15 BİN İSTİHDAM SÖZÜ HAKKINDA BİLGİ

KÜTAHYA (TG) - Telgraf Gazetesi |
 

15 BİN İSTİHDAM SÖZÜ HAKKINDA BİLGİ

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile her sene sonlarına doğru yapmış olduğumuz değerlendirme röportajını gerçekleştirdik. Bu röportajda da merak ettiğiniz, sormamızı istediğiniz soruları kendisine yönelttiğimiz gibi, projelerine dair gelişmeleri ve hedeflerini konuştuk.

EDİTÖR: 15 BİN İSTİHDAM SÖZÜNÜZDE NE DURUMDASINIZ? BAŞKAN IŞIK: 15 bin istihdamı çoktan geçtik. Şükürler olsun. Türkiye İstatistik Kurumu ve İşkur kayıtlarına bakarsanız özellikle son iki, üç yılda yeni iş yerleri başta olmak üzere şehrimizin istihdamın değişimini sizlerde detaylı araştırmayla ortaya koyabilirsiniz. Bizim 15 bin istihdam sözümüz ortalama yıllık 3 bin olmak üzere 5 yılda toplam 15 bin kişiye ek istihdam imkanı sağlayacağız, dedik. Bunu vatandaşımız “belediye 15 bin kişi alacak” diye anlıyor anladığım kadarıyla. veya o yönden arkadaşlarımız bize 15 bin kişi mi aldınız, demek istiyorlar. Böyle bir proje dünyanın hiç bir yerinde yok. Belediye hizmet kurumudur. İş bulma kurumu ya da fabrika yapan, açan bir kurum değil ama fabrika açtıran, iş yeri açtıran bir kurumdur belediye. Nasıl açtırır? Siz önce oraya alt yapıyı hazırlarsınız nodan sonra o mahallenin ihtiyacına göre orada kuaföründen, lokantasına, bakkalına, fırınına kadar yeni iş yerleri açılır. Anlatamadığımız veya anlaşılamadığımız ya da muhaliflerimizin anlamak istemediği konu bu. Ona bakarsanız Kütahya’da son üç yılda 3 bin üzerinde ek iş yeri ruhsatı verdik biz. Sanayiler hariç. Bakın ne demiştim, 1600 işyerinden oluşan küçük sanayi sitesinin dönüşüm projesi var. 530’u 1. Etap olarak başlıyor. Bunların her biri 5’er, 10’ar, 15’er kişi çalıştıran yerler. Gerek 1. OSB’de gerekse 2. OSB’de yeni genişleme alanlarının imar düzenlemesini yaptık. 2. OSB’de 2 milyon metrekare, 1. OSB’DE iki buçuk milyon metrekarelik yeni OSB genişleme alanını bu belediye meclisi kararıyla yaptık. Bunların hepsi istihdama yönelik yatırım alanları. Yeni iş yerleri için alt yapıyı yaptık, genişleme alanlarını düzenledik. Bu 15 binle bile kıyaslanmaz. 50 bin, 100 bin demektir yakın gelecekte. 15 bin kişiye ek istihdam kişiye ek istihdam kaynağı oluşturacağız. Belediye nerede alacak 15 bin kişiyi? Toplam 1500 kişi. Ben 1398 kişi ile devraldım. İşkurda çalışanlarla beraber 2002 idi. Şimdi 2003 kişi. Ama o zaman 600 kişiye yakın hemşerimiz İŞKUR’la ya da KÜKAP kaynklarından maaş alarak ödeme alıyordu. Şimdi belediyemiz ödüyor. 600 kişilik belediyemize ek istihdam sağladık. Bunlar eskiden de çalışıyordu. Bütçe kaynağı farklıydı. Şimdi belediye veriyor. Onun dışında tekstil atolyemizde ilave istiham yapıyoruz ama bunlar küçük rakamlar. Asıl şehrin gençlerinin burada kendi işyerini açıp açmaması. Önemli olan bu. Belediyenin sağladığı imkanlarla bu iş yerleri açılıyor. Var mıydı benden önce 2 milyon metrekare genişleme alanı? Diğerinde 2 buçuk milyon metrekare alan? Küçük sanayi sitemizle beraber orta ölçekli sanayi sitesi projelerimiz var. Azot fabrikasının karşısında belediyemize ait alanda yaklaşık 450 dekarlık bir alanda minimum 500 metre ile 1000 metre arası değişen orta ölçekli sanayi sitemiz sonuçlanacak. Yani ne 15 bini? 15 bin belediyemizin verdiği ek ruhsatlarla açılanlarda fazlasıyla var.
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile her sene sonlarına doğru yapmış olduğumuz değerlendirme röportajını gerçekleştirdik. Bu röportajda da merak ettiğiniz, sormamızı istediğiniz soruları kendisine yönelttiğimiz gibi, projelerine dair gelişmeleri ve hedeflerini konuştuk.

