BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILARININ İSTİFALARI HAKKINDA BAŞKAN IŞIK NE DEDİ?

KÜTAHYA (Telgraf Gazetesi) - Haberler |
 

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILARININ İSTİFALARI HAKKINDA BAŞKAN IŞIK NE DEDİ?

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILARININ İSTİFALARI HAKKINDA BAŞKAN IŞIK NE DEDİ?

  Telgraf Gazetesi’ne ulaştırdığınız soruları yetkili, ilgili ve etkililerimize sormaya devam ediyor, sesinize söz oluyoruz. Gelen sorular doğrultusunda Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a sorularınızı ilettik. Bölümler halinde yayınlayacağız.   Zeynep DÖNMEZ: BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILARININ İSTİFALARINI KONUŞALIM, HOCAM. VATANDAŞLAR MERAK EDİYOR… Başkan IŞIK: Benim inisiyatifimde. Nasıl göreve getirdiysem günü geldiğinde teşekkür edip görevden ayırmakta benim en doğal ve yasal hakkım. Mevzuat gereği. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu bir bayrak yarışıdır. Onlar görev sürelerini tamamladılar. Dolayısıyla bundan sonraki tercihimi de ona göre değerlendiririm. Zeynep DÖNMEZ: Vatandaşların şikâyetleri mi bu kararı aldırdı, şahsi ya da belediye içi konulardan mı etkili oldu? Başkan IŞIK: Hayır. Şahsi bir durum söz konusu değil. Ben buradaki başkan yardımcımı, memurumu, işçimi korumak kollamak ve günü geldiğinde bu tür hedef tahtasına oturtulmuş arkadaşlarımı dinlendirme hakkına sahibim. Ayrıca vatandaşımızın eleştirisini elbette önemsiyoruz. Eğer şikâyet varsa başka bir arkadaşımıza veriyorum. 10 tane müdür değiştirdim mesela. Daha iyi hizmet etmek adına, yorulan varsa dinlendirmek, yeni bir heyecanla arkadaşlarımızın yapacağı bir katkı varsa onları da şehir için değerlendirmek için bu değişiklikler her zaman olabilir. Bugün olduğu gibi yarın da olabilir. Her kurumda oluyor valilik dâhil olmak üzere tüm kurumlarda benzer değişiklikler oluyor. Bunun altında özel bir şey yok. Gerekçelerimiz budur. Ben belediyemin bu şehre hizmet vereceği kadroyu oluşturmak, bunları yönetmek ve vatandaşımızın talepleri doğrultusunda hizmetlerimizi günü gününe vermekle mükellefim. Onun içinde devletin ve kanunun bana verdiği yetki ne ise bunu da kullanırım. Bununda sorumlusu olarak kendimi görürüm. Kimseyi sorumlu tutmam. Aksayan bir hizmet benim sorumluluğumdadır. Onu da düzeltmek benim görevimdir.
BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILARININ İSTİFALARI HAKKINDA BAŞKAN IŞIK NE DEDİ?

 

Telgraf Gazetesi’ne ulaştırdığınız soruları yetkili, ilgili ve etkililerimize sormaya devam ediyor, sesinize söz oluyoruz. Gelen sorular doğrultusunda Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a sorularınızı ilettik. Bölümler halinde yayınlayacağız.

 

Zeynep DÖNMEZ: BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILARININ İSTİFALARINI KONUŞALIM, HOCAM. VATANDAŞLAR MERAK EDİYOR…

Başkan IŞIK: Benim inisiyatifimde. Nasıl göreve getirdiysem günü geldiğinde teşekkür edip görevden ayırmakta benim en doğal ve yasal hakkım. Mevzuat gereği. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu bir bayrak yarışıdır. Onlar görev sürelerini tamamladılar. Dolayısıyla bundan sonraki tercihimi de ona göre değerlendiririm.

Zeynep DÖNMEZ: Vatandaşların şikâyetleri mi bu kararı aldırdı, şahsi ya da belediye içi konulardan mı etkili oldu?

Başkan IŞIK: Hayır. Şahsi bir durum söz konusu değil. Ben buradaki başkan yardımcımı, memurumu, işçimi korumak kollamak ve günü geldiğinde bu tür hedef tahtasına oturtulmuş arkadaşlarımı dinlendirme hakkına sahibim.

Ayrıca vatandaşımızın eleştirisini elbette önemsiyoruz. Eğer şikâyet varsa başka bir arkadaşımıza veriyorum. 10 tane müdür değiştirdim mesela. Daha iyi hizmet etmek adına, yorulan varsa dinlendirmek, yeni bir heyecanla arkadaşlarımızın yapacağı bir katkı varsa onları da şehir için değerlendirmek için bu değişiklikler her zaman olabilir. Bugün olduğu gibi yarın da olabilir. Her kurumda oluyor valilik dâhil olmak üzere tüm kurumlarda benzer değişiklikler oluyor. Bunun altında özel bir şey yok. Gerekçelerimiz budur. Ben belediyemin bu şehre hizmet vereceği kadroyu oluşturmak, bunları yönetmek ve vatandaşımızın talepleri doğrultusunda hizmetlerimizi günü gününe vermekle mükellefim. Onun içinde devletin ve kanunun bana verdiği yetki ne ise bunu da kullanırım. Bununda sorumlusu olarak kendimi görürüm. Kimseyi sorumlu tutmam. Aksayan bir hizmet benim sorumluluğumdadır. Onu da düzeltmek benim görevimdir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.