinde şu an da Türkiye’de adından söz edilen illerin başında Kütahya geliyor. Buna ister inansınlar, ister inanmasınlar. Ama
devletin rakamları, resmi belgeler ve kurumlar nezdinde Kütahya çok ayrı bir yerde. Hiç bir ilde 1500, 1600 küçük sanayi sitesi dönüşümü ile ilgili proje yok. Kütahya’da var. Aynı anda kentsel dönüşüm amaçlı 1500 tane konutun uygulamaya konulduğu başka bir ilde yok. Bunların hepsi bu şehrin gerçekten istikbal vaad eden, Türkiye’nin en güvenli bölgesinin, en güvenli şehri olmasının avantajı. Yatırımcı güven arıyor. Şimdiye kadar niye gelmedi bu insanlar? Eksiğimiz neydi? Nitelikli yatak kapasitemizi arttıracağız. 5 yıldızlı oteller lazım. Birinin temeli atıldı. 2 yıl içerisinde bitecek. 168 oteli ilk 5 yıldızlı otelin temeli atıldı. Devam ediyor. Yap-işlet-Devret ile Harlek Otel 5 yıldız almak için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na müracaat etti. Mevcut otogarın yanındaki belediyemizinde bir kısmını sattığı parselde 500 yataklı ve 1000 kişilik kongre merkezinin olduğu 5 yıldızlı termal otel projesi Kültür Bakanlığı’ndan teşvik alma süreci devam ediyor. Yakında inşaallah temelini atarız. Oda başladığı zaman Kütahya’nın başka hiç bir eksiği kalmıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.