'Çiftlik Bank' ana davasında Fatih Aydın'ın tutuklanmasına karar verildi

GENEL (Telgraf Gazetesi) - Haberler |
 

'Çiftlik Bank' ana davasında Fatih Aydın'ın tutuklanmasına karar verildi

'Çiftlik Bank' ana davasında Fatih Aydın'ın tutuklanmasına karar verildi

İSTANBUL (AA) - Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın ile ağabeyi Fatih Aydın, tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS yöntemiyle bağlandı. Altı tutuksuz sanığın katıldığı duruşmada bir müşteki de hazır bulundu.Mahkeme başkanı, Fatih Aydın'a iddianamedeki suçlamaları hatırlatarak, savunmasını aldı.Fatih Aydın suçlamaları kabul etmezken, Mehmet Aydın da ağabeyinin beyanlarını doğruladı.Cumhuriyet savcısı, üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetini dikkate alarak Fatih Aydın'ın tutuklanmasını istedi.Mahkeme, Fatih Aydın'ın tutuklanmasına karar verdi.Çiftlik Bank sistemine ilişkin açılan 3 ayrı davada, Mehmet Aydın ile Fatih Aydın'ın "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık" ve "ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından toplam 4 bin 449 kişiyi mağdur ettikleri gerekçesiyle 25 bin 39 yıldan 83 bin 446 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.
'Çiftlik Bank' ana davasında Fatih Aydın'ın tutuklanmasına karar verildi

İSTANBUL (AA) - Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın ile ağabeyi Fatih Aydın, tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS yöntemiyle bağlandı. Altı tutuksuz sanığın katıldığı duruşmada bir müşteki de hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, Fatih Aydın'a iddianamedeki suçlamaları hatırlatarak, savunmasını aldı.

Fatih Aydın suçlamaları kabul etmezken, Mehmet Aydın da ağabeyinin beyanlarını doğruladı.

Cumhuriyet savcısı, üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetini dikkate alarak Fatih Aydın'ın tutuklanmasını istedi.

Mahkeme, Fatih Aydın'ın tutuklanmasına karar verdi.

Çiftlik Bank sistemine ilişkin açılan 3 ayrı davada, Mehmet Aydın ile Fatih Aydın'ın "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık" ve "ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından toplam 4 bin 449 kişiyi mağdur ettikleri gerekçesiyle 25 bin 39 yıldan 83 bin 446 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.