ILICA’DA NELER YAPILIYOR?

GENEL (Telgraf Gazetesi) - Haberler |
 

ILICA’DA NELER YAPILIYOR?

ILICA’DA NELER YAPILIYOR?

  Telgraf Gazetesi’ne ulaştırdığınız soruları yetkili, ilgili ve etkililerimize sormaya devam ediyor, sesinize söz oluyoruz. Gelen sorular doğrultusunda Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a sorularınızı ilettik. Zeynep DÖNMEZ: ILICA’DA NELER YAPILIYOR? Başkan IŞIK: Şu an da Ilıca ile ilgili, hemen bu vesile ile söyleyeyim; günü birlik turizm tesislerimizin kesin kabulünü yapıyoruz. Geçen yıl imalata başlanan projemiz tamamlandı. Yaklaşık 34 dekarlık çamlık alanı Orman Bakanlığından 20 yıllığına tahsis ettirmiştik. İşletme iştirakler müdürlüğümüz aracılığı ile işletmeye başlayacağız. Sonra farklı alternatifler çıkarsa değerlendireceğiz. Bu yıl içinde Hasülas VE aşağıdaki Aqua Park’ın bulunduğu bölgenin yeniden ihya edilmesi ile ilgili ihale sürecimiz devam ediyor. Bu ay içerisinde ihalesi var. Oda kesinleştiğinde Allah nasip ederse bu kış önümüzdeki sezona oraları yetiştirmek üzere ele alacağız. Bir tarafta Harlek Otel, bir tarafta sağlık merkezi ve turizm tesisleri, bir tarafta günü birlik turizm tesisleri, diğer tarafta da sarı kız hamamları ve vadinin açılması ile Ilıca’yı gerçekten bu şehrin turizm aynası olarak şehrimize kazandıracağımıza inanıyoruz. Şu an bizim Ilıca’ya Harlek Oteli’ de dikkate alırsak nereden baksanız 20-25 milyon TL’lik yeniden kaynak aktarım sürecini başlattık. Biliyorsunuz, dört tane yeni açtığımız sıcak su kuyusundan su sorununu çözdük. Önümüzdeki yılda yaklaşık 10 milyonluk proje ile fazla olan suyun oradaki tesislere verilmesi ile ilgili çalışmalarımızı başlatacağız. Bunların hepsi Ilıca’yı yeniden ayağa kaldırma ve Kütahya’nın dışa açılan turizm merkezi olarak ihya etme projesi. İnşallah önümüzdeki yıl itibarıyla Ilıca’da bir sorun kalmamış olacak. Nasip olursa bu işten anlayan iyi bir yüklenici bulursak oradaki mağaranın ve eski kadınlar hamamının da yeniden Ilıca’ya ve şehrimize kazandırmamız da devam edecek.
ILICA’DA NELER YAPILIYOR?

 

Telgraf Gazetesi’ne ulaştırdığınız soruları yetkili, ilgili ve etkililerimize sormaya devam ediyor, sesinize söz oluyoruz. Gelen sorular doğrultusunda Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a sorularınızı ilettik.

Zeynep DÖNMEZ: ILICA’DA NELER YAPILIYOR?

Başkan IŞIK: Şu an da Ilıca ile ilgili, hemen bu vesile ile söyleyeyim; günü birlik turizm tesislerimizin kesin kabulünü yapıyoruz. Geçen yıl imalata başlanan projemiz tamamlandı. Yaklaşık 34 dekarlık çamlık alanı Orman Bakanlığından 20 yıllığına tahsis ettirmiştik. İşletme iştirakler müdürlüğümüz aracılığı ile işletmeye başlayacağız. Sonra farklı alternatifler çıkarsa değerlendireceğiz.

Bu yıl içinde Hasülas VE aşağıdaki Aqua Park’ın bulunduğu bölgenin yeniden ihya edilmesi ile ilgili ihale sürecimiz devam ediyor. Bu ay içerisinde ihalesi var. Oda kesinleştiğinde Allah nasip ederse bu kış önümüzdeki sezona oraları yetiştirmek üzere ele alacağız.

Bir tarafta Harlek Otel, bir tarafta sağlık merkezi ve turizm tesisleri, bir tarafta günü birlik turizm tesisleri, diğer tarafta da sarı kız hamamları ve vadinin açılması ile Ilıca’yı gerçekten bu şehrin turizm aynası olarak şehrimize kazandıracağımıza inanıyoruz.

Şu an bizim Ilıca’ya Harlek Oteli’ de dikkate alırsak nereden baksanız 20-25 milyon TL’lik yeniden kaynak aktarım sürecini başlattık. Biliyorsunuz, dört tane yeni açtığımız sıcak su kuyusundan su sorununu çözdük. Önümüzdeki yılda yaklaşık 10 milyonluk proje ile fazla olan suyun oradaki tesislere verilmesi ile ilgili çalışmalarımızı başlatacağız. Bunların hepsi Ilıca’yı yeniden ayağa kaldırma ve Kütahya’nın dışa açılan turizm merkezi olarak ihya etme projesi. İnşallah önümüzdeki yıl itibarıyla Ilıca’da bir sorun kalmamış olacak. Nasip olursa bu işten anlayan iyi bir yüklenici bulursak oradaki mağaranın ve eski kadınlar hamamının da yeniden Ilıca’ya ve şehrimize kazandırmamız da devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.