KENTSEL DÖNÜŞÜM HANGİ AŞAMADA?

GENEL (Telgraf Gazetesi) - Haberler |
 

KENTSEL DÖNÜŞÜM HANGİ AŞAMADA?

KENTSEL DÖNÜŞÜM HANGİ AŞAMADA?

Telgraf Gazetesi’ne ulaştırdığınız soruları yetkili, ilgili ve etkililerimize sormaya devam ediyor, sesinize söz oluyoruz. Gelen sorular doğrultusunda Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a sorularınızı ilettik.   Zeynep DÖNMEZ: KENTSEL DÖNÜŞÜM HANGİ AŞAMADA? Başkan IŞIK: Kentsel dönüşüm projemizde Osmangazi Mahallemizdeki 500 konut ve Vefa Mahallemizdeki 500 konut ile ilgili ihale süreci tamamlandı. İhaleyi alan firmalar belli oldu. Dolayısıyla şimdi yer teslimi yapıp inşaat sürecine başlanacak. TOKİ takvim içerisinde en kısa sürede başlar sanıyorum. Bundan sonra da yer teslimi ve imar hakkı başlanacak. Sultanbağı Mahallemizde toplu rezerv alanı olmadığı için Osmangazi ve Vefa Mahallemizdeki gibi hemen başlayacak bir anlaşma yapamamıştık. Şimdi Sultanbağı Mahallemizi de 2, 3 etap halinde dönüştürülmesi için projemizi yaptık. Envanterlerini çıkartıyoruz. Yani kimin mevcut dairesi kaç m2, kaç m2 hakkı var, onlara göre yeni bir proje. Yakında mahallemize gidip o projeleri anlattıktan sonra 1 etap, 2. Etap, 3. Etap olmak üzere yerinde dönüşüm yapacak şekilde en kısa sürede başlayacağız.
KENTSEL DÖNÜŞÜM HANGİ AŞAMADA?

Telgraf Gazetesi’ne ulaştırdığınız soruları yetkili, ilgili ve etkililerimize sormaya devam ediyor, sesinize söz oluyoruz. Gelen sorular doğrultusunda Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a sorularınızı ilettik.

 

Zeynep DÖNMEZ: KENTSEL DÖNÜŞÜM HANGİ AŞAMADA?

Başkan IŞIK: Kentsel dönüşüm projemizde Osmangazi Mahallemizdeki 500 konut ve Vefa Mahallemizdeki 500 konut ile ilgili ihale süreci tamamlandı. İhaleyi alan firmalar belli oldu. Dolayısıyla şimdi yer teslimi yapıp inşaat sürecine başlanacak. TOKİ takvim içerisinde en kısa sürede başlar sanıyorum. Bundan sonra da yer teslimi ve imar hakkı başlanacak.

Sultanbağı Mahallemizde toplu rezerv alanı olmadığı için Osmangazi ve Vefa Mahallemizdeki gibi hemen başlayacak bir anlaşma yapamamıştık. Şimdi Sultanbağı Mahallemizi de 2, 3 etap halinde dönüştürülmesi için projemizi yaptık. Envanterlerini çıkartıyoruz. Yani kimin mevcut dairesi kaç m2, kaç m2 hakkı var, onlara göre yeni bir proje. Yakında mahallemize gidip o projeleri anlattıktan sonra 1 etap, 2. Etap, 3. Etap olmak üzere yerinde dönüşüm yapacak şekilde en kısa sürede başlayacağız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.