KÜTAHYA BELEDİYE HASTANESİ PROJENİZ NE DURUMDA?

KÜTAHYA (Telgraf Gazetesi) - Haberler |
 

KÜTAHYA BELEDİYE HASTANESİ PROJENİZ NE DURUMDA?

KÜTAHYA BELEDİYE HASTANESİ PROJENİZ NE DURUMDA?

Telgraf Gazetesi’ne ulaştırdığınız soruları yetkili, ilgili ve etkililerimize sormaya devam ediyor, sesinize söz oluyoruz. Gelen sorular doğrultusunda Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a sorularınızı ilettik. Zeynep DÖNMEZ: KÜTAHYA BELEDİYE HASTANESİ PROJENİZ NE DURUMDA? Başkan Işık “Kütahya Belediye Hastanesine gerek kalmadı, 600 yataklı Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi yapılıyor.” Başkan IŞIK: Sürecimizi ciddi anlamda belli bir noktaya getirdik. Kütahya Belediye’mizin yaklaşık 72 dekarlık alanı Germiyan Kampüsü genişleme alanı içerisinde idi. Biz oraya bir hastane prjesi belirlemiştik. O bölgedeki 72 dekarlık alanda planlamış olduğumuz hastaneyi yine Sayın Vali’mizin de Sağlık Bakanı’mızla yapmış olduğu görüşmeler sonucunda ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi de kurulup orada ek bir sağlık yatırımına ihtiyaç duyunca 72 dekarı milli emlak ile takas ederek oraya verdik. Toplam 100 dekarlık temizlenmiş bir hastane alanı istediği için bakanlık, bunun 72 dekarı belediyesinin geri kalan kısmı milli emlak ve şahıs arazisi olacak şekilde onların işlemleri tamamlandı. Milli emlak ile Kütahya Belediyesi takas usulü ile taşınmaz değişimini hastane yapılmak üzere oraya verdi. Dolayısıyla devlet, sağlık bakanlığı bütçesi ile oraya 600 yataklı yapım sürecini başlattı. Doğal olarak Kütahya Belediyesi’nin ayrıca kendisinin hastane yapmasına gerek kalmadı. O düşündüğümüz arsayı sağlık bakanlığına devredecek şekilde çözdüğümüze göre inşallah onu da şehrimize kazandırmış olacağız.
KÜTAHYA BELEDİYE HASTANESİ PROJENİZ NE DURUMDA?

Telgraf Gazetesi’ne ulaştırdığınız soruları yetkili, ilgili ve etkililerimize sormaya devam ediyor, sesinize söz oluyoruz. Gelen sorular doğrultusunda Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a sorularınızı ilettik.

Zeynep DÖNMEZ: KÜTAHYA BELEDİYE HASTANESİ PROJENİZ NE DURUMDA?

Başkan Işık “Kütahya Belediye Hastanesine gerek kalmadı, 600 yataklı Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi yapılıyor.”

Başkan IŞIK: Sürecimizi ciddi anlamda belli bir noktaya getirdik. Kütahya Belediye’mizin yaklaşık 72 dekarlık alanı Germiyan Kampüsü genişleme alanı içerisinde idi. Biz oraya bir hastane prjesi belirlemiştik. O bölgedeki 72 dekarlık alanda planlamış olduğumuz hastaneyi yine Sayın Vali’mizin de Sağlık Bakanı’mızla yapmış olduğu görüşmeler sonucunda ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi de kurulup orada ek bir sağlık yatırımına ihtiyaç duyunca 72 dekarı milli emlak ile takas ederek oraya verdik. Toplam 100 dekarlık temizlenmiş bir hastane alanı istediği için bakanlık, bunun 72 dekarı belediyesinin geri kalan kısmı milli emlak ve şahıs arazisi olacak şekilde onların işlemleri tamamlandı. Milli emlak ile Kütahya Belediyesi takas usulü ile taşınmaz değişimini hastane yapılmak üzere oraya verdi. Dolayısıyla devlet, sağlık bakanlığı bütçesi ile oraya 600 yataklı yapım sürecini başlattı. Doğal olarak Kütahya Belediyesi’nin ayrıca kendisinin hastane yapmasına gerek kalmadı. O düşündüğümüz arsayı sağlık bakanlığına devredecek şekilde çözdüğümüze göre inşallah onu da şehrimize kazandırmış olacağız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.