AK Parti Sözcüsü: "Türkiye diplomaside anahtar ülke"

POLİTİKA
 

AK Parti Sözcüsü: "Türkiye diplomaside anahtar ülke"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin diplomaside anahtar ülke olduğunu belirterek, "Bu tür krizlerin çözümünde deneyimli bir ülkeyiz" açıklamasında bulundu.ANKARA (İGFA)  AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin diplomaside anahtar ülke olduğunu söyledi. Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin uygulanmasına ilişkin olarak Sözcü Çelik, "Türkiye bunu savaş olarak tanımladı. Birincisi Montrö'nün objektif hükümleri ne içeriyorsa uygulanacaktır. Türkiye'nin takdirine bağlı hükümler varsa, Türkiye hiçbir şekilde savaşı derinleştirecek bir tutum içine girmeyecektir" görüşünü dile getirdi. "Müttefiklerimiz büyük bir vizyonsuzluk ortaya koydu. Türkiye'nin anahtar ülke olmasına destek vermemeleri görüldü" diyen Çelik, "Şimdi Türkiye'nin kıymetli bir ülke olduğunu ifade ediyorlar. Müthiş bir akıl tutulması yaşanıyor. Türkiye'nin perspektife sahip olmuş hali iyi değerlendirilmeli. Hem Batı, hem Doğu ile konuşabilen bir ülkeyiz. Bu saldırılar başladıktan sonra Cumhurbaşkanımız görüşmeler yaptı. Bütün taraflarla bu süreci devam ettiriyor. Önemli olan ateşkesin sağlanması" diye konuştu. https://twitter.com/omerrcelik/status/1498967511118848002

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin diplomaside anahtar ülke olduğunu belirterek, "Bu tür krizlerin çözümünde deneyimli bir ülkeyiz" açıklamasında bulundu.

ANKARA (İGFA)  AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin diplomaside anahtar ülke olduğunu söyledi.

Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin uygulanmasına ilişkin olarak Sözcü Çelik, "Türkiye bunu savaş olarak tanımladı. Birincisi Montrö'nün objektif hükümleri ne içeriyorsa uygulanacaktır. Türkiye'nin takdirine bağlı hükümler varsa, Türkiye hiçbir şekilde savaşı derinleştirecek bir tutum içine girmeyecektir" görüşünü dile getirdi.

"Müttefiklerimiz büyük bir vizyonsuzluk ortaya koydu. Türkiye'nin anahtar ülke olmasına destek vermemeleri görüldü" diyen Çelik, "Şimdi Türkiye'nin kıymetli bir ülke olduğunu ifade ediyorlar. Müthiş bir akıl tutulması yaşanıyor. Türkiye'nin perspektife sahip olmuş hali iyi değerlendirilmeli. Hem Batı, hem Doğu ile konuşabilen bir ülkeyiz. Bu saldırılar başladıktan sonra Cumhurbaşkanımız görüşmeler yaptı. Bütün taraflarla bu süreci devam ettiriyor. Önemli olan ateşkesin sağlanması" diye konuştu.

https://twitter.com/omerrcelik/status/1498967511118848002
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.