Alt yapı çalışmaları hakkında

KÜTAHYA (TG) - Telgraf Gazetesi |
 

Alt yapı çalışmaları hakkında

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile her sene sonlarına doğru yapmış olduğumuz değerlendirme röportajını gerçekleştirdik. Bu röportajda da merak ettiğiniz, sormamızı istediğiniz soruları kendisine yönelttiğimiz gibi, projelerine dair gelişmeleri ve hedeflerini konuştuk.

EDİTÖR: ALT YAPIDAN ÇOK BAHSEDİYORSUNUZ? ŞEHRİN ALT YAPISI TAMAMLANMAMIŞ MIYDI GEÇMİŞ DÖNEMLERDE? Başkan Işık: İki yıl öncesine kadar bu şehirde kışın yağmur yağdığında su altında kalan onlarca iş yeri ve evler oluyordu. Şükürler olsun bu yaptığımız çalışmalar sonucunda özellikle yağmur suyu ile kanalizasyon hatlarını ayırıp alttaki içme suyu borularını yenileyip kanalizasyon ve yağmur sularını ayrı ayrı yeniledikten sonra şu anda iki yıldır evini su basan bir tane vatandaşımız yok. Şehrin yüzde 80’ine yakınını biz yeniledik. Sadece rakamı özet söyleyeyim size. 160 bin metreye yakın kanalizasyon, yağmur suyu hattı ve içme suyu hattı yeniledik. 160 bin metre. Yaklaşık 285 km yol, asfalt, kilit taşı döşendi. Kütahya belediyesi’nin mücavir sınırları içerisindeki yol ağımız yaklaşık 400 km. Cumhuriyet tarihi boyunca belediyemiz kurulduğundan bu yana yaklaşık 400 km yol oluşmuş, biz bunun 300 km’ye yakınını yeniledik. Ve yeni açtığımız yolları dahil edersek şehrimize yakışan bir alt yapıya kavuştuk. Bunların hepsi pandemi süreci ve devamında olanlar. Halen devam ediyor. Hiç bir belediyede mevcut yol ağının dörtte üçünü 3 yılda yenileyen bir çalışma olmamıştır. Bunu vatandaşlarımız hem pandeminin sıkıntıları nedeniyle evinde sağlığı ile ya da diğer konularla uğraşırken görmemiş olabilirler. Ama şehir merkezinde olan, ticaretle bağlantısı olup bu işleri bilen insanlar takip ediyor. Bu pandemi sürecinde devraldığımız yaklaşık 650 milyon TL gibi bir borç yükünü de ödedik. Şu an da borcumuz yok. Bunları öderken de bu alt yapıları yaptık. Üst yapıları da acil olanlara öncelik verdik. Örneğin bazı mahallelerimizin acil ihtiyacı su deposu idi. Bunları yaptık. Bu mahallelerimizin muhtarlık binası yoktu, kültür binası yoktu. Onları da yaptık. Dolayısı ile bunlar yapılırken bir çok vatandaşımızın seyir halindeki görmek istediklerine yeni vakit geldi. ÖZEL RÖPORTAJ / ZEYNEP DÖNMEZ
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile her sene sonlarına doğru yapmış olduğumuz değerlendirme röportajını gerçekleştirdik. Bu röportajda da merak ettiğiniz, sormamızı istediğiniz soruları kendisine yönelttiğimiz gibi, projelerine dair gelişmeleri ve hedeflerini konuştuk.

EDİTÖR: ALT YAPIDAN ÇOK BAHSEDİYORSUNUZ? ŞEHRİN ALT YAPISI TAMAMLANMAMIŞ MIYDI GEÇMİŞ
DÖNEMLERDE?


Başkan Işık: İki yıl öncesine kadar bu şehirde kışın yağmur yağdığında su altında kalan onlarca iş yeri ve evler oluyordu. Şükürler olsun bu yaptığımız çalışmalar sonucunda özellikle yağmur suyu ile kanalizasyon hatlarını ayırıp alttaki içme suyu borularını yenileyip kanalizasyon ve yağmur sularını ayrı ayrı yeniledikten sonra şu anda iki yıldır evini su basan bir tane vatandaşımız yok. Şehrin yüzde 80’ine yakınını biz yeniledik. Sadece rakamı özet söyleyeyim size. 160 bin metreye yakın kanalizasyon, yağmur suyu hattı ve içme suyu hattı yeniledik. 160 bin metre. Yaklaşık 285 km yol, asfalt, kilit taşı döşendi. Kütahya belediyesi’nin mücavir sınırları içerisindeki yol ağımız yaklaşık 400 km. Cumhuriyet tarihi boyunca belediyemiz kurulduğundan bu yana yaklaşık 400 km yol oluşmuş, biz bunun 300 km’ye yakınını yeniledik. Ve yeni açtığımız yolları dahil edersek şehrimize yakışan bir alt yapıya kavuştuk. Bunların hepsi pandemi süreci ve devamında olanlar. Halen devam ediyor. Hiç bir belediyede mevcut yol ağının dörtte üçünü 3 yılda yenileyen bir çalışma olmamıştır. Bunu vatandaşlarımız hem pandeminin sıkıntıları nedeniyle evinde sağlığı ile ya da diğer konularla uğraşırken görmemiş olabilirler. Ama şehir merkezinde olan, ticaretle bağlantısı olup bu işleri bilen insanlar takip ediyor. Bu pandemi sürecinde devraldığımız yaklaşık 650 milyon TL gibi bir borç yükünü de ödedik. Şu an da borcumuz yok. Bunları öderken de bu alt yapıları yaptık. Üst yapıları da acil olanlara öncelik verdik. Örneğin bazı mahallelerimizin acil ihtiyacı su deposu idi. Bunları yaptık. Bu mahallelerimizin muhtarlık binası yoktu, kültür binası yoktu. Onları da yaptık. Dolayısı ile bunlar yapılırken bir çok vatandaşımızın seyir halindeki görmek istediklerine yeni vakit geldi.

ÖZEL RÖPORTAJ / ZEYNEP DÖNMEZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.