İkametgah Projesi Hakkında Bilgi

KÜTAHYA (TG) - Telgraf Gazetesi |
 

İkametgah Projesi Hakkında Bilgi

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile her sene sonlarına doğru yapmış olduğumuz değerlendirme röportajını gerçekleştirdik. Bu röportajda da merak ettiğiniz, sormamızı istediğiniz soruları kendisine yönelttiğimiz gibi, projelerine dair gelişmeleri ve hedeflerini konuştuk.

KÜTAHYA’DA GÖÇÜ DURDURACAĞINIZI HEDEFLEDİĞİNİZİ SÖYLEMİŞTİNİZ. BU KONU HAKKINDA HANGİ ÇALIŞMALARI YAPTINIZ? Başkan Işık: Bizim amacımız göçü durdurmaktı. Allah’a şükürler olsun, bunu yaptık. Nufusumuz 259 bin oldu. 246 bin ile teslim almıştık. Her yıl yaklaşık 5 bin kişi net artış oldu. 2022 Aralık ayında yapılacak sayımla tahminim 270 bine dayanırız. Büyüyen bir şehre dönüştürdük. Her yıl geçmişte göç veren bir il ne olduysa son 3 yılda bizim dönemimizde şükürler olsun hem gençleşiyor. Hem de büyüyor. Bunları görmek gerekiyor. Atındaki proje ise; ikametgah projemiz. Destek veren üniversitemizdeki gençlerimiz olmak üzere tüm gençlerimize teşekkür ediyorum. İnandılar. Bizim hocamızdır, yalan söylemez. Varsa bi dediği fayda sağlarız, dediler. Pandemi öncesinde 11 bin kişi ile Kütahya merkez harici diğer 12 ilçemizdeki tüm göçü kapattık. Şehrimizin nufusunu arttırdık. İlçelerimizde göç devam ediyor ama merkez büyüyor. Dolayısı ile 15 bin genç nufusun mevcut nufusa eklenmesi ile beraber yaş ortalamamız düşüyor. Geçmişte burası yaş ortalaması yaşlı olarak görülüyordu. Bundan dolayı da yatırımcılar gelmiyordu. Çünkü sürdürülebilir genç nufus oranı bir yatırımcı için olmazsa olmaz. Önemli bir oran. Geçmişte bu yoktu. Mesela Bursa’ya bakıyor arsa pahalı, ama nufüsları Kütahya ile aynı. Kütahya’da da aynı, eskişehir’de de aynı. Avantajlı ise geliyor Kütahya’ya yatırım yapıyor. Altıntaş Zafer OSB’deki yaklaşık 6 milyon metrekarelik alan çok kısa sürede tahsis edilip yatırımcı bulduysa ve orada da 8 milyon metrekare ilave genişleme çalışması başladıysa bunun en büyük sebebi Kütahya’ nın son 2 yılda genç nufus oranının artmasından kaynaklıdır. Bu da ikametgah projemizin dolaylı olarak katkısıdır. Onun için gençlerimiz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ÖZEL RÖPORTAJ / ZEYNEP DÖNMEZ
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile her sene sonlarına doğru yapmış olduğumuz değerlendirme röportajını gerçekleştirdik. Bu röportajda da merak ettiğiniz, sormamızı istediğiniz soruları kendisine yönelttiğimiz gibi, projelerine dair gelişmeleri ve hedeflerini konuştuk.

KÜTAHYA’DA GÖÇÜ DURDURACAĞINIZI HEDEFLEDİĞİNİZİ SÖYLEMİŞTİNİZ. BU KONU HAKKINDA HANGİ ÇALIŞMALARI YAPTINIZ?


Başkan Işık: Bizim amacımız göçü durdurmaktı. Allah’a şükürler olsun, bunu yaptık. Nufusumuz 259 bin oldu. 246 bin ile teslim almıştık. Her yıl yaklaşık 5 bin kişi net artış oldu. 2022 Aralık ayında yapılacak sayımla tahminim 270 bine dayanırız. Büyüyen bir şehre dönüştürdük. Her yıl geçmişte göç veren bir il ne olduysa son 3 yılda bizim dönemimizde şükürler olsun hem gençleşiyor. Hem de büyüyor. Bunları görmek gerekiyor. Atındaki proje ise; ikametgah projemiz. Destek veren üniversitemizdeki gençlerimiz olmak üzere tüm gençlerimize teşekkür ediyorum. İnandılar. Bizim hocamızdır, yalan söylemez. Varsa bi dediği fayda sağlarız, dediler. Pandemi öncesinde 11 bin kişi ile Kütahya merkez harici diğer 12 ilçemizdeki tüm göçü kapattık. Şehrimizin nufusunu arttırdık. İlçelerimizde göç devam ediyor ama merkez büyüyor. Dolayısı ile 15 bin genç nufusun mevcut nufusa eklenmesi ile beraber yaş ortalamamız düşüyor. Geçmişte burası yaş ortalaması yaşlı olarak görülüyordu. Bundan dolayı da yatırımcılar gelmiyordu. Çünkü sürdürülebilir genç nufus oranı bir yatırımcı için olmazsa olmaz. Önemli bir oran. Geçmişte bu yoktu. Mesela Bursa’ya bakıyor arsa pahalı, ama nufüsları Kütahya ile aynı. Kütahya’da da aynı, eskişehir’de de aynı. Avantajlı ise geliyor Kütahya’ya yatırım yapıyor.


Altıntaş Zafer OSB’deki yaklaşık 6 milyon metrekarelik alan çok kısa sürede tahsis edilip yatırımcı bulduysa ve orada da 8 milyon metrekare ilave genişleme çalışması başladıysa bunun en büyük sebebi Kütahya’ nın son 2 yılda genç nufus oranının artmasından kaynaklıdır. Bu da ikametgah projemizin dolaylı olarak katkısıdır. Onun için gençlerimiz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
ÖZEL RÖPORTAJ / ZEYNEP DÖNMEZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.