EDİTÖR: 15 BİN İSTİHDAM SÖZÜNÜZDE NE DURUMDASINIZ?


BAŞKAN IŞIK: 15 bin istihdamı çoktan geçtik. Şükürler olsun. Türkiye İstatistik Kurumu ve İşkur kayıtlarına bakarsanız özellikle son iki, üç yılda yeni iş yerleri başta olmak üzere şehrimizin istihdamın değişimini sizlerde detaylı araştırmayla ortaya koyabilirsiniz. Bizim 15 bin istihdam sözümüz ortalama yıllık 3 bin olmak üzere 5 yılda toplam 15 bin kişiye ek istihdam imkanı sağlayacağız, dedik. Bunu vatandaşımız “belediye 15 bin kişi alacak” diye anlıyor anladığım kadarıyla. veya o yönden arkadaşlarımız bize 15 bin kişi mi aldınız, demek istiyorlar. Böyle bir proje dünyanın hiç bir yerinde yok. Belediye hizmet kurumudur. İş bulma kurumu ya da fabrika yapan, açan bir kurum değil ama fabrika açtıran, iş yeri açtıran bir kurumdur belediye. Nasıl açtırır? Siz önce oraya alt yapıyı hazırlarsınız nodan sonra o mahallenin ihtiyacına göre orada kuaföründen, lokantasına, bakkalına, fırınına kadar yeni iş yerleri açılır. Anlatamadığımız veya anlaşılamadığımız ya da muhaliflerimizin anlamak istemediği konu bu. Ona bakarsanız Kütahya’da son üç yılda 3 bin üzerinde ek iş yeri ruhsatı verdik biz. Sanayiler hariç. Bakın ne demiştim, 1600 işyerinden oluşan küçük sanayi sitesinin dönüşüm projesi var. 530’u 1. Etap olarak başlıyor. Bunların her biri 5’er, 10’ar, 15’er kişi çalıştıran yerler. Gerek 1. OSB’de gerekse 2. OSB’de yeni genişleme alanlarının imar düzenlemesini yaptık. 2. OSB’de 2 milyon metrekare, 1. OSB’DE iki buçuk milyon metrekarelik yeni OSB genişleme alanını bu belediye meclisi kararıyla yaptık. Bunların hepsi istihdama yönelik yatırım alanları. Yeni iş yerleri için alt yapıyı yaptık, genişleme alanlarını düzenledik. Bu 15 binle bile kıyaslanmaz. 50 bin, 100 bin demektir yakın gelecekte. 15 bin kişiye ek istihdam kişiye ek istihdam kaynağı oluşturacağız. Belediye nerede alacak 15 bin kişiyi? Toplam 1500 kişi. Ben 1398 kişi ile devraldım. İşkurda çalışanlarla beraber 2002 idi. Şimdi 2003 kişi. Ama o zaman 600 kişiye yakın hemşerimiz İŞKUR’la ya da KÜKAP kaynklarından maaş alarak ödeme alıyordu. Şimdi belediyemiz ödüyor. 600 kişilik belediyemize ek istihdam sağladık. Bunlar eskiden de çalışıyordu. Bütçe kaynağı farklıydı. Şimdi belediye veriyor. Onun dışında tekstil atolyemizde ilave istiham yapıyoruz ama bunlar küçük rakamlar. Asıl şehrin gençlerinin burada kendi işyerini açıp açmaması. Önemli olan bu. Belediyenin sağladığı imkanlarla bu iş yerleri açılıyor. Var mıydı benden önce 2 milyon metrekare genişleme alanı? Diğerinde 2 buçuk milyon metrekare alan? Küçük sanayi sitemizle beraber orta ölçekli sanayi sitesi projelerimiz var. Azot fabrikasının karşısında belediyemize ait alanda yaklaşık 450 dekarlık bir alanda minimum 500 metre ile 1000 metre arası değişen orta ölçekli sanayi sitemiz sonuçlanacak. Yani ne 15 bini? 15 bin belediyemizin verdiği ek ruhsatlarla açılanlarda fazlasıyla var.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.