GELECEK GENÇLERİN, GENÇLERSE ÖĞRETMENLERİN ESERİDİR

KÜTAHYA
 

GELECEK GENÇLERİN, GENÇLERSE ÖĞRETMENLERİN ESERİDİR

Türk Eğitim-Sen Kütahya Şube Başkanı Mehmet Altınok 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla basın açıklamasında bulundu.

Türk Eğitim-Sen Kütahya Şube Başkanı Mehmet Altınok 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla basın açıklamasında bulundu. Öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına verilen değerin çocuklara ve dolayısıyla ülkeye verilen değer olduğunun altını çizdiğini belirten Altınok, “Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği bu anlamlı günde, yarınki büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında mihenk taşı olacak gençlerimize rehberlik eden, ışık olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum. Kutlu olsun.” Açıklamasında bulundu. Başkan Altınok’un basın açıklamasının tamamı şöyle: GELECEK GENÇLERİN, GENÇLERSE ÖĞRETMENLERİN ESERİDİR En kutsal ve en şerefli görevlerden birisi insan yetiştirebilmektir. Böylesine önemli bir sorumluluğa talip olup, kendisini insana adayan en zorlu koşullarda bile görevini hakkıyla yerine getiren tüm kıymetli öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. “Gelecek gençlerin, gençlerse öğretmenlerin eseridir.” diyen Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk öğretmenlerin ifa ettiği bu önemli görevin ne denli kutsal olduğunu işaret etmiştir. Bizler “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” düsturuyla medeniyetler inşa etmiş bir inancın mensuplarıyız. Bu inançla, öğrenmenin de, öğretmenin de kutsal bir görev olduğunun bilincindeyiz. Öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarımıza verilen değerin çocuklarımıza ve dolayısıyla ülkemize verilen değer olduğunun altını bir kez daha çiziyor; bu duygu ve düşüncelerle Genel Başkanı’mız Sayın Talip Geylan’ın da söylediği gibi, Milli Eğitim Bakanı’mız Sayın Mahmut Özer’e Kütahya Türk Eğitim-Sen olarak bizlerde bir çağrıda bulunuyoruz; Zaman laf değil, icraat zamanıdır. İşe Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu çıkartarak başlanmalıdır. Bu noktada Milli Eğitim Bakanı’mız Sayın Mahmut Özer’den hükümet adına somut adımlar atmasını bekliyoruz. Anadolu’nun her bir köşesine ilim ışığını saçmak için giden, neslimizin yetişmesinde emeği, alın teri, özverisi bulunan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Dünden bugüne, görevi başında şehit olmuş eğitimcilerimiz başta olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.  Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği bu anlamlı günde, yarınki büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında mihenk taşı olacak gençlerimize rehberlik eden, ışık olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum. Kutlu olsun.   MEHMET ALTINOK TÜRK EĞİTİM-SEN KÜTAHYA ŞUBE BAŞKANI
Türk Eğitim-Sen Kütahya Şube Başkanı Mehmet Altınok 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla basın açıklamasında bulundu.

Türk Eğitim-Sen Kütahya Şube Başkanı Mehmet Altınok 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla basın açıklamasında bulundu.

Öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına verilen değerin çocuklara ve dolayısıyla ülkeye verilen değer olduğunun altını çizdiğini belirten Altınok, “Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği bu anlamlı günde, yarınki büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında mihenk taşı olacak gençlerimize rehberlik eden, ışık olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum. Kutlu olsun.” Açıklamasında bulundu.

Başkan Altınok’un basın açıklamasının tamamı şöyle:

GELECEK GENÇLERİN, GENÇLERSE ÖĞRETMENLERİN ESERİDİR

En kutsal ve en şerefli görevlerden birisi insan yetiştirebilmektir. Böylesine önemli bir sorumluluğa talip olup, kendisini insana adayan en zorlu koşullarda bile görevini hakkıyla yerine getiren tüm kıymetli öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.

“Gelecek gençlerin, gençlerse öğretmenlerin eseridir.” diyen Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk öğretmenlerin ifa ettiği bu önemli görevin ne denli kutsal olduğunu işaret etmiştir.

Bizler “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” düsturuyla medeniyetler inşa etmiş bir inancın mensuplarıyız. Bu inançla, öğrenmenin de, öğretmenin de kutsal bir görev olduğunun bilincindeyiz.

Öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarımıza verilen değerin çocuklarımıza ve dolayısıyla ülkemize verilen değer olduğunun altını bir kez daha çiziyor; bu duygu ve düşüncelerle Genel Başkanı’mız Sayın Talip Geylan’ın da söylediği gibi, Milli Eğitim Bakanı’mız Sayın Mahmut Özer’e Kütahya Türk Eğitim-Sen olarak bizlerde bir çağrıda bulunuyoruz;

Zaman laf değil, icraat zamanıdır. İşe Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu çıkartarak başlanmalıdır. Bu noktada Milli Eğitim Bakanı’mız Sayın Mahmut Özer’den hükümet adına somut adımlar atmasını bekliyoruz.

Anadolu’nun her bir köşesine ilim ışığını saçmak için giden, neslimizin yetişmesinde emeği, alın teri, özverisi bulunan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Dünden bugüne, görevi başında şehit olmuş eğitimcilerimiz başta olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. 

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği bu anlamlı günde, yarınki büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında mihenk taşı olacak gençlerimize rehberlik eden, ışık olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum. Kutlu olsun.

 

MEHMET ALTINOK

TÜRK EĞİTİM-SEN KÜTAHYA ŞUBE BAŞKANI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.