KÜTAHYA’DAN GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU BAŞARISI

KÜTAHYA (TG) - Telgraf Gazetesi |
 

KÜTAHYA’DAN GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU BAŞARISI

Kütahya Diriliş Gençlik ve Spor Kulübü, 7-9 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Minikler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonasında büyük bir başarı yakaladı.

Kütahya Diriliş Gençlik ve Spor Kulübü, 7-9 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Minikler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonasında büyük bir başarı yakaladı. 12-13 yaş grubu minik erkekler kategorisinde Eren Eşsiz, Furkan Topal ve Mehmet Akif Özer’den oluşan erkek takımı, finalde Okçular Vakfı Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü ile karşılaştı. Az bir fark ile birinciliği kaçıran erkek takımı Türkiye ikinciliğini elde ederek Kütahya adına gurur kaynağı oldu. Gelen başarının ardından kulüpten gelen  açıklamada şu sözlere yer verildi:  “2017 tarihinde kurulan Diriliş Gençlik ve Spor Kulübü, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde yer alan “Geleneksel Türk Okçuluğu” sporumuzu Kütahya’ya tanıtmak ve yaygınlaştırmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kulübümüz federasyonun kuruluşundan sonra 2021 yılında tescil edilerek aktif bir şekilde faaliyetlerine başladı. Bünyesinde bulunan 3 adet Federasyon antrenörü ve Eğitmen kadrosu ile birlikte Kütahya Merkez ve Gediz ilçesinde antrenmanlarını sürdürüyor. Sene içerisinde okullarda verilen eğitimlerle 400 kadar ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine Türk Kültürünün bir parçası olan Geleneksel Türk Okçuluğunu tanıtarak yaygınlaşmasına ön ayak oluyor.   Başarılı olan sporcular ile özel yarışma grupları oluşturularak Okul Sporlarına, Resmi Federasyon Yarışmalarına ve özel yarışmalara katılım sağlanıyor. Tüm kategorilerde 26 adet lisanslı sporcusu bulunan kulübümüz Bursa, Konya, Antep, Kütahya ve Ankara’da düzenlenen yarışmalara 2022 tarihinden bu yana katılım sağlamaktadır. Henüz genç bir kulüp olmasına rağmen disiplinli ve düzenli çalışmalar ile tecrübeli antrenörler sayesinde başarıya ulaşmaktadır. Kulüp sporcularımız il çapında düzenlenen okul sporlarında 2 adet 2.lik, 3 adet 3.lük ve 1 adet 4.lük almışlardır. Ankara’da yapılan son yarışmada ise sırasıyla Akıncılar Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü, Meram Belediye Spor Kulübü, Kocaeli Öncü Gençlik ve Spor Kulübünü eleyerek finalde Okçular Vakfı Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü ile karşılaşmıştır. Final atışlarında 2 puan ile birinciliği kıl payı kaçırarak Türkiye ikincisi olmuştur.   Kütahya halkının tamamına hizmet vermeyi amaçlayan kulübümüz antrenör ve yöneticileri, üniversite öğrencilerine de faydalı olmak adına 2022 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde Diriliş Geleneksel Türk Okçuluk Topluluğunu kurmuştur. Hemen akabinde 100 kadar üniversite öğrencisine Geleneksel Okçuluğu deneyimleme fırsatı sunmuştur. Ayrıca yaz döneminde yine farklı yaş gruplarında pek çok insana Geleneksel Okçuluğu tanıtarak kültürümüzü devam ettirmeyi amaçlamaktadır.   Kulübümüzün her türlü faaliyetlerinde, il içi ve il dışında katıldığımız yarışmalarda yardımlarını ve desteklerini her zaman arkamızda hissettiğimiz Diriliş Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyemiz ve Ak Parti İl Başkanımız Sayın Mustafa ÖNSAY’a maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”
Kütahya Diriliş Gençlik ve Spor Kulübü, 7-9 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Minikler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonasında büyük bir başarı yakaladı.

Kütahya Diriliş Gençlik ve Spor Kulübü, 7-9 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Minikler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonasında büyük bir başarı yakaladı. 12-13 yaş grubu minik erkekler kategorisinde Eren Eşsiz, Furkan Topal ve Mehmet Akif Özer’den oluşan erkek takımı, finalde Okçular Vakfı Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü ile karşılaştı. Az bir fark ile birinciliği kaçıran erkek takımı Türkiye ikinciliğini elde ederek Kütahya adına gurur kaynağı oldu.

Gelen başarının ardından kulüpten gelen  açıklamada şu sözlere yer verildi:

 “2017 tarihinde kurulan Diriliş Gençlik ve Spor Kulübü, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde yer alan “Geleneksel Türk Okçuluğu” sporumuzu Kütahya’ya tanıtmak ve yaygınlaştırmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kulübümüz federasyonun kuruluşundan sonra 2021 yılında tescil edilerek aktif bir şekilde faaliyetlerine başladı. Bünyesinde bulunan 3 adet Federasyon antrenörü ve Eğitmen kadrosu ile birlikte Kütahya Merkez ve Gediz ilçesinde antrenmanlarını sürdürüyor. Sene içerisinde okullarda verilen eğitimlerle 400 kadar ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine Türk Kültürünün bir parçası olan Geleneksel Türk Okçuluğunu tanıtarak yaygınlaşmasına ön ayak oluyor.
 
Başarılı olan sporcular ile özel yarışma grupları oluşturularak Okul Sporlarına, Resmi Federasyon Yarışmalarına ve özel yarışmalara katılım sağlanıyor. Tüm kategorilerde 26 adet lisanslı sporcusu bulunan kulübümüz Bursa, Konya, Antep, Kütahya ve Ankara’da düzenlenen yarışmalara 2022 tarihinden bu yana katılım sağlamaktadır. Henüz genç bir kulüp olmasına rağmen disiplinli ve düzenli çalışmalar ile tecrübeli antrenörler sayesinde başarıya ulaşmaktadır. Kulüp sporcularımız il çapında düzenlenen okul sporlarında 2 adet 2.lik, 3 adet 3.lük ve 1 adet 4.lük almışlardır. Ankara’da yapılan son yarışmada ise sırasıyla Akıncılar Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü, Meram Belediye Spor Kulübü, Kocaeli Öncü Gençlik ve Spor Kulübünü eleyerek finalde Okçular Vakfı Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü ile karşılaşmıştır. Final atışlarında 2 puan ile birinciliği kıl payı kaçırarak Türkiye ikincisi olmuştur.

 

Kütahya halkının tamamına hizmet vermeyi amaçlayan kulübümüz antrenör ve yöneticileri, üniversite öğrencilerine de faydalı olmak adına 2022 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde Diriliş Geleneksel Türk Okçuluk Topluluğunu kurmuştur. Hemen akabinde 100 kadar üniversite öğrencisine Geleneksel Okçuluğu deneyimleme fırsatı sunmuştur. Ayrıca yaz döneminde yine farklı yaş gruplarında pek çok insana Geleneksel Okçuluğu tanıtarak kültürümüzü devam ettirmeyi amaçlamaktadır.

 
Kulübümüzün her türlü faaliyetlerinde, il içi ve il dışında katıldığımız yarışmalarda yardımlarını ve desteklerini her zaman arkamızda hissettiğimiz Diriliş Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyemiz ve Ak Parti İl Başkanımız Sayın Mustafa ÖNSAY’a maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.