Kastamonu'daki selde, İstiklal Yolu üzerindeki 122 yıllık tarihi köprü de zarar gördü

GENEL (Telgraf Gazetesi) - Haberler |
 

Kastamonu'daki selde, İstiklal Yolu üzerindeki 122 yıllık tarihi köprü de zarar gördü

Kastamonu'daki selde, İstiklal Yolu üzerindeki 122 yıllık tarihi köprü de zarar gördü

KASTAMONU (AA) - Küre ilçesine 6 kilometre uzaklıkta Ersizlerdere mevkisinde bulunan 122 yıllık köprü, son olarak Karayolları Genel Müdürlüğünce 2016 yılında restore edilmişti. Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu'ya gelen silah ve cephanelerin Ankara'ya taşındığı İstiklal Yolu'ndaki tarihi köprünün bir bölümü, 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinde kısmen yıkıldı. 1899 yılında yapılan köprü, 11 Ağustos'ta bölgede yaşana sel felaketinde önemli ölçüde zarar gördü.Tarihi köprünün yakınındaki Ersizlerdere köyü sakinlerinden Emin Çelik, AA muhabirine, bugüne kadar böyle bir sel görmediğini söyledi.İstiklal Yolu üzerinde bulunan köprünün sel nedeniyle yıkıldığını anlatan Çelik, "Bu köprünün kadrini, kıymetini çok iyi bilmek lazım. Kurtuluş Savaşı'nda cephaneler buradan geçti. Sel gümbür gümbür bizim köyleri götürdü gitti. Bizim evin de 50 metre altına kadar geldi. O gece sabaha kadar uyuyamadım. Hem ağladım hem okudum. Ben bu köyün çocuğuyum. 76 yaşındayım. Hayatım bu köyde geçti. Ben böyle bir şey ömrümde görmedim." ifadelerini kullandı.
Kastamonu'daki selde, İstiklal Yolu üzerindeki 122 yıllık tarihi köprü de zarar gördü

KASTAMONU (AA) - Küre ilçesine 6 kilometre uzaklıkta Ersizlerdere mevkisinde bulunan 122 yıllık köprü, son olarak Karayolları Genel Müdürlüğünce 2016 yılında restore edilmişti.

Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu'ya gelen silah ve cephanelerin Ankara'ya taşındığı İstiklal Yolu'ndaki tarihi köprünün bir bölümü, 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinde kısmen yıkıldı.

1899 yılında yapılan köprü, 11 Ağustos'ta bölgede yaşana sel felaketinde önemli ölçüde zarar gördü.

Tarihi köprünün yakınındaki Ersizlerdere köyü sakinlerinden Emin Çelik, AA muhabirine, bugüne kadar böyle bir sel görmediğini söyledi.

İstiklal Yolu üzerinde bulunan köprünün sel nedeniyle yıkıldığını anlatan Çelik, "Bu köprünün kadrini, kıymetini çok iyi bilmek lazım. Kurtuluş Savaşı'nda cephaneler buradan geçti. Sel gümbür gümbür bizim köyleri götürdü gitti. Bizim evin de 50 metre altına kadar geldi. O gece sabaha kadar uyuyamadım. Hem ağladım hem okudum. Ben bu köyün çocuğuyum. 76 yaşındayım. Hayatım bu köyde geçti. Ben böyle bir şey ömrümde görmedim." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.