CUMHURİYET CADDESİ TRAFİĞE AÇILACAK MI?

KÜTAHYA
 

CUMHURİYET CADDESİ TRAFİĞE AÇILACAK MI?

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile her sene sonlarına doğru yapmış olduğumuz değerlendirme röportajını gerçekleştirdik. Bu röportajda da merak ettiğiniz, sormamızı istediğiniz soruları kendisine yönelttiğimiz gibi, projelerine dair gelişmeleri ve hedeflerini konuştuk.

EDİTÖR: CUMHURİYET CADDESİ TRAFİĞE AÇILACAK MI? BAŞKAN IŞIK: Cumhuriyet Caddesi’nin trafiğe açılıp açılmaması ile ilgili 2019 yılında üç gün süren bir trafik çalıştayı yaptık. Ben bilim adamıyım. Bilimsel gerçekleri herşeyin önünde tutarım. Bu konuda mesai harcanmış birikimi olan insanların görüşelerini ve tecrübelerini bir araya getirip şehir için akıl ve mantık neyi öne çıkarıyorsa onu yapmaya özen gösteririm. O çalıştayta toplam 35 maddelik bir öneri çıktı. 35. Madde 3 cümleden oluşuyor. Bunlardan biri, Cumhuriyet Caddesi’nin gerektiğinde tek şerit olarak trafiğe açılabileceği önerisi idi. Bu şura bitti hemen ertesi gün sosyal medyada sadece 35 maddenin bir cümlesi alındı. Mustafa İça yaptı, Alim Işık yıkacak, dediler. Dedim ki, arkadaşlar herşeyin bir zamanı var bekleyelim. Çünkü biz 2020 yılında da meydanı bitirecektik. Hemen arkasından kamuoyu ile görüşüp ona göre açılması ya da açılmaması yönündeki projeleri peş peşe yapacaktık. Fakat arkadan pandemi girdi. Vatandaşlarında bu anlamda projenin ne olduğunu bilmeden ve de meydanı yapmadan ihtiyaç olup olmadığını vatandaş görmediği için zamana bıraktık. Şimdi zamanı geldi. Bununla ilgili 2 proje içinde kapalı ya da açık kalması halinde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Vatandaşımıza soracağız. Tek şerit halinde ( bazı günlerde, bayramlarda ya da ihtiyaç halinde kapatılacak şekilde) alternatifli bir projeyi soracağız. Onlardan önce esnaflarımıza soracağız. Esnaflarımıza diyeceğiz ki, “ şimdi gördünüz, meydan açıldı. Vatandaşlarımızın çoğu meydanda vakit geçiriyor. 3 yıl önceki fikriniz devam ediyor mu? Yoksa hep beraber değerlendirelim mi?” diye soracağız. Vatandaşa da soracağız. Bu doğrultuda 2023 yılı bütçemize koyduk, orayı yenileyeceğiz. Çünkü 2. Etap olarakta meydan ve Ulucami arasının yenilenmesi gerekiyor. Zaten şu an da kullanılmaya devam edilse bile oranın artık ihtiyaç oldu. Yenilenmesi lazım. Bu haliyle yakışmıyor. Özel röportaj / ZEYNEP DÖNMEZ
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile her sene sonlarına doğru yapmış olduğumuz değerlendirme röportajını gerçekleştirdik. Bu röportajda da merak ettiğiniz, sormamızı istediğiniz soruları kendisine yönelttiğimiz gibi, projelerine dair gelişmeleri ve hedeflerini konuştuk.

EDİTÖR: CUMHURİYET CADDESİ TRAFİĞE AÇILACAK MI?


BAŞKAN IŞIK: Cumhuriyet Caddesi’nin trafiğe açılıp açılmaması ile ilgili 2019 yılında üç gün süren bir trafik çalıştayı yaptık. Ben bilim adamıyım. Bilimsel gerçekleri herşeyin önünde tutarım. Bu konuda mesai harcanmış birikimi olan insanların görüşelerini ve tecrübelerini bir araya getirip şehir için akıl ve mantık neyi öne çıkarıyorsa onu yapmaya özen gösteririm. O çalıştayta toplam 35 maddelik bir öneri çıktı. 35. Madde 3 cümleden oluşuyor. Bunlardan biri, Cumhuriyet Caddesi’nin gerektiğinde tek şerit olarak trafiğe açılabileceği önerisi idi. Bu şura bitti hemen ertesi gün sosyal medyada sadece 35 maddenin bir cümlesi alındı. Mustafa İça yaptı, Alim Işık yıkacak, dediler. Dedim ki, arkadaşlar herşeyin bir zamanı var bekleyelim. Çünkü biz 2020 yılında da meydanı bitirecektik. Hemen arkasından kamuoyu ile görüşüp ona göre açılması ya da açılmaması yönündeki projeleri peş peşe yapacaktık. Fakat arkadan pandemi girdi. Vatandaşlarında bu anlamda projenin ne olduğunu bilmeden ve de meydanı yapmadan ihtiyaç olup olmadığını vatandaş görmediği için zamana bıraktık.


Şimdi zamanı geldi. Bununla ilgili 2 proje içinde kapalı ya da açık kalması halinde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Vatandaşımıza soracağız. Tek şerit halinde ( bazı günlerde, bayramlarda ya da ihtiyaç halinde kapatılacak şekilde) alternatifli bir projeyi soracağız. Onlardan önce esnaflarımıza soracağız. Esnaflarımıza diyeceğiz ki, “ şimdi gördünüz, meydan açıldı. Vatandaşlarımızın çoğu meydanda vakit geçiriyor. 3 yıl önceki fikriniz devam ediyor mu? Yoksa hep beraber değerlendirelim mi?” diye soracağız. Vatandaşa da soracağız. Bu doğrultuda 2023 yılı bütçemize koyduk, orayı yenileyeceğiz. Çünkü 2. Etap olarakta meydan ve Ulucami arasının yenilenmesi gerekiyor. Zaten şu an da kullanılmaya devam edilse bile oranın artık ihtiyaç oldu. Yenilenmesi lazım. Bu haliyle yakışmıyor.

Özel röportaj / ZEYNEP DÖNMEZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